Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ένας απελπισμένος Δήμαρχος

Γιώργος Μιχελής
Δήμαρχος Σκοπέλου
Είμαι Δήμαρχος ενός μικρού νησιού. Εκλέχτηκα για πρώτη φορά και άρχισα τη θητεία μου την 1.1.2011. Είμαι δηλαδή ένα από τα θύματα του «Καλλικράτη». Στην προηγούμενη ζωή μου θήτευσα σε σημαντικές θέσεις του τραπεζικού τομέα, ενώ στην αρχή της επαγγελματικής μου καριέρας ήμουν καθηγητής οικονομικών στις Η.Π.Α., όντας κάτοχος διδακτορικού στις οικονομικές επιστήμες. Πίστεψα βασίμως ότι είχα αρκετές εμπειρίες και γνώσεις να γίνω δήμαρχος του νησιού που γεννήθηκα, μεγάλωσα και εξακολουθώ να υπεραγαπώ. Έπεσα έξω.
Το σημερινό μου πρόβλημα είναι οι εκλογές, το κερασάκι στην τούρτα της απογοήτευσης. Από τη στιγμή που προκηρύχτηκαν οι πρώτες εκλογές, πάγωσαν τα πάντα. Λόγω της απόλυτης εξάρτησης των δήμων από την κεντρική διοίκηση, όταν σταματά το κράτος να λειτουργεί, σταματούν όλα και στους δήμους. Δεν υπάρχουν...
συνομιλητές, παρότι όλοι είναι στις θέσεις τους!
Αυτό που δεν ξέρω
είναι ποιός από εμάς
θα παραδόσει πρώτος
τα κλειδιά του δήμου του
στην κεντρική διοίκηση
και σε όλους αυτούς που
ασχολούνται με τις εκλογές,
τις ψήφους και
τους συσχετισμούς,
αγνοώντας πλήρως
τις ανάγκες των πολιτών
και της χώρας
Μεταξύ των θεμάτων που πάγωσαν είναι και οι προσλήψεις των εποχικών υπαλλήλων, που τα καλοκαίρια, σε δήμους που τριπλασιάζουν τον πληθυσμό τους λόγω τουρισμού, ασχολούνται με την καθαριότητα. Χωρίς αυτούς, σκουπίδια δεν είναι δυνατόν να συλλεχτούν.
Οι εκλογές της 6ης Μαίου δεν ανέδειξαν κυβέρνηση και ξαναπροκηρύχθηκαν για τις 17 Ιουνίου. Αν στις 17 Ιουνίου προκύψει κυβέρνηση, υπολογίζω ότι, κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, θα μας δοθεί έγκριση να προχωρήσουμε στη διαδικασία πρόσληψης των εποχικών (αποφάσεις αποκεντρωμένης διοίκησης, εμπλεκόμενα υπουργεία) γύρω στις 17 Ιουλίου. Οι διαδικασίες πρόσληψης (προκήρυξη θέσεων, διαδικασίες ΑΣΕΠ, κλπ) θα κρατήσουν ένα με ενάμισυ μήνα. Άρα, αν υπάρξει κυβέρνηση στις 17 Ιουνίου, οι εποχικοί θα έχουν προσληφθεί γύρω στις 30 Αυγούστου! Μέχρι τότε οι τουρίστες θα έχουν φύγει, κρατώντας καλά στο μυαλό τους ένα νησί πνιγμένο στα σκουπίδια. Καμμιά κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να σβήσει την εικόνα αυτή, κανείς δεν θα μπορέσει να πείσει κανέναν ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία του τόπου μας.
Γνωρίζω ότι πολλοί δήμαρχοι συμμερίζονται αυτή μου την αγωνία. Επίσης ξέρω ότι είναι αρκετοί οι δήμαρχοι που πιστεύουν ότι το σημερινό πρότυπο της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι όχι μόνο ξεπερασμένο, αλλά τελείως ατελέσφορο και ξεκομμένο από τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, αλλά και της εθνικής οικονομίας. Αυτό που δεν ξέρω είναι ποιός από εμάς θα παραδόσει πρώτος τα κλειδιά του δήμου του στην κεντρική διοίκηση και σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τις εκλογές, τις ψήφους και τους συσχετισμούς, αγνοώντας πλήρως τις ανάγκες των πολιτών και της χώρας.
Γιώργος Μιχελής
Δήμαρχος Σκοπέλου

55 σχόλια:

  1. Δήμαρχε..αν και συμμεριζόμαστε αυτούς τους προβληματισμούς, πιστεύουμε ότι σίγουρα υπάρχουν και άλλες λύσεις για την αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων, (είτε είναι διαχείριση καθαριότητας είτε οικονομικά). 'Άλλωστε, με τις ακαδημαϊκές σας γνώσεις και οπωσδήποτε, τις επαγγελματικές σας, σίγουρα υπήρξαν "κεφάλαια" διαχείρισης κρίσεων.
    Σίγουρα, οι εκλογές και οι συνέπειες που φέρουν αυτές, δεν τις αμφισβητεί κανείς. Αλλά, δεν μπορείτε να επικαλείστε τις εκλογές ως δικαιολογία μή πρόσληψης εποχικού προσωπικού για τον καθαρισμό του νησιού μας, (που είναι το Α και το Ω).
    Σας γράφω ξεκάθαρα από πολιτικές παρατάξεις και χωρίς να έχω κατά νου την δημόσια διαστρέβλωση σας. Μην μας λέτε όμως, (έχοντας Διδακτορικό στα Οικονομικά, και έχοντας υπάρξει μεγάλο στέλεχος σε Τράπεζες), ότι δεν μπορείτε να βρείτε εναλλακτικές λύσεις για τον καθαρισμό του νησιού μας..μην προσβάλλετε την νοημοσύνη μας κύριε Δήμαρχε....!
    Αν όντως θέλετε το καλό του νησιού, και πασχίζετε να δείξετε την καλύτερη εικόνα προς τα έξω, διαλέξτε τους πιο στενούς σας συνεργάτες, ή τους πιο υψηλόμισθους, (ή κάντε κλήρο τελος πάντων ως προς ποιοί θα είναι αυτοί), και κόψτε ένα 30% του μισθού τους, (όπως και τον δικό σας), προσωρινά, ώστε να μαζευτούν κάποια χρήματα, (αν όχι όλα), και να προσλάβετε κάποιο εποχικό προσωπικό για την καθαριότητα του νησιού μας. 'Η, κάντε κάποια συμφωνία μαζί τους, (στην χειρότερη), ότι τα περισσότερα χρήματα θα τα πάρουν μετά το καλοκαίρι...! Λύσεις υπάρχουν πολλές κύριε Δήμαρχε, δεν θα τις αναλύσω εγώ, εδώ..αλλά εσείς, θα έπρεπε να έχετε τα φώτα να τις βρείτε, χωρίς να γράφεται επιστολή διαμαρτυρίας, που την διαβάζουν και από άλλα νησιά..!!! Γιατί δεν λάβαμε και παρόμοιες από άλλους Δήμους...? Ο Δήμος Σκιάθου και Δήμος Αλονήσσου τι κάνει για να αντιμετωπίσει αυτό, (να ένα άλλο παράδειγμα διαχείρισης κρίσης, παραδειγματίσου από τους γείτονες).

    Ευχαριστώ,
    Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε απάντηση των ερωτήσεών σου σχετικά με τα 2 γειτονικά μας νησιά, θα ήθελα να σε πληροφορήσω πως έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Διάβασε τι γίνεται και εκεί:

      1. ΣΚΙΑΘΟΣ
      Προβληματική η αποκομιδή σκουπιδιών στη Σκιάθο
      http://www.taxydromos.gr/article.php?id=46764&cat=713

      2. ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ
      Χωρίς προσωπικό καθαριότητας η Αλόννησος
      http://www.taxydromos.gr/article.php?id=46012&cat=713

      Διαγραφή
    2. δημαρχε δεν έπεσες εσυ εξω αλλά ολοκληρη η σκοπελος,αφου εμπιστευθηκε ενα πρωην μεγαλοδιευθυντη τραπεζας να λύσει τα προβλήματα του απλου κοσμακη.που ειναι η όμάδα που σε στήριξε και σε έστησε στη δημαρχεία;
      κρύβονται και ο καθένας λειτουργεί μονο για τα ατομικά του συμφεροντα(μισθούς),αδιαφορώντας για το χάλι μας.
      η ευκολη δικαιολογία ειναι οτι φταιει η κεντρική εξουσία.που ειναι οι δικες σου πρωτοβουλιες ,αν όχι στα έργα (αυτά χρειάζονται κότσια),τουλαχιστον στο να έχεις μαζί σου τους δημότες,αφου λειτουργεις με στεγανά και εσωστρεφεια;
      πότε βγήκες στις γειτονιές να ρωτήσεις και κανέναν κακόμοιρο αν έχει προβλήματα;
      πότε πήγες στα σχολεία και στις υπηρεσίες του νησιου να δεις πως λειτουργουν και αν θέλουν στηριξη;
      πότε πηγες στα τοπικά συμβουλια να κάνεις έστω οτι ακους και τα προβληματα της καθε περιοχής;
      η πραγματική υπηρεσία που μπορεις να προσφέρεις ειναι να αλλάξεις τακτική και να ξεκαβαλησεις την αλαζωνία που διακρίνει τους περισσότερους συνεργάτες σου.

      Διαγραφή
  2. Κύριε Μιχελή, εκτιμώντας το προσωπό σας, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι την προηγούμενη τετραετία ήσασταν εντός των δημοτικών πραγμάτων ως μέλος της ελλάσονος αντιπολίτευσης. Αρα γνώστης των δημοτικών πεπραγμένων. Στις προεκλογικές σας εξαγγελίες ο Δήμος Σκοπέλου ήταν ήδη Καλλικρατικός και στις προκλογικές συγκεντρώσεις σας μας διαβεβαιώνατε ότι ήσασταν έτοιμος για την διοίκηση με ισχυρό σας όπλο τις γνωριμίες σας, τις διασυνδέσεις σας στις Βρυξέλες και τα τόσα άλλα ισχυρά σας προσόντα.
    Τι είναι αυτό που πραγματικά άλλαξε στα 2 χρόνια διοίκησης και σας αναγκάζει να γράψετε κατά αυτόν τον τρόπο. Γιατί πραγματικά δεν μπορείτε να με πείσετε οτι το πρόβλημα είναι οι εκλογές και η επαναπροκήρυξη τους. Η δήλωση σας περί το ποιος θα παραδόσει πρώτος τα κλειδιά μόνο ανασφάλεια μου δημιουργεί και θα σας υπενθυμίσω οτι ο " καλός ο καπετάνιος εγκαταλείπει τελευταίος το πλοίο και οχι πρώτος"
    Σ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΕΤΗΣΟΥ ΕΑΝ ΕΙΣΕ ΜΑΓΚΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΗΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγά μην παραιτηθεί άσχετε.
      η διαμαρτυρια του ειναι πολυ σωστη.

      Διαγραφή
  4. κ Δήμαρχε μου θυμίσατε τον ακατονόμαστο (ΓΑΠ) που είπε πως κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα.
    @ "Α" (1:09) Είναι σύννομο να γίνουν προσλήψεις χωρίς την κατάλληλη έγκριση. δεν ξερω ρωτάω.. Αν ναι τότε καλή η ιδέα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mε τίτλους «Κραυγή αγωνίας προς την κεντρική διοίκηση από το δήμαρχο Σκοπέλου» - «Δραματική επιστολή» κλπ υποδέχθηκαν την ανοιχτή επιστολή του Γιώργου Μιχελή τα μεγάλης επισκεψιμότητας site, αλλα και έντυπα...
    Εδώ στη Σκόπελο τρεις (3) κακόμοιροι προσπαθούν να κάνουν αντιπολίτευση αντί να ενώσουν τη φωνή τους σε αυτή τη διαμαρτυρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία σχέση με αντιπολίτευση...! Το κάθε άλλο, τουλάχιστον ο 1 "κακόμοιρος" πρότεινε συγκεκριμένη λύση..εσύ...??? Εξάλου αν αυτή δεν αρέσει σε κάποιους, είναι δικαίωμα τους, δεν είμαστε ειδικοί σ'αυτό όπως ο Δήμαρχος στην διαχείρηση κρίσεων, γι'αυτό και δεν καθόμασε στις ίδιες καρέκλες...έτσι, προς φώτηση σου...!!!

      Διαγραφή
  6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΕΙΧΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΙΧΕ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΕΡΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΤΟΥ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΥΣΗΝΗΔΥΤΑ ΓΡΑΜΑ ΠΡΟΣ ΓΡΑΜΑ,ΑΥΤΟ ΒΕΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ Η.Π.Α Η ΥΣΑΣΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΞΑΚΟΥΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΩΣ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΡΙΒΕΣΑΣ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣΑΣ ΩΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩΝΤΑΝ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑΣΑΣ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΑΞΕΙ,ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΕΧΕΤΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανείς από τους παραπάνω σεβαστούς συνομιλητές δεν κατανοεί την κατάσταση του Δήμου αυτή τη στιγμή. Η θερινή περίοδος δεν περιμένει είναι απλό και κατανοητό. Η Κεντρική εξουσία δεν λειτουργεί λόγω εκλογών και όλα μένουν στάσιμα. Οι λύσεις που προτείνει ο πρώτος σχολιαστής είναι τουλάχιστον αστείες και μέσα από εμπάθεια. Όλα είναι δύσκολα ειδικά για τους μικρούς Δήμους και σχεδόν ακατόρθωτα και γίνονται ακόμα πιο δύσκολα όταν σε τόσο μικρούς πληθυσμούς αυτούς τους χαλεπούς καιρούς επικρατεί ακόμα «διχασμός». Δεν συγκρίνεται η σημερινή κατάσταση του Δήμου με τις καταστάσεις του παρελθόντος.
    Μήπως πρέπει να βάλουμε όλοι μαζί πλάτη για να προχωρήσει κάπως ο τόπος τώρα στα πολύ δύσκολα και ακόμα στα δυσκολότερα που είναι μπροστά μας;
    Με αληθινή αγωνία
    Μ. Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δικές σου οι λύσεις ποιές είναι δεν καταλάβαμε..?? Τουλάχιστον ο πρώτος σχολιαστής, πρότεινε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πράγματα...εσύ, τι προτείνεις...να πιαστούμε όλοι μαζί χεράκι χεράκι και να χορέψουμε το χορό του Ζαλόγκου...ΕΛΕΟΣ....!!!

      Διαγραφή
  8. Μιχελή, πως τα φέρνεις από δω, πως τα φέρνεις από κει… πάλι όλη η Ελλάδα μιλάει για σένα και κατ’ επέκταση για τη Σκόπελο. Εκατοντάδες blogs έχουν κάνει αναρτήσει την επιστολή σου. Thank you!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΧΑΒΑ ΣΟΥ... ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ

      Διαγραφή
    2. @ Ανώνυμο 18 Μαΐου 2012 8:14 μ.μ.
      Κανένα χαβά φίλε μου.
      We are famous again. Άκου που σου λέω.
      Κι αν θες να το διαπιστώσεις, ιδίοις όμμασι, απλά γράψε στο google τις λέξεις "απελπισμένος δήμαρχος Σκοπέλου Μιχελής" να δεις πόσα αποτελέσματα θα βγουν.

      Διαγραφή
    3. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ...; ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΞΙΑ ΕΑΝ Ο ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ ΕΓΡΑΦΕ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΓΕΝΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΕΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ , ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΤΙ "...ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ..". Η ΟΥΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ; Ή ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

      Διαγραφή
    4. @ Ανώνυμο 19 Μαΐου 2012 11:17 π.μ.

      ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.
      ΓΙΑ ΣΕΝΑ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΓΕΝΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.
      ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΓΕΝΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ, Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ Η "ΠΑΡΑΔΟΣΗ" ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ.

      Διαγραφή
  9. Όλη η Ελλάδα έχει διαβάσει την επιστολή - κραυγή αγωνίας του δημάρχου και ενώνει τη φωνή της. Εκτός από μερικούς εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι "μερικοί, μερικοί" εδώ μέσα είναι αυτοί που δεν τους ξέρει ούτε η μαμά τους (όπως έχουμε ξαναπεί)...

      Διαγραφή
    2. Ενώ εσύ, είσαι Hollywood Star...μακάριοι οι πτωχοί το Πνεύματι...!!!

      Διαγραφή
  10. Εμείς όμως οι κάτοικοι αυτού του νησιού, δεν θέλουμε έναν απελπισμένο Δήμαρχο. Θέλουμε ένα Δήμαρχο με την ευαισθησία του σημερινού μας Δημάρχου που εμείς ψηφίσαμε, γιατί ξέραμε από πριν πως δε θα κοιτάξει να βολέψει τα παιδιά του, τα ανήψια του κι όλους τους παρατρεχάμενους γύρω του μα ούτε και τον ίδιο του τον εαυτό. Αλλά θέλουμε κι έναν Δήμαρχο μαχητή, ηγέτη του τόπου του, να βάλει τα στήθη του μπροστά ακόμα κι αν χρειαστεί να μείνουμε ξεχασμένοι από όλους στο νησί, με την προϋπόθεση να είμαστε κι εμείς δίπλα του για να τον στηρίξουμε και να παλέψουμε όλοι μαζί ενάντια στην εγκατάλειψη, την κρίση και την αδιαφορία της Κεντρικής Εξουσίας. Κύριε Δήμαρχε μην απελπίζεστε, ενώστε και ξεσηκώστε τους δημότες σας σε ένα κοινό αγώνα για την ίδια τη ζωή και το μέλλον του νησιού Κι ας καταλάβουμε κι όλοι εμείς πως πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα μίση, τα πάθη και τις μεμψιμοιρίες ώστε να μπορέσουμε να αγωνισθούμε για να αφήσουμε ένα καλύτερο τόπο στα παιδιά μας. Τους το χρωστάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aς βοηθήσουμε όλοι μας το νησί. Δεν είναι θέμα μόνο του Δημάρχου.Μην τον αφήνουμε αβοήθητο. Οι προθέσεις του είναι καλές. Αλλά υπάρχουν και οι δυσμενείς συγκυρίες. Τον καπετάνιο στην φορτούνα δεν τον αφήνουν μόνο του. Παλεύει κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Ας βοηθήσουν όλοι οι επαγγελματίες που ζούν από τον τουρισμό. Δεν είναι και πάρα πολλά τα σχετικά έξοδα της καθαριότητας όταν μάλιστα το Λ.Τ έχει την καθαριότητα της χερσαίας ζώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΤΣΙΝΗΣ18 Μαΐου 2012 στις 8:40 μ.μ.

    Για ακομη μια φορα, με ανακουφιση βλεπω τον δημαχρο αυτου του νησιου, να με επιβεβαιωνει.
    Σε καποιο παλιοτερο μου σχολιο σε αυτη εδω την εφημεριδα, ειχα εκφρασει την ικανοποιηση μου οσον αφορα το γεγονος οτι ο δημαρχος μας δεν ειναι πολιτικος, και ετσι θα μπορεσει μεσα απο ειλικρινεια και χωρις να λογαριαζει καθε φορα το κοστος, να μας λεει την αληθεια για το τι γινεται στο νησι μας.
    Παρολα αυτα βλεπω πολλους εδω μεσα, να ειναι ετοιμοι και με "λυμενο το ζωναρι" να κανουν την μικροπρεπει και στενομυαλη κριτικη τους, σε εναν ανθρωπο που επιτελους ειχε το θαρρος να κανει αυτο που θα επρεπε να εχουν κανει ολοι οι αλλοι στο παρελθον, δηλαδη να πει την αληθεια και οχι να κρυβεται πισω απο το δακτυλο του, που πιστευω πως απο αναστημα και μονο δεν χωραει να κρυφτει πισω του.
    Τελικα εχουμε μαθει στο παραμυθι και ειδικα οταν αυτο μας βαζει για υπνο ειναι ακομη καλυτερο. Δεν ειμαστε ετοιμοι να ακουσουμε αληθειες, και ετσι οταν βρεθει καποιος και τολμησει και τις πει, ειμαστε ετοιμοι να τον πουμε τα χιλια μυρια, και να τον κατασπαραξουμε.
    Εγω θα πω παλι οτι ειχα πει και στο παρελθον. Ειμαι σιγουρος οτι καποια λυση θα υπαρχει σε αυτο το προβλημα που εχει προκυψει, και αυτη τη λυση θα την βρει ο δημαρχος και ολα θα πανε καλα. Μηπως λοιπον θα επρεπε ολοι μας να ενωθουμε καποια στιγμη και να δρασουμε αλλα και να σκεφτουμε με πνευμα ενοτητας και συνεργασιας,για να καταφερουμε πολλα περισοτερα απο το να τσακωνωμαστε για το ποιος ειναι ο καλος και ποιος οχι;; Αλλωστε για το ποιος ειναι ο πιο σωστος εχουν αποφασισει οι δημοτες της Σκοπελου προσφατα.
    Αν φυσικα νομιζουμε οτι εμεις ειμαστε καλυτεροι και με πιο σωστες λυσεις, το μονο ευκολο ειναι να εκτεθουμε και εμεις σετην επομενη εκλογικη διαδικασια και αν ειναι στ' αληθεια ετσι, οι σκοπελιτες θα βαλουν εμας στην καρεκλα που ειναι συνδεδεμενη διαρκως με το ρευμα, και μονο ετσι θα μαθουμε ποιες ειναι οι ευθυνες της και η πιεση της.
    Αν και οι προηγουμενοι ειχαν αντιδρασει ετσι τοτε θα ειμασταν ολοι σε καλυτερη μοιρα, και οχι μονο οι "δικοι μας".

    Και οταν λεμε ολοι εννοουμε Ο Λ Ο Ι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οτι αποφάσισε το εκλογικό σώμα για την εκλογή Δημάρχου προσφάτος δεν αποτελεί φραγή στην κριτική ενός πρωσόπου που έχει την πολιτική ευθύνη ένος τόπου και των πολιτών αυτού.Και με ποιό κριτήριο ζητάς την καθολική συστράτευση των Σκοπελιτών μάζι με την δικήσου άποψη που ως δια μαγέιας είναι απολύτως ευθυγραμισμένη με την άποψη του Κ.Μιχελή.

      Διαγραφή
    2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΤΣΙΝΗΣ18 Μαΐου 2012 στις 11:42 μ.μ.

      Αγαπητε Ε.Ι.Κ .
      Μιας και μιλας για κριτικη, εγω προσωπικα την θεωρω απαραιτητη να γινεται, οσο δυσκολη και αν ειναι , και χωρις να χαιδευει κανενος αυτια. Εγω λοιπον δεν ειπα κατι τετοιο, αλλα διαπιστωσα οτι ο δημαρχος εκανε κατι που τουλαχιστον μεχρι σημερα δεν το ειχε επιχειρησει κανεις απο εσας, απο εμας ή απο οποιον αλλον θελεις εσυ τελος παντων.
      Οσον αφορα το κριτηριο που ζηταω εγω την καθολικη συστρατευση οπως λες των συνησιωτων μας στην δικη μου αποψη, το μονο που εχω να σου πω ειναι οτι δεν μου περασε ποτε απο το μυαλο να ζητησω κατι τετοιο απο κανεναν, ουτε καν απο την ιδια μου την μανα, κατα ποσο λοιπον απο τους αλλους και ακομη περισοτερο απο εσενα.
      Και μιλαμε για μια αποψη που ως δια μαγειας ειναι απολυτα ευθυγραμμισμενη με την αποψη του κ. Μιχελη, αρα λαθος απο την βαση της με τα δικα σου κριτηρια και δεδομενα. Ετσι δεν ειναι ;;;
      Ειμαι σιγουρος πως καποια στιγμη στο μελλον εγω θα συμφωνησω και με τις δικες σου αποψεις αν ειναι σωστες και θα σου το πω κιολας. Αυτο που με λυπει βαθεια ομως ειναι οτι εσυ δεν θα συμφωνησεις ποτε μαζι μου ισως γιατι δεν ειναι ποτε σωστες οι αντιθετες αποψεις.
      Αλλωστε οπως θα ειδες εγω δεν ειμαι καν πονηρος ωστε να γραψω εκει ετσι τρια αρχικα γραμματα για να μην καταλαβει κανεις ποιος ειμαι. Ετσι και εσυ καταλαβες σε ποιον απαντησες και εγω δεν προσπαθω μεσα απο την ανωνυμια μου να κανω τον εξυπνο ετσι τζαμπα.
      Τα σεβη μου κυριε Ε.Ι.Κ.

      ΠΡΙΤΣΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

      Διαγραφή
  13. Κριτική ναι αλλά όχι εξόντωση. Συστράτευση για να πάει καλά το νησί εννοείται, αλλά που να μας αφήσει η εμπάθεια και ο εγωισμός, όποιος και να εκλέγεται έχουμε φαίνεται τη βαριά κατάρα να χάνουμε τη ζωή μας τρώγοντας ο ένας τον άλλο κι όχι να την κάνουμε καλύτερη. Κάνω λάθος αγαπητέ αδελφέ 9.53;
    Μ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΕΕΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ...
      Ζ.Ν.

      Διαγραφή
  14. Η Σκόπελος μετά από αρκετές δεκαετίες έχει την τύχη να έχει Δήμαρχο έναν τόσο χαρισματικό άνθρωπο και την ατυχία -μαζί κι ο ίδιος- σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.
    Για κανένα όμως λόγο, Δήμαρχε, μη σταματήσεις!!! Μαζί σου κι όλοι όσοι θέλουμε να λεγόμαστε Σκοπελίτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ-ή ποιος δεν αναγνωρίζει την δυσκολη συγκυρία; Ομως τώρα πρέπει να αναδείξει τα χαρισματά του ο Δήμαρχος, στα δύσκολα. Εξάλλου προήδρευσε σε μεγάλο πιστωτικό ίδρυμα. Αλλά ξέρεις η διαφορά είναι ότι εκεί καλούνταν να διαχειριστεί έτοιμο χρήμα μέσα στο συρτάρι, ενω εδω πρέπει να το αναζητήσει , να παλέψει να το φέρει.Σκοπελίτες είμαστε όλοι,όλοι εμείς που επιλέξαμε αυτόν τον ευλογημένο τόπο για να μείνουμε μόνιμα.Δεν θέλουμε λοιπον να διαβάζουμε την λέξη απελπισία, σ'αυτόν που με τα χαρισματά του μας υποσχέθηκε οτι θα μας πάει μπροστά και ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ. Εξάλλου sos είχε βαφτίσει τον συνδυασμό του επομένως τα ήξερε.

      Διαγραφή
  15. Απάντηση στον σχολιαστή 19 Μαίου 3.05πμ. Αγαπητέ απ' ότι φαίνεται εσύ μόνο το χορό του Ζαλόγγου έχεις μάθει να χορεύεις χεράκι - χεράκι αλλά από κακεντρέχεια διακατέχεσαι πλήρως. Οι έννοιες ομαδικότητα, συλλογικότητα, αλληλεγγύη οι οποίες όταν περάσουν στην πράξη - και είναι πολύ δύσκολο γιατί αρκετοί ακόμα σκέφτονται σαν εσένα - ανατρέπουν τα πάντα (γι αυτό είναι έννοιες που τρομοκρατούν τους κρατούντες) δεν είναι λύσεις και μάλιστα πολύ αποτελεσματικές για τα σημερινά τραγικά δεδομένα;
    Με κατανόηση Μ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΑΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

      Η καθαριότητα έχει ως εξής: α) Εδώ & χρόνια ο εκάστοτε Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος & Προϊστάμενοι καθαριότητας χρησιμοποιούσαν τους υπαλλήλους καθαριότητας συμβασιούχους και μη και τα αυτοκίνητα του δήμου για να εξυπηρετήσουν, πρώτα τους δικούς τους σκοπούς & μετά όλο το νησί με σκοπό την επόμενη επανεκλογή τους. β) Δεν υπάρχει δομή, οργάνωση & κατά συνέπεια δεν υπάρχει σχεδιάγραμμα για την κατανομή των εργασιών για το περάς της σεζόν και το πόσα άτομα ουσιαστικά χρειάζεται ο δήμος για να κάλυψη το νησί μας. γ) Όλα αυτά τα χρόνια λεφτά υπήρχαν για άλλους σκοπούς εκτός από τον στόλο του νησιού μας που ήταν & ο πιο ουσιαστικός για την σωστή λειτουργία & δομή ενός τόπου. Με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή τα αυτοκίνητα του Δήμου να είναι σε άθλια κατάσταση & δανεικά , να δουλεύουν μόνο πάνω στην εμπειρία, στο φιλότιμο & στις ικανότητες των υπαλλήλων, για να μην σχολιάσουμε για το ποιους σκέφτηκαν να εκπαιδεύσουν νόμιμα σε τεχνικές ασφάλειας σε θέματα υγιεινής….. δ) Όλα αυτά τα χρόνια ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες & ειδικά τα σαββατοκύριακα & τις αργίες χρησιμοποιούσαν αλόγιστα το προσωπικό μόνιμους & μη με αποτέλεσμα το χειμώνα να μην υπάρχει προσωπικό να γίνουν έστω τα βασικά

      Λύσεις: 1)Προσπάθεια συσφίξεις σχέσεων προσωπικού με αιρετούς ( που αυτή την στιγμή θεωρούν πως τους φταίει ο γάιδαρος & χτυπάμε το σαμάρι ), με κάποιες συναντήσεις με τα παιδία του προσωπικού ώστε επιτέλους να έρθουν πιο κοντά στα προβλήματα στο τόπο τους , να καταλάβουν τη συμβαίνει & να βγουν από την κοσμάρα τους. 2) Θέσπιση στόχων , καλύτερη κατανομή του ελάχιστου προσωπικού που έτσι & αλλιώς δεν φτάνει για την πραγματοποιήσει αυτών. ( Στόχοι αυτοί να είναι στη σφαίρα του ανθρωπινού δυνατού) 3) Δώσε κίνητρο στο προσωπικό σου να μπορέσει να σου αποδώσει, με την ενεργοποίηση του νόμου που αφόρα τις υπερωρίες συν τις αργίες, έτσι θα τους έχεις συμμάχους & όχι απέναντι σου , όχι βάζοντας τους να δουλέψουν με ρεπα με αποτέλεσμα να τους χάνεις το χειμώνα. 4) Αφόρητες πιέσεις ξανά σε Λιμενικό Ταμείο και Πολιτική Προστασία για την πρόσληψη ατόμων για την καλοκαιρινή περίοδο για την βοήθεια καθαριότητας του νησιού.

      ΥΓ: Ήταν εν γνώση του ‘’ Απελπισμένου’’ νομίζω Δημάρχου μας η οικονομική κατάσταση του νησιού μας όταν κατέβαινε στις εκλογές, έτσι αντί να απελπίζεται, καλύτερα πιστεύω, μια & μας τονίζει τις γνώσεις και το βιογραφικό του ξανά ας μας αποδείξει πως θα παραμείνει ότι θα παλέψει μαζί μας αλλιώς ας κάνει στη άκρη και ας αφήσει κάνα άλλο χωρίς τόσα πτυχία απλό άνθρωπο μήπως και τα καταφέρει καλύτερα…..

      Διαγραφή
    2. Πες τα Χρυσόστομε...!!!

      Διαγραφή
    3. Έτσι ρε φιλαράκι, πες τα γιατί δεν βλέπω να ανοίγει κανένας άλλος το στόμα του! Το ότι δεν υπάρχουν χρήματα δεν το χρεώνουμε σε κανέναν. Όλοι μας πλέων το έχουμε αποδεχτεί, το ότι δεν μπορούν, δεν είναι άξιοι με τόσα βιογραφικά και πτυχία, που κάθε λίγο μας κοπανάν, να κάνουν και διοίκηση είναι κρίμα όμως να πνίγονται σε μια κουταλιά νερό μια τόσο κρίσιμη στιγμή για το νησί μας που θα έπρεπε να είμαστε όλοι μας ενωμένοι και όχι να μας φέρνουν στα όρια μας, αλλά να εκτιμάν τον αγώνα του τόπο μας για επιβίωση και των ατόμων που δουλεύουν γι αυτό

      Διαγραφή
    4. μια μονο, πολυ απλη ερωτηση θελω να κανω στον 'απελπισμενο υπαλληλο' που οι συναδελφοι του τον επικροτουν.

      ξερετε πολυ καλα οτι πληρωνεστε με χρηματα των κατοικων της σκοπελου, απο τις τσεπες μας -οχι του κρατους. ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΑΣ ΤΟ ΤΗΡΕΙΤΕ?

      Διαγραφή
    5. ΕΝΑΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

      Αγαπητέ / η (19 Μαΐου 2012 8:28 μ.μ.) αφουγκραστείτε να σας πω, το θέμα με το ωράριο χάνεται στα βάθη μερικών χρονών, επί Δημαρχίας Περίσση αν δεν κάνω λάθος & έχει ως εξής : α) Θα πρέπει πρώτα να σας ενημερώσω ότι στον κλάδο μας έχουμε 200 – 300 ατυχήματα ετησίως & τουλάχιστον ένα νεκρό πανελλαδικά . Έτσι επι Δημαρχία Περίσση , κάποιοι αποφάσισαν ,για την εξοικονόμηση προσωπικού , να υπάρχει ένας μονό υπάλληλος στο απορριμματοφόρο από πίσω αντί για δυο που αναφέρει ο νομός για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Αποτέλεσμα, αυτός να εισπράττει όλη τη βρόμια από τους κάδους, χώρια που παίζει την σωματική του ακεραιότητα κορώνα – γράμματα λόγου του γεγονότος ότι τα περισσότερα ατυχήματα, συμβαίνουν κατά το ανεβοκατέβασμα του κάδου στο απορριμματοφόρο, με αποτέλεσμα πολλές φόρες, να φεύγει ο κάδος ώρα που είναι στην τελική φάση του αδειάσματος. β) Αυτός που δουλεύει από πίσω από το απορριμματοφόρο θα πρέπει να διαθέτει μια ελάχιστη σωματική δύναμη, για να μπορεί να βγάζει ορισμένους κάδους & ιδιαίτερα στην Χώρα της σκοπέλου, από δύσκολα σημεία & αυτό είναι ιδιαίτερα επίπονο όταν είναι γεμάτοι.
      γ) Το γεγονός του ελαστικού ωραρίου, αποφασιστικέ τότε από κάποιους διότι ο όγκος των σκουπιδιών είναι μεγάλος & ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα η εντολή να είναι ότι ώρα τελειώσει ο υπάλληλος την αποκομιδή να σχολάει.
      Τέλος & εγώ που σας γράφω , μερικές φόρες κατά την αποκομιδή όλα αυτά τα χρόνια έχω τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά. Από Δημαρχίας Περίσση έως τώρα κάνεις δεν έχει ακουμπήσει τον συγκεκριμένο τομέα η οποιοδήποτε άλλο πόστο. Σωστό ή Λάθος είναι στην ευχέρεια του καθένα να το κρίνει. Φιλάκια φίλτατε/ η!!!!!

      Διαγραφή
    6. Για το θέμα του ωραρίου , έχω να πως πως εάν ο καθένας δεν γνωρίζει τι γίνεται , να μην κρίνει άδικα , άσκοπα και ανούσια! Τα ωράρια απ΄ ότι γνωρίζω , διαφοροποιούνται αναλόγως της εποχής. Μπορεί και όταν οι ανάγκες της υπηρεσίας το απαιτούν , να μεγαλώνει σε διάρκεια και αυτό να καλύπτεται με την φυγή των υπαλλήλων , όπως αυτό συμφωνείται. Πιστεύω πως ο κάθε υπάλληλος λογοδοτεί στην εκάστοτε διοικούσα αρχή , συνεργάζεται, ακολουθεί τις εντολές των αρμοδίων και εκτελεί αναλόγως. Το βάρος των ευθυνών δεν το καρπώνονται οι υπάλληλοι αλλά η εκάστοτε Διοίκηση. Αυτή έχει την κύρια ευθύνη για την δρομολόγηση και την κατανομή των εργασιών , τις μεσοπρόθεσμες ή τις βραχυπρόθεσμες εργασίες και την επίλυση των όποιων προβλημάτων της κάθε περιοχής. Οι σωστοί και ευσυνείδητοι υπάλληλοι - που γνωρίζω πως υπάρχουν - βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό των προϊσταμένων τους και βοηθούν με όποιο τρόπο και όποτε τους ζητηθεί! Δεν υπερασπίζομαι μ΄ αυτό τον τρόπο τον εν λόγω τομέα , όμως γνωρίζω! Κι όποιος γνωρίζει , μπορεί τις περισσότερες - αν όχι όλες τις φορές - να κρίνει αντικειμενικά.

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
      Κώστας Π. (της 19 Μαΐου 2012 8:28 μ.μ.)

      Διαγραφή
    8. Ήθελα να ΄ξερα - για να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου - ποιά απάντηση πήρες κι ευχαριστείς τον 19.05 8.28 φίλε 20.05 3.27. Το αν τηρεί το ωράριο εργασίας τους η ομάδα καθαριότητας? Πόσα δίνουν άραγε οι Σκοπελίτες - κι όχι το κράτος όπως λέει ο φίλος - για να βρίσκεται στο πόστο του ο τομέας καθαριότητας? Μπορείς να μας πεις εάν γνωρίζεις? Κρίμα και πάλι κρίμα για την μικροπολιτική σας! Η ουσία είναι αλλού. Εκεί που κανείς σας δεν μπορεί να αγγίξει και να βρεί!! Το ωράριο των εργαζομένων σας έφταιξε ? Αυτή είναι η αιτία του προβλήματος! Μάλλον είστε βαθιά νυχτωμένοι μου φαίνεται. Όποιος είναι έξω απ΄ το χορό , καλά χορεύει! Όποιος όμως είναι μέσα , εκεί βλέπουμε τη χάρη του ή το σύρσιμό του.

      Διαγραφή
  16. Δίκιο έχει και ο Δήμαρχος, δίκιο έχουν κι αυτοί που αγανακτούν. Οι εκλογές δεν ήταν επιλογή μας, οι πολιτικοί μας τις επέβαλαν για τις δικές τους σκοπιμότητες. Ρίχνουν το μπαλάκι σε εμάς επειδή αυτοί είναι άχρηστοι. Μαυρίστε τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν μπορώ να εξηγήσω τον τίτλο της ανοικτής επιστολής του Δημάρχου.Αραγε τι έχει στο μυαλό του και σε τι αποσκοπεί; Η απελπισία πολλές φορές οδηγεί στα άκρα και στην αυτοκαταστροφή. Αυτή την στιγμή το νησί και οι πολίτες τους,χρειάζεται τη δυναμικότητα των διοικούντων και τις άμεσες ενέργειες για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Δεν μπορούν να λένε συνέχεια ότι φταίνε οι άλλοι και αυτοί να αισθάνονται ότι είναι στο απειρόβλητο.Ο λαός της Σκοπέλου τους ψήφισε τους εμπιστεύτηκε και περιμένει απ αυτούς αν όχι πολλά ας κάνουν λίγα.Ας αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα με αυτά που διαθέτουν και με την σωστή κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού.Ο απελπισμένος υπάλληλος πολύ καλά τα είπε και νομίζω ότι ήταν και ο πιό κατάλληλος για να μιλήσει.
    Ο Δήμαρχος έχει γνώσεις ας μας αποδείξει ότι έχει και την δύναμη να τις εφαρμόσει.Μην περιμένει πολλά απ αυτούς που τον πλαισιώνουν σε λάθος ανθρώπους στηρίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο δήμαρχος δεν είναι απελπισμένος ούτε είχε άγνοια περί Καλλικράτη.Τεχνοκράτης είναι και μάλιστα με διπλώματα.Σύντομα θα αναθέσει την καθαριότητα σε ιδιώτες και θα προτείνει νέες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.Να με θυμηθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΙΧΙΖΕΙ ΠΙΟ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΠΑΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΑΜΑ ΠΑΛΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΗΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ ΚΟΠΑΝΑΤΣΙΔΩΝ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ.

      ΕΔΩ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΟΝΥΜΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩς ΛΟΥΦΑΡΟΥΝ... ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΙΣΘΟ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ !!! ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΟΣ ΗΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ.

      Διαγραφή
    2. Το προσωπικό καθαριότητας του δήμου είναι λίγο και το νησί πολύ μεγάλο.Οσο για τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουμε αυτά δεν επαρκούν ούτε στο 1/2 να καλύψουν τα έξοδα καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Οι δημότες θα έπρεπε να στηρίζουν το προσωπικό και όχι να το κατηγορούν άδικα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 20-2-2012 και ώρα 7:20, σε ιδιώτες μπορεί και να κοστίζει πιο λίγα γιατί στηρίζονται και πατάνε στην εκκμετάλλευση και πολλές φορές στην ανασφάλιστη εργασία ακόμα και λαθρομεταναστων. Βάλε τον ευτός σου στη θέση αυτών των υπάλληλων και πες μας για πόσα λέφτα και για πόσες ώρες θα έκανες αυτή την βαριά και ανθυγεινή εργασία? Αντέ γιατί από λόγια του καφενείου και από τις αναπαυτικές πολυθρόνες μας ξέρουμε καλά να κρίνουμε.

      Διαγραφή
  19. συμφωνω απολυτα με τον φιλο 3.38. ολοι αυτο θελουν να κανουν. εγω ειμαι κατοικος θεσσαλονικης με ριζες απο σκοπελο. επισκεφτομαι το νησι απο τοτε που γεννηθηκα και περνω τους 3 μηνες του καλοκαιριου στο καταπρασινο και πανεμορφο νησι μας. η πολη στην οποια διαμενω τους υπολοιπους μηνες εχει το ιδιο ακριβως προβλημα και ο τυπος που εχουμε για δημαρχο προσανατολιζεται στην λυση που περιγραφεις. με λιγα λογια τα παντα για την ευημερια του κεφαλαιου και του ιδιωτικου τομεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ καλε που δουλευεις και εχεις 3 μηνες αδεια το καλοκαιρι???? πες και σε μας, μηπως μας προσλαβουν !!!
      σιγουρα ευημερεις για να περνας 3 καλοκαιρινους μηνες στο καταπρασινο νησι μας.

      Διαγραφή
  20. Πόσο εύκολα κάποιοι διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο...Πόσο άνετα την παρέμβαση-διαμαρτυρία ενός Δημάρχου που νοιάζεται για τον τόπο του την μετατρέπουμε σε ό,τι μας βολεύει...Και θέλουμε, λέει, να δούμε προκοπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (ΙΣΩΣ) ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ!

      Διαγραφή
    2. Αντί να είμαστε περήφανοι που έχουμε δήμαρχο που έχει λόγο,έχει άποψη και προτείνει λύσεις για να βγει η τοπική αυτοδιοίκηση από την μιζέρια της και τις σχέσεις υποτέλειας με τον εκάστοτε βουλευτή ή υπουργό της περιοχής,ασχολούμαστε με μικροπολιτική και πιστεύουμε ότι ο μικρόκοσμος μας είναι το κέντρο του σύμπαντος.
      Όποιον πραγματικά ενδιαφέρει να μάθει με ποιό σκοπό γράφτηκε αυτή η επιστολή ας γράψει στο γκουγκλ "απελπισμένος δήμαρχος" και θα καταλάβει.

      Διαγραφή
    3. Φίλε εμείς το καταλάβαμε...το "γκουγκλάραμε" όπως το λες κι'εσύ...?? Τι θες να μας πεις τώρα δλδ..ότι αυτό είναι καλή διαφήμηση για το νησί μας...?? Αν ναι, είσαι ΠΟΛΥ βαθιά νυχτωμένος κι εσύ και όλοι όσοι υποστηρίξατε αυτή την ενέργεια..! Δεν θέλω να αναλύσω περαιτέρω το θέμα, γιατί η ανάλυχη και μόνο θα μπορούσε να είναι δυσφίμηση από μονη της. Είναι τόσο λεπτό το θέμα..αλλά που εσείς..διαβάσατε "Σκόπελο" στο google και πήραν τα μυαλά σας αέρα..ΑΕΡΟΜΥΑΛΟΙ..!!!
      'Οσοι κατάλαβαν μπράβο..!!!

      Διαγραφή
  21. Πόσοι έχουν προσληφθεί στην καθαριότητα και πιάσανε τις καρέκλες? Το φαράσι και την σκούπα και στο δρόμο.Άντε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επί δημαρχίας Μιχελή ΚΑΝΕΝΑΣ !
      Εκτός αν ξέρεις κάποιον, τότε να βγεις να τον ονομάσεις. Ή καλύτερα ακόμα, να πας στον ίδιο τον δήμαρχο και να κάνεις προσωπικά τα παράπονά σου. Μη φοβάσαι, δεν θα σε καρφώσει σε κανέναν.
      Φτάνει πια όμως η λάσπη. Αρκετά με τις βλακείες που γράφουν κάποιοι αδαείς, σαν κι εσένα τον άσχετο.

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.