Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

1ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Θεσσαλίας

Skiathos Palace
Το «1ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Θεσσαλίας» θα πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο, από 8 έως 10 Σεπτεμβρίου στους συνεδριακούς χώρους του μεγαλύτερου ξενοδοχειακού συγκρoτήματος της Θεσσαλίας Skiathos Palace, στη μαγευτική περιοχή των Κουκουναριών της Σκιάθου.
Το συνέδριο διοργανώνεται από το τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ΤΕΕ (τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας και τμήμα Μαγνησίας). Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου.
Σκοπός των διοργανωτών είναι η υλοποίηση ενός περιβαλλοντικού συνεδρίου με...
τοπικό κυρίως ενδιαφέρον, ώστε να αναδειχθούν περιβαλλοντικά ζητήματα με επίκεντρο τη Θεσσαλία και να δημιουργηθεί ένα βήμα για την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας, εκπαιδευτικών, μη κυβερνητικών οργανώσεων, ενδιαφερόμενων πολιτών καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ακόμη, σημαντική είναι η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων στην οποία ερευνητές, επιστήμονες και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να ανατρέχουν στο μέλλον. Τα πρακτικά του συνεδρίου θα δοθούν στους συνέδρους σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.
Διακεκριμένοι επιστήμονες θα δώσουν διαλέξεις οι οποίες καλύπτουν τη θεματολογία του συνεδρίου με έμφαση στα θέματα που απασχολούν την περιοχή της Θεσσαλίας, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση στις πόλεις του Βόλου και της Λάρισας, οι πιέσεις που δέχεται η λίμνη Κάρλα, η ποιότητα (κλικ) του πόσιμου νερού των πόλεων της Θεσσαλίας κ.α. Πάνω από 150 εργασίες θα παρουσιαστούν στο συνέδριο.
Οι ομιλητές του συνεδρίου θα δώσουν διαλέξεις οι οποίες ταξινομήθηκαν στις εξής θεματικές ενότητες:
  • Ατμοσφαιρική ρύπανση
  • Βιοποικιλότητα και προστατευόμενες περιοχές
  • Διαχείριση στερεών αποβλήτων
  • Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών και τηλεπισκόπηση
  • Ενέργεια και περιβάλλον
  • Επεξεργασία υγρών αποβλήτων
  • Μαθηματική μοντελοποίηση περιβαλλοντικών συστημάτων
  • Μέθοδοι περιβαλλοντικής ανάλυσης
  • Οικονομικά περιβάλλοντος
  • Περιβαλλοντική εκπαίδευση – ευαισθητοποίηση
  • Περιβαλλοντική πολιτική & νομοθεσία
  • Περιβαλλοντικός θόρυβος
  • Ρύπανση εδάφους
  • Ρύπανση επιφανειακών και υπόγειων υδάτων
  • Τεχνολογίες αντιρρύπανσης
  • Φυσικό περιβάλλον και πολιτιστική κληρονομιά
  • Χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός
Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου είναι ο κ. Αθανάσιος Κούγκολος, καθηγητής του τμήματος μηχανικών χωροταξίας, πολεοδομίας και περιφερειακής ανάπτυξης και αντιπρόεδροι η κ. Όλγα Χριστοπούλου, καθηγήτρια επίσης του ιδίου τμήματος, και η κ. Χρυσή Λασπίδου, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος πολιτικών μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Προσκεκλημένοι ομιλητές του συνεδρίου είναι ο κ. Αθανάσιος Γείτονας, καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που θα δώσει διάλεξη με τίτλο “Βιώσιμα συστήματα διαχείρισης ιλύων και οργανικών στερεών αποβλήτων”, ο κ. Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης, ερευνητής Α’ του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος που θα δώσει διάλεξη με τίτλο “Η ατμοσφαιρική ρύπανση από αιωρούμενα σωματίδια και οι επιδράσεις της στην υγεία και το κλίμα”, ο κ. Αβραάμ Καραγιαννίδης, αναπληρωτής καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που θα δώσει διάλεξη με τίτλο “Σύγχρονες προκλήσεις στη διαχείριση απορριμμάτων στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης”, ο κ. Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που θα δώσει διάλεξη με τίτλο “Μεγάλης κλίμακας Φυσικές Καταστροφές & περιβαλλοντικές επιπτώσεις - H εποχή των NaTech” και ο κ. Κίμων Χατζημπίρος, αναπληρωτής καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που θα δώσει διάλεξη με τίτλο “Ανθρώπινη οικολογία: Αντιθέσεις και συστημική προσέγγιση”.

9 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι λες άνθρωπέ μου;
      Αν γίνει στη Σκόπελο κάτι τέτοιο, εσύ ΠΡΩΤΟΣ θα βγεις να το κατακρίνεις.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ... ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΔΩ. ΟΠΟΤΕ ΜΟΥΓΚΑ ;) ΜΑΘΕ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ...

      Διαγραφή
    3. Επανέρχομαι και σου απαντώ,
      όπως θα απαντούσα σε κάθε «ανώνυμο»,
      πως αν… (παραδείγματος χάριν λέμε)
      ο δήμος Σκοπέλου αποφάσιζε,
      όχι απλά να οργανώσει μια διάλεξη για τα ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ,
      αλλά να πραγματοποιήσει την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του δήμου με χρήση Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, εσύ (ο κάθε ανώνυμος δηλαδή) θα το κατέκρινες, γιατί θα θεωρούσες πως κάτι άλλο έπρεπε να γίνει στη θέση του και όχι αυτό.

      Εδώ γίνεται ολόκληρο έργο, 2 εκατομμυρίων ευρώ, (ο εσωτερικός δρόμος από Έλιος προς ΧΥΤΑ) και οι «γνωστοί – άγνωστοι» ανώνυμοι το κατακρίνουν και γράφουν στα σχόλιά τους πως έπρεπε να γίνει κάτι άλλο.

      Διαγραφή
    4. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ!ΕΞΗΓΗΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕ ... ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ! ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΦΡΙΞΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑ ΤΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ .. ΑΣΕ ..

      Διαγραφή
  2. Γνωριζει καποιος εαν ειναι ανοιχτο? Α.Ξηνταρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tις εργασίες του συνεδρίου μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο όσοι έχουν ή θα κάνουν εγγραφή.
      Περισσότερες σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link του συνεδρίου:
      http://www.env1.prd.uth.gr/registration.html

      Διαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ-

    ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΑΦΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ Κ ΥΠΟΛΟΙΠΗ
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
    ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΟΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΔΩΝΑ .

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ -ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ- ΟΜΙΛΗΤΕΣ.

    ΠΑΜΕ ΣΚΙΑΘΟ ? ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ

    Δ.ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ γεοπωνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΒΡΕ...ΓΕΟΠ..Ω...ΝΕ
    ΚΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ...Ο...ΔΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.