Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή στον Αγροτικό Συνεταιρισμό εν όψει της νέας παραγωγικής χρονιάς

Επιστολή προς το Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου, η οποία κοινοποιείται και στην efimerida-sporades, έστειλε ο μέτοχος του Συνεταιρισμού Γιώργος Δρόσος, με θέμα την λειτουργία του Συνεταιρισμού εν όψει της νέας παραγωγικής χρονιάς. Η επιστολή έχει ως εξής:
Αξιότιμοι Κύριοι,
Ενόψει της φετινής και κατά τα φαινόμενα πλούσιας και παραγωγικής χρονιάς για τα ελαιόδεντρα του νησιού μας, ως μέτοχος στις αποφάσεις του συνεταιρισμού έχω να θέσω τα εξής ερωτήματα στο Διοικητικό Συμβούλιο.
  • Ποια η κατάσταση των υπαρχόντων μηχανημάτων παραγωγής λαδιού δεδομένου του γεγονότος ότι το ένα τουλάχιστον έχει σοβαρή βλάβη.
  • Είναι σημαντικό να επανέλθει η αμοιβή του εργοστασίου για την έκθλιψη του ελαιοκάρπου στο παλιό και σωστό σύστημα του...
    δικαιώματος, δηλαδή στην παρακράτηση ποσοστού από την ποσότητα του λαδιού εκάστου παραγωγού.
  • Επειδή το κόστος καθαρισμού των ελαιώνων, συγκομιδής του καρπού και του ελαιοτριβείου είναι δυσανάλογα υψηλό σε σχέση με την τιμή αγοράς του λαδιού, είναι ανάγκη ο συνεταιρισμός να συγκεντρώσει τα λάδια, να τα τυποποιήσει από κοινού και να προωθηθούν σε μικρές ή μεγαλύτερες ποσότητες και συσκευασίες το ερχόμενο καλοκαίρι, με ωραίες ετικέτες, που θα ταξιδέψουν παντού, ταξιδεύοντας και τη Σκόπελο μαζί του.
  • Ακόμη πρέπει να δραστηριοποιηθεί ο Συνεταιρισμός να φέρει σε καλές τιμές ελαιόπανα, καλάθια, σακιά και άλλα αναγκαία αναλώσιμα για την συγκομιδή.
Ελπίζω να τύχω στη θετική σας απάντηση στα πλαίσια αμοιβαίας ωφέλειας του συνόλου των Σκοπελιτών αλλά και του συνεταιρισμού μας.
Με τιμή
Ο μέτοχος
Γεώργιος Δ. Δρόσος

5 σχόλια:

  1. μπορει να μας απαντησει η διοίκηση του συνεταιρισμού? μπράβο Γιώργο που ζητάς έγγραφα και
    δημόσια ότι όλοι θέλουν, αλλά το λένε μεταξύ τους και μάλιστα γκρινιάζοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε νιοί και θα γεράσουμε αν περιμένουμε απάντηση από τη διοίκηση. Και κυρίως αν περιμένουμε να εφαρμοστεί το δίκαιο και το λογικό. Υπ΄όψη, ότι σε άλλα ελαιοτριβεία, γίνεται παρακράτημα σε λάδι. Εδώ, είμαστε εκτός συναγωνισμού. Και το ελαιοτριβείο Γλώσσας ακολουθεί την ίδια γραμμή. Το ζεστό χρήμα είναι καλύτερο απ΄το ζεστό λάδι...

      Διαγραφή
  2. Καλα μιλαμε οτι αν καταφερει ο συναιτερισμος και επανελθει στο παλαιο καθεστως πληρωμης δικαιωματων δηλαδη να παρακραταει ποσοστο απο το λαδι, τοτε θα στιψει τις ελιες απο ολες τις σποραδες, γιατι σε αυτη την εποχη ο κοσμος ειναι δυσκολο να πληρωνει τις ελιες με το κιλο, να βγαζει μια αντιστοιχεια 15 προς 1 και στο τελος να βγαινει χρεωμενος επειδη αποφασισε να βγαλει λιγο λαδι απο το δικο του περιβολι. αλλωστε αυτος ειναι και ο λογος (ετσι πιστευω εγω τουλαχιστον), που ο κοσμος αφησε την καλιεργεια και την συγκομιδη της ελιας.
    μακαρι λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ Κ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΕ ΦΙΑΛΕΣ ΑΠΟ 250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ ΕΩΣ 1 ΛΙΤΡΟΥ

    ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΔΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ
    ΑΦΘΟΝΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ.

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ Κ ΕΔΩ ΟΤΙ Κ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ .

    ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΟΥ.
    ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ
    Δ. ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ γεωπονος
    6977583404

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tην απάντηση του Συνεταιρισμού θα την δημοσιεύση η εφημερίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.