Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας στον Υπουργό Παιδείας για την υποβάθμιση του Δημοτικού σχολείου της Γλώσσας Σκοπέλου

Να συνεχίσει να λειτουργεί ως 6-θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας (κλικ) ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, σε μια περίοδο όπου καταγράφεται επιστροφή στον πρωτογενή τομέα, η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να διατηρεί δομές, όπως τα σχολεία, που είναι απαραίτητα για να ζήσει ένα νέο ζευγάρι στην περιφέρεια.
Αναλυτικά η επιστολή του περιφερειάρχη έχει ως εξής:
«Έκπληξη έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Σκοπέλου η ξαφνική ενημέρωση που έλαβαν από το Υπουργείο για την υποβάθμιση του Δημοτικού σχολείου της Γλώσσης Σκοπέλου από 6-θέσιο σε 5-θέσιο, δέκα ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Το γεγονός δε ότι δεν υπήρξε κάποιο έγγραφο είτε...
κάποια προηγούμενη επαφή με τους τοπικούς φορείς και με τη δ/νση του σχολείου προκαλεί ερωτηματικά για την απόφαση αυτή.
Σε μια περίοδο όπου καταγράφεται επιστροφή συμπολιτών μας στον πρωτογενή τομέα, η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να διατηρεί κοινωνικές υποδομές, όπως τα σχολεία, που είναι απαραίτητα για να ζήσει ένα νέο ζευγάρι στην περιφέρεια. Το σχολείο της Γλώσσας Σκοπέλου πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί με την υπάρχουσα δομή του όχι μόνο για να εξυπηρετεί τις υπάρχουσες ανάγκες, αλλά και εκείνες που πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθούν στο άμεσο μέλλον. Η λειτουργία του σχολείου θα στείλει το μήνυμα και σε άλλες οικογένειες να εμπιστευθούν την οργανωμένη πολιτεία και να επιστρέψουν στο νησί διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες ζωής και προοπτικές για εργασία.
Θωρούμε λοιπόν ότι πρέπει να επανεξεταστεί η απόφαση για την υποβάθμιση του σχολείου και να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει και πάλι ως 6-θέσιο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.