Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Να ορθώσουμε ένα τείχος προστασίας του φυσικού πλούτου της περιοχής μας

Με αφορμή τις πρόσφατες πληροφορίες για την πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ να παραχωρήσει, μέσω εκμίσθωσης, αρκετές νησίδες, πέντε εκ των οποίων στις Β. Σποράδες, σε ιδιώτες, η περιφερειακή παράταξη «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η πρόσφατη απόφαση της κυβερνητικής τρόικας και του ΤΑΙΠΕΔ να παραχωρήσουν μία σειρά από νησίδες σε ιδιώτες, αποδεικνύει ότι μόνο η συνολική αντίδραση των πολιτών μπορεί να θέσει όρια στην ακόρεστη δίψα για κέρδη και ιδιωτικοποιήσεις των ξένων δανειστών και των εγχώριων συνεργατών τους.
Το ξεπούλημα των πάντων εκτός από καταστροφικό για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και για την εκπλήρωση του κοινωνικού ρόλου του κράτους, αποδεικνύεται πλέον ότι συνιστά και σημαντική απειλή για το περιβάλλον, αφού “βγαίνουν στο σφυρί” ακόμα περιοχές αναγνωρισμένης περιβαλλοντικής και αισθητικής αξίας. Το Θαλάσσιο Πάρκο των Β. Σποράδων και το δίκτυο των περιοχών Natura δεν ανήκει στους υπουργούς της τρικομματικής κυβέρνησης και...
στους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ. Είναι κτήμα των μελλοντικών γενεών της Ελλάδας και όχι μόνο, αφού τα προστατευόμενα είδη χλωρίδας και πανίδας που ενδημούν στις προστατευόμενες περιοχές αποτελούν κτήμα της ανθρωπότητας.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το σχεδιαζόμενο κοινωνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα. Το εναλλακτικό μας όραμα για μια Θεσσαλία κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά και περιβαλλοντικά αειφόρο δεν χωράει στα πλαίσια αυτής της κυβερνητικής πολιτικής, που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της ιδιωτικής κερδοφορίας και υπονομεύει την προοπτική της χώρας. Είναι άμεση ανάγκη να ορθώσουμε ένα τείχος προστασίας για το Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου και το δίκτυο Natura, αλλά και συνολικά ένα τείχος προστασίας του φυσικού πλούτου και των υποδομών της περιοχής μας, όλων των πολύτιμων δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, απέναντι στις αρπακτικές διαθέσεις της κυβέρνησης και των φίλων της. Να διεκδικήσουμε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον.»

6 σχόλια:

  1. 1974 Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    2012 Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ?????

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΓΕΙΟΥ Κ ΥΠΟΓΕΙΟΥ
    ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ
    ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ

    ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ
    ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Κ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.

    Δ. ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΟΙΑ,ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Γ ΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ.ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΡΩΙΚΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ,ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ;ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ΄;ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ.ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΩΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ;ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ Η ΝΑ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΗΛΙΑ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά πόσο πατριώτες όμως είναι αυτοί που ξεπουλάν τη χώρα; Κατά πόσο πατριώτες αυτοί που δεν θέλουν και δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά απ'το να υπακούσουν Αμερικάνους και Ευρωπαίους; Κατά πόσο πατριώτες είναι κάποιοι τύποι οι οποίοι μόνο με τους μετανάστες που προσπαθούν να επιβιώσουν στην Ελλάδα έχουν πρόβλημα ενώ με τη Μέρκελ είναι εντάξει; Κατά πόσο πατριώτες είναι αυτοί οι ίδιοι που προσπαθούν να διαιρέσουν το λαό σε ξένους και ντόπιους; Σε υγιείς και μη; Σε καθαρούς και βρώμικους; Πόσο πατριώτες είναι αυτοί που χτυπάνε Έλληνες μόνο και μόνο επειδή είναι "βρώμικοι";
    Πόσο πατριώτες είναι αυτοί που αν και μπορεί να μη φαίνεται στα λόγια, στην πράξη όμως είναι με το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, με τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με την καταστρατήγηση υγείας και παιδείας;

    Μαζικά,δυναμικά,συλλογικά ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ! Αυτοί, αμερικανοευρωπαϊκά αφεντικά και ντόπια τσιράκια, δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς με τους αγώνες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

    Ο ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΟΙΣΜΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΟΛΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

    ΞΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΝΤΟΠΟΙΟΙ ΟΙ ΜΕΣΙΤΕΣ


    ΞΥΛΟΥΡΗ ΖΕΙΣ Κ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

    Θ.Δ ΑΝΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγαπητε 21-9-2012 11.51 μ.μ. πειραζει που δεν καταλαβαινω τι θελεις να πεις;επειδη με ενδιαφερει το τι λες σε παρακαλω εσενα η οποιον καταλαβε να εξηγησει μεσω της εφημεριδας.ευχαριστω εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.