Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Δραματική η κατάσταση στο Κ.Υ. Σκοπέλου

Ο κ. Μανώλης Ραμαντάνης
Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου έκανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μανώλης Ραμαντάνης, για να πληροφορηθεί από «πρώτο χέρι» την κατάσταση που επικρατεί εκεί και όπως μας είπε «η κατάσταση είναι κάτι περισσότερο από δραματική θέτοντας σε κίνδυνο τους Σκοπελίτες οι οποίοι στερούνται γιατρούς, εργαστηριακές εξετάσεις, ακόμα και στοιχειώδεις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.
Οι γιατροί που προβλέπονται από το οργανόγραμμα είναι 5 γενικής ιατρικής, 2 παιδίατροι και 1 οδοντίατρος και αυτή τη στιγμή το Κ.Υ. λειτουργεί με 1 γιατρό (τον Διευθυντή) και μία παιδίατρο, ενώ το Μικροβιολογικό Εργαστήριο δεν λειτουργεί γιατί δεν υπάρχουν μικροβιολογικά μηχανήματα, αλλά και τεχνολόγοι παρασκευαστές.
Η Γλώσσα στερείται γιατρό και εξυπηρετείται με αγροτικό.
Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι σε άθλια κατάσταση και οι ελλείψεις σε υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό μεγάλες.»
Ο κ. Ραμαντάνης εξέφρασε και την αντίθεσή του για...
την επίσκεψη της παιδιάτρου κάθε δύο εβδομάδες στην Αλόννησο, λέγοντας ότι αυτό το διάστημα λείπει από το νησί και δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Σκόπελο, ενώ για την Αλόννησο τόνισε ότι πρέπει απαραιτήτως να έχει παιδίατρο, αλλά η λύση δεν είναι στο πλαίσιο του όποιου «εθελοντισμού», αλλά στην απαίτηση και την αγωνιστική διεκδίκηση, όπως έγινε και στη Σκόπελο.
• Ερώτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, υπέβαλαν στον υπουργό Υγείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

10 σχόλια:

  1. 'Αστοχη και μακριά από τον όρο "Λαϊκή Συσπείρωση" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φερόμενη ως αντίθεση του κ. Ραμαντάνη για το θέμα της παιδιάτρου.Η επίσκεψη της, μια φορά ανά δεκαπενθήμερο, μετριάζει την χρόνια και εγκληματική έλλειψη στην Αλόννησο, χώρις να τίθεται θέμα ασφάλειας στη Σκόπελο που μπορεί για το μικρό αυτό χρονικό διάστημα να καλυφθεί από τους υπάρχοντες ιδιώτες.Η απαίτηση και αγωνιστική διεκδίκηση σίγουρα είναι η μια οδός.
    Απέναντι όμως στο κωφό και ανάλγητο "κοινωνικό" κράτος η ανάπτυξη αλληλεγγύης, ενότητας, ομαδικής συνείδησης και συνοχής από τον καθένα μας, αποτελεί λύση άμεση και απτή . Από τον καθένα μας -ανάλογα με τις δυνατότητές του-, στον καθένα μας -σύμφωνα με τις ανάγκες του-.

    Φιλικά,
    Παπαντωνάκης Ελευθέριος
    Αγροτικός επί θητεία ιατρός
    Περιφερειακό Ιατρείο(ΠΙ) Αλοννήσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Παπαντωνάκη,συμφωνώ με αυτό που αναφέρετε, αλλά απορώ που δε διαμαρτήρεστε για το ιδιαίτερα προσβλητικό για εσάς "Η Γλώσσα στερείται γιατρό και εξυπηρετείται με αγροτικό" λες και ο αγροτικός ιατρός δεν έχει τελειώσει την ιατρική σχολή αλλά είναι μόνο για να γράφει συνταγές.

      Οσο για τους 5 Γενικούς Ιατρούς του οργανογράμματος, είναι ένα ακόμα δείγμα της υπερβολής της εποχής των παχέων αγελάδων.

      Διαγραφή
    2. 'Aλλο έχω τελειώσει την ιατρική και άλλο ΕΙΜΑΙ γιατρός. Μεγάλη η διαφορά, τη στιγμή μάλιστα που έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές.

      Διαγραφή
    3. Εχω τελειώσει ιατρική σχολή = Είμαι ιατρός

      Εχω κάνει ειδικότητα = Είμαι παθολόγος, καρδιολόγος,γατρεντερολόγος, οφθαλμίατρος,κλπ.

      Το αγροτικό είναι υποχρεωτικό εφόσον κάποιος θέλει να πάρει ειδικότητα σε νοσοκομείο στην Ελλαδα. Αν πάρεις ειδικότητα στο εξωτερικό μπορείς να δουλεψεις ως ειδικός στην Ελλάδα χωρίς να κάνεις αγροτικό.

      Ηλίας Σκαβέντζος

      Διαγραφή
  2. Προς 10 Νοεμβρίου 2012 7:56 μ.μ.:
    Όταν έρθεις στο νησί, γιατί μάλλον δεν μένεις εδώ και σε πιάσει π.χ. πόνος στο στήθος, πήγαινε στον αγροτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κοινωνική προσφορα ποτε δεν παει χαμενη.Ας αναρωτηθουμε ομως,το κερμα που δινουμε σε καποιο επαιτη δινει ουσιαστικη λυση στο προβλημα?Για να χρησιμοποιησουμε αναλογο παραδειγμα,ειναι σαν να βαζεις τσιροτακι σε τεραστια πληγη.Οσο για τους αγροτικους,ειναι απαραιτητοι,αλλα σε καμια περιπτωση δεν υποκαθιστουν τον ειδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα δεν είναι μόνο να διαμαρτύρεσαι αλλά να κριτικάρεις. Και φυσικά το σχόλιο του κ Ραμαντάνη δεν είναι προσωπικό, απλά χρωματίζει αρνητικά μια πράξη που έγινε με κόπο και σκοπό το γενικό καλό δύο νησιών. Η απαξίωση που υφίσταται ο "αγροτικός" ιατρός σήμερα, δεν είναι κάτι καινούργιο και αντανακλά τη γενική απαξίωση του επαγγέλματος.
    Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε μια σχεδόν καθημερινή επίθεση στα επαγγελματικά και εργασιακά μας δικαιώματα.
    Η χρησιμοποίησή μας ως ένας αναλώσιμος υπάλληλος που θα πάει σε ένα τόπο για-ένα-μόνο-χρόνο και κυρίως θα κόβει συνταγές χωρίς στοιχειώδη μέσα περίθαλψης για τις εφημερίες, συχνά χωρίς κάλυψη από ειδικευμένους γιατρούς, χωρίς ασθενοφόρα και νοσηλευτές, χωρίς πάντα την απαραίτητη εκπαίδευση περνά την αντίληψη αυτή στον κόσμο.
    Και όμως έχουμε μείνει μόνοι -σχεδόν- να απαρτίζουμε αυτό που υποτίθεται ότι είναι η ραχοκοκκαλιά του ΕΣΥ, της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Περαστικοί που προσπαθούν να μαζέψουν όσα μαζεύονται από τα ασυμάζευτα.
    Με τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση δε ξέρω που θα απευθυνόμαστε πια όταν πονάει το στήθος μας. Και ναι ιατρός είναι αυτός που τελειώνει την ιατρική,ένας ανειδίκευτος εργαζόμενος στα πρώτα του βήματα τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω. Αυτά περί "λειτουργήματος" και θεοποίησης θέτουν τις λάθος βάσεις στη σχέση ιατρού-ασθενή.
    Προφανώς πρέπει να απαιτούμε και να διεκδηκούμε οργανωμένα, η πολιτική είναι ο δρόμος, αλλά να επικροτούμε και να ξέρουμε ότι υπάρχει και η άλλη οδός, της αλληλεγγύης στην υγεία, στην παιδεία, όπου χρειάζεται τις μέρες τούτες...


    Παπαντωνάκης Ελευθέριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κτηνιατρος στο νησι υπαρχει ?

    σεξολογος?

    βελλονιστης ?

    ψυχαναλυτης ?

    μην πυροβολειτε τους νεους γιατρους ελπιδα
    του εθνους μας.

    διαφημιση του νησιου οχι μονο για τουρισμο αλλα κ για να ερθουν κ γιατροι.
    τροποι υπαρχουν ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗΣ

    ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα θέλατε να υπάρχουν όλοι οι παραπάνω?Ενδιαφέρον ακούγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα θα σου έπεφτε πλάκωμα να υπήρχαν όλοι οι παραπάνω?Δεν θα σε ενδιέφερε κανένας από τους παραπάνω?

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.