Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση για τα μοναστήρια της Σκιάθου

Η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» διοργανώνουν την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου των Ιερών Ναών Σκιάθου εκδήλωση με θέμα:
«Μοναστήρια της Σκιάθου - Ιστορία και Τέχνη»
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:
  • Δρ. Σταυρούλα Σδρόλια, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων,
«Όψεις της εκκλησιαστικής ζωγραφικής της Σκιάθου»
  • Δρ. Αλέξης Αλεξίου, Αρχιτέκτων Καθηγητής ΤΕΙ, Δρ Ιστορίας Αρχιτεκτονικής,
«Οι φθορές του χρόνου στα Καθολικά των Ι. Μονών, Εισοδίων της Θεοτόκου (Εικονίστρας) και Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Κεχριά)»
  • Μαρία Νάνου, Θεολόγος-εκπαιδευτικός, υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
«Μοναστήρια της νήσου Σκιάθου: Άσκηση και τέχνη στη σκιά του Άθω»
  • Δρ. Βάσσα Παρασκευά, Θεολόγος, Λυκειάρχης Α΄Λύκειο Ν. Ιωνίας Βόλου,
«Η παρουσία των Γαλατσιάνων ζωγράφων στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Σκιάθου»
Αξίζει να σημειωθεί πως για...
πρώτη φορά συνδιοργανώνεται επιστημονική εκδήλωση στη Σκιάθο από την 7η ΕΒΑ και Σύλλογο του νησιού. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και κατ’ επέκταση η ευαισθητοποίηση των πολιτών με σκοπό την προστασία των σημαντικών αυτών ιστορικών μνημείων της μεταβυζαντινής περιόδου, για τη Σκιάθο και τη χώρα μας.
Η εκδήλωση προέκυψε από την πολύμηνη φετινή συνεργασία (κλικ), μεταξύ της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», με θέμα τα μοναστήρια της Σκιάθου, που αντιμετωπίζουν πολλά και πιεστικά προβλήματα, συνεργασία που οδήγησε στα πρώτα απτά αποτελέσματα Ήδη λήφθηκαν τα πρώτα μέτρα προστασίας στην Ιερά μονή Εικονίστριας, σε συνεργασία με την εποπτεύουσα μονή, την Ιερά μονή Ευαγγελίστριας, και δρομολογείται από τον Ηγούμενο π. Ιωσήφ και τον Σύλλογο, η σύνταξη των μελετών στερέωσης και συντήρησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.