Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ψήφισμα κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΥ
Ψήφισμα κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας διάβασε στο σώμα κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση (κλικ) του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος Κώστας Σκούρας, ο οποίος ζήτησε από τους συμβούλους να το υπογράψουν, βάζοντας αυτός την πρώτη υπογραφή.
Το ψήφισμα που υπέγραψαν ο Δήμαρχος και όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι και θα πάει χέρι – χέρι για να υπογραφεί σε όλους τους Σκοπελίτες λέει τα παρακάτω:
«Εμείς, κάτοικοι της νησιωτικής Ελλάδας, κάτοικοι του Αιγαίου, του Ιονίου και του Σαρωνικού, εμείς που κρατάμε τις θάλασσες ελληνικές, με αφορμή την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. στη νησιωτική Ελλάδα, αποφασίσαμε να αντιταχθούμε στην αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών νησιά μας. Η πολιτική, που...
ακολουθείται από την κυβέρνηση, όχι απλά δεν στηρίζει τη νησιωτικότητα, αλλά απομειώνει σταθερά την ποιότητα ζωής των νησιωτών, αποσύρει την παρουσία της κεντρικής κυβέρνησης από τη νησιωτική Ελλάδα, απογυμνώνει τις κοινωνικές παροχές, μειώνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τομείς υγείας και παιδείας και μας οδηγεί στην εξαθλίωση.
Η ενεργή παρουσία των Δ. Ο. Υ. στα νησιά:
εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της είσπραξης δημοσίων εσόδων, όπως περίτρανα αποδεικνύεται από το πόρισμα, με το οποίο καταργούνται.
εξασφαλίζει την παρουσία της κεντρικής κυβέρνησης στα νησιά για στρατηγικούς λόγους και λόγους εθνικού και δημοσίου συμφέροντος.
εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών αγορών και τονώνει τις τοπικές οικονομίες.
εξασφαλίζει την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των νησιωτών, οι οποίοι δικαιούνται ίσης αντιμετώπισης και πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες, όπως όλοι οι Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες
Για τους ανωτέρω λόγους ζητούμε την αναστολή των καταργήσεων των νησιωτικών Δ.Ο.Υ.
Πιστεύουμε, πως κάθε προσπάθεια στήριξης της υπουργικής απόφασης προκαλεί το δημόσιο περί δικαίου αίσθημα και αντιβαινει στο ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά και στην ίδια την κοινωνία
Εν τω μεταξύ στη συνεδρίαση (κλικ) της οικονομικής επιτροπής θα συζητηθεί ο ορισμός δικηγόρου για την σύνταξη και κατάθεση αίτησης ακύρωσης ενώπιον του Σ.τ.Ε της Υπουργικής Απόφασης για την κατάργηση της ΔΟΥ της νήσου Σκοπέλου.

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ "ΦΙΛΩΝ" ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΡΗΜΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ¨¨ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ¨¨ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ !ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.