Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Το σχολείο είναι φορέας δημοκρατικών ιδεών, συλλογικότητας και σεβασμού της διαφορετικότητας

ΣΧΟΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Τριάντα εννιά χρόνια πέρασαν από τη μεγαλειώδη εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Κι όμως τα μηνύματα παραμένουν επίκαιρα. Κι αποτελούν και σύγχρονα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Σαν να μην έφτανε η ιδιότυπη οικονομική κατοχή που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια, η εκπαιδευτική κοινότητα υποχρεώνεται να ζει τη βία, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.
Κι αναφέρομαι στα δυσάρεστα γεγονότα της Λευκάδας. Σάλος προκλήθηκε στο Νυδρί της Λευκάδας από την «αντεθνική» δήθεν συμπεριφορά νηπιαγωγού όπως κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής. Λίγες μέρες πριν τον εορτασμό της...
28ης Οκτωβρίου η δασκάλα ζήτησε από τους μαθητές να αποτυπώσουν τις εντυπώσεις τους για τη σημαία στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής διδασκαλίας. Τα παιδιά λοιπόν μεταναστών από την Αλβανία ζωγράφισαν την αλβανική σημαία.
Το περιστατικό προκάλεσε τις καταγγελίες τριών γονιών προς τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, ενώ γνωστοποιήθηκε και σε μέλη ακραίων στοιχείων, τα οποία έσπευσαν να κατηγορήσουν την εκπαιδευτικό για αντεθνική διδασκαλία. Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ελλομένου έκανε επώνυμη αναφορά στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Λευκάδας.
Η πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου, η μετακίνησή της σε άλλο σχολείο του νησιού μέχρι να εκδοθεί το πόρισμα της ΕΔΕ και κυρίως η παρέμβαση των ακραίων στοιχείων προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στις εκπαιδευτικές κοινότητες. Βέβαια όλα τελικά μπήκαν στη θέση τους και η συνάδελφος επέστρεψε στο σχολείο της, γιατί δεν έκανε άλλο από το να λειτουργήσει στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος που είναι έξω από μεθοδεύσεις που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν στην εκπαίδευση. Σύμφωνα λοιπόν με τις διαθεματικές δραστηριότητες που ορίζονται στον Οδηγό της Νηπιαγωγού αποδεχόμαστε ανθρώπους με διαφορετικές γλωσσικές, πολιτιστικές ή θρησκευτικές καταβολές. Το σχολείο είναι φορέας δημοκρατικών ιδεών, συλλογικότητας, σεβασμού της διαφορετικότητας.
Απ’ όλες τις εκπαιδευτικές κοινότητες καταδικάζεται η έστω και προσωρινή μετακίνηση της συναδέλφου, μέχρι την έκδοση της απόφασης της ένορκης διοικητικής εξέτασης. Στο ελληνικό δημόσιο σχολείο δεν έχουν θέση οι προστάτες «των ιερών και των οσίων».
Η καλύτερη τιμή στο Νοέμβρη είναι ο αγώνας για την υλοποίηση του διαχρονικού συνθήματος «ψωμί, παιδεία, ελευθερία».
Το Πολυτεχνείο ζει.
Η Νηπιαγωγός και Δ/ντρια του 3oυ Νηπιαγωγείου Σκιάθου
Λένα Κουτούμπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.