Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να έχει τιμή

ΔΗΛΩΣΗ Κ. ΠΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ
ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ
Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό του τραγικού θανάτου ενός ασθενούς από την Αλόννησο, λόγω της καθυστέρησης της μεταφοράς του στο Νοσοκομείο του Βόλου, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η οργή την οποία αισθανθήκαμε πληροφορούμενοι την είδηση του θανάτου ενός ασθενούς από την Αλόννησο, ο οποίος χρειάστηκε έξι ώρες για να μεταφερθεί με ταξί (!) στο Νοσοκομείο του Βόλου, με αποτέλεσμα η καθυστέρηση να αποδειχθεί μοιραία, νομίζουμε ότι αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα όλης της τοπικής κοινωνίας.
Εδώ και καιρό τόσο οι φορείς όσο και οι τοπικές κοινωνίες έχουν...
επισημάνει τις τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών Νοσοκομείων, οι οποίες έχουν ακόμη πιο σημαντικές συνέπειες για τους κατοίκους απομακρυσμένων, νησιωτικών ή ορεινών περιοχών. Αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό με την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, με τις ελλείψεις σε ασθενοφόρα, προσωπικό, ακόμα και σε καύσιμα (!), ήταν θέμα χρόνου να στοιχίσει σε κάποιον από τους πολίτες τη ζωή.
Δυστυχώς, το πλήρωμα το χρόνου έφτασε και πλέον κανείς δεν μπορεί να κάνει ότι δεν γνωρίζει. Είναι προφανές ότι το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του, όπως αποδεικνύεται από το ιστορικό της συγκεκριμένης τραγικής υπόθεσης. Οι πραγματικά συγκινητικές και υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, οι οποίοι επιμένουν και προσπαθούν – παρά τις οικονομικές, εργασιακές και άλλες αντιξοότητες – να στέκονται στο πλευρό των συμπολιτών τους που τους έχουν ανάγκη, παρέχοντάς τους τις καλύτερες δυνατές φροντίδες, δεν μπορούν πάντα να καλύπτουν τις ανεπάρκειες και τα τεράστια ελλείμματα του συστήματος πρωτοβάθμιας κυρίως φροντίδας.
Δεν θα πούμε αυτή τη στιγμή ότι “εμείς σας είχαμε προειδοποιήσει”, διότι η πίεση της ορατής πλέον κατάρρευσης του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας απαιτεί – πριν αναζητήσουμε τις ευθύνες – να κινητοποιηθούμε άμεσα για την εξεύρεση λύσης.
Στην κατεύθυνση αυτή, θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες, τόσο σε θεσμικό όσο και σε κινηματικό επίπεδο, με το συντονισμό όλων των αυτοδιοικητικών, επιστημονικών, επαγγελματικών φορέων, αλλά και των κατοίκων της Θεσσαλίας, ώστε να διεκδικήσουμε την τάχιστη επίλυση του προβλήματος, με την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών Νοσοκομείων με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και την υπέρβαση των όποιων γραφειοκρατικών εμποδίων στην προμήθεια των νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.
Είναι κυριολεκτικά, δυστυχώς, ζήτημα ζωής και θανάτου, να μην επιτρέψουμε να μπει η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής μας, ειδικά των δυσπρόσιτων περιοχών, σε κίνδυνο, στο όνομα οποιουδήποτε δημοσιονομικού οφέλους. Η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να έχει τιμή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.