Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως

Τρεις Συνάξεις για τον συντονισμό του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Ιερείς και εθελοντές στο φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας, πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος, την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 το απόγευμα στην Ιστιαία, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 στο Προκόπι και την Τετάρτη 28 Νομεβρίου 2012 στην Χαλκίδα.
Στις Συνάξεις αυτές, ο κ. Χρυσόστομος έδωσε τον καθιερωμένο οικονομικό απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου και τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την διεξαγωγή του Εράνου Αγάπης. Μιλώντας στους συμμετέχοντες, εξήγησε ότι τα μέλη της Εκκλησίας καταθέτουν πάντα τις θλίψεις και τις δυσκολίες τους στο Θεό. Ακόμη, διευκρίνησε ότι ο Έρανος της Αγάπης και γενικότερα η φιλανθρωπική πρόσκληση της Εκκλησίας δεν θέλει να προσθέσει ένα ακόμη βάρος στους, ούτως ή άλλως δυσκολευόμενους οικονομικά ανθρώπους, αλλά ν’ αποτελέσει ευκαιρία πραγματική για τους πτωχούς και τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, οι οποίοι διαρκώς αυξάνονται και...
προστρέχουν, όλο και περισσότερο στην Εκκλησία.
Εκτός από αυτές τις Συνάξεις και για τον σωστότερο συντονισμό του Εράνου, ο Σεβασμιότατος εξαπέστειλε την υπ’ αριθμόν 70 Εγκύκλιό του, η οποία θα διαβαστεί στις Ενορίες τις δύο ερχόμενες Κυριακές (2 και 9 Δεκεμβρίου 2012).
Ο Έρανος θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 15 Δεκεμβρίου 2012 και τα συνεργεία των εθελοντών στα έργα της αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας θα περάσουν από όλα τα σπίτια και τα καταστήματα για να ζητήσουν όχι για τους ίδιους, αλλά για τους πτωχούς αδελφούς μας.
Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος ενημεώρνει ότι, με τη βοήθεια όλων των χριστιανών διέθεσε από τον Νοέμβριο 2011 έως και τον Οκτώβριο του 2012, ποσό της τάξεως των 2.013.575,73 € για το φιλανθρωπικό της έργο. Επιπλέον, η Τοπική μας Εκκλησία έχει αποδώσει φορολογία στο Κράτος, το ποσό των 68.026,66 €.
Στο δελτίο Τύπου υπογραμμίχεται «Γνωρίζουμε καλά ότι οι ημέρες είναι εξαιρετικά δύσκολες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των δυσβάστακτων οικονομικών βαρών, που έχουν «γονατίσει» το Λαό μας, αλλά επειδή πάντοτε υπάρχουν και πιο φτωχοί από μας, αλλά και γιατί ως Τοπική Εκκλησία έχουμε καθαρό πρόσωπο και καθαρά χέρια, τολμούμε και ζητούμε όχι για εμάς, αλλά για γι’ αυτούς τους πτωχούς και ανήμπορους αδελφούς μας, οι οποίοι βρίσκουν κουράγιο, απαντοχή και σημαντική βοήθεια στην πάντοτε φιλόξενη, φιλάνθρωπη και ζεστή αγκαλιά της Τοπικής μας Εκκλησίας.»
70η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
Τέκνα μου εν Κυρίω αγαπητά,
Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος, γράφοντας περί του Θεού, στην πρώτη του Επιστολή, αναφέρει την, γνωστή σε όλους, υπέροχη θεολογική πρόταση: «ο Θεός αγάπη εστίν» (Α΄ Ιωάν. δ , 9). Δεν μένει, όμως, σε μια απλή επισήμανση αυτής της αγάπης του Θεού, αλλά προτρέπει τον κάθε άνθρωπο, αυτή τη θεία αγάπη να την κάμει τρόπο της ζωής του, κατά μίμησιν Θεού· «ο μένων εν τη αγάπη, εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ» (Α΄ Ιωάν. δ , 16). Εκείνος που παραμένει στη ζωή της αγάπης, παραμένει μαζί με τον Θεό και ο Θεός είναι μαζί του.
Αυτή η παραμονή στην αγάπη του Θεού, για μας τα μέλη της Εκκλησίας, εκφράζεται και μέσα από την παραμονή μας στην αγάπη των αδελφών. Αυτή είναι εντολή, την οποία ακούσατε από την αρχήν· να αγαπάμε ο ένας τον άλλον, γράφει πάλι, ο μαθητής και απόστολος της αγάπης, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι εκείνος που δεν αγαπά τον αδελφό του δεν είναι από το Θεό (Ιωάν. γ , 11).
Η αγάπη προς τον αδελφό και μάλιστα τον «ελάχιστο», τον πτωχό, τον ασθενή, τον εμπερίστατο, τον ξένο είναι η λιδία λίθος της αγάπης μας προ τον ίδιο τον Θεό.
Όλες οι παραπάνω υπενθυμίσεις γίνονται, αγαπητά μου παιδιά μου, προκειμένου να σας θυμίσω και πάλιν το κοινό της αγάπης χρέος.
Αυτές μάλιστα τις ημέρες, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όπου ζούμε το μεγαλύτερο θαύμα της αγάπης, την ενανθρώπιση του Κυρίου και Θεού μας, η Εκκλησία μας καλεί να ασκήσουμε τη φιλανθρωπία και μέσα από τον καθιερωμένο ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ο οποίος θα διεξαχθεί, συν Θεώ, από 9ης έως και 15ης Δεκεμβρίου 2012 στην πατρίδα μας και την Ιερά Μητρόπολή μας.
Οι Ιερείς και οι εθελοντές μας θα κάμουν αγάπη και θα βγουν στους δρόμους για να ζητήσουν αγάπη. Αγάπη όχι για τους ιδίους, αλλά για τους πάσχοντες αδελφούς μας.
Ίσως, βέβαια σκεφθείτε: «Όλοι σήμερα είμαστε πάσχοντες και υποφέρουμε, λόγω της δεινής οικονομικής κρίσεως». Είναι αλήθεια αυτό για τους περισσοτέρους. Όμως υπάρχουν πάντοτε και πιο φτωχοί από μας. Και η όποια δική μας ανάγκη δεν πρέπει να γίνη αιτία αρνήσεως της προσφοράς προς τους άλλους και προς αυτή τη θεάρεστη προσπάθεια της Τοπικής Εκκλησίας.
Η Ιερά Μητρόπολή μας, με τη δική σας πρόθυμη και πάντοτε συγκινητική ηθική συμπαράσταση και υλική βοήθεια, από 1ης Νοεμβρίου 2011 έως και της 31ης Οκτωβρίου 2012 προσέφερε αγάπη, δαπανήσασα το ποσόν των 2.013.575,73 €.
Παράλληλα: α) στα Ενοριακά Σπίτια Γαλήνης σιτίζονται καθημερινά 600 περίπου άποροι, β) από τις 3 Τράπεζες Τροφίμων και Ενδυμάτων βοηθούνται 3.000 αναξιοπαθούντες και γ) από το Κοινωνικό Φαρμακείο και Ιατρείο περιθάλπονται 70 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας.
Αυτή η αγαπητική σας προσφορά, μαζί με την δική μας υπεύθυνη και τίμια διαχείριση, μας ενθαρρύνει να μη διστάζουμε να κτυπήσουμε την πόρτα της καρδιάς σας και να σας ζητήσουμε κι’ εφέτος να βοηθήσετε στον ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.
Με την ελπίδα ότι θα ακούσετε την φωνή του Επισκόπου και Μητροπολίτου σας, ευχαριστώ και διατελώ,
Μετά πατρικών ευχών και αγάπης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ο Χαλκίδος Χρυσόστομος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.