Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Επιθετικότητα και Σχολικός Εκφοβισμός

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου διοργανώνει εκδήλωση κατά την οποία θα γίνει ομιλία από την Ψυχολόγο - Παιδοψυχολόγο Κατερίνα Λιθαδιώτη με θέμα: «Επιθετικότητα και Σχολικός Εκφοβισμός*: Πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας».
Η έκδήλωση θα γίνει στο Λύκειο Σκοπέλου, στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. Μετά την ομιλία θα γίνει ενημέρωση για τα προγράμματα συμβουλευτικής γονέων του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
______
* Διεθνείς έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 15% των μαθητών έχουν βιώσει συμπεριφορές εκφοβισμού - θυματοποίησης από...
συμμαθητές τους. Αναφορικά με την ελληνική πραγματικότητα, επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι το πρόβλημα του εκφοβισμού - θυματοποίησης εμφανίζεται συστηματικά σε 1 στα 10 παιδιά
Ο εκφοβισμός- θυματοποίηση (bullying) μαθητών από συμμαθητές τους αποτελεί μορφή βίας και επιθετικής συμπεριφοράς που εμφανίζεται κυρίως στο σχολείο με σοβαρές επιπτώσεις για τη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και τη διαδικασία της μάθησης. Ο εκφοβισμός μπορεί να πάρει διάφορες μορφές άμεσες ή έμμεσες, όπως αποκλεισμός από την ομάδα (κοινωνικός εκφοβισμός), διάδοση φημών (λεκτικός εκφοβισμός), χτυπήματα (σωματικός εκφοβισμός).

2 σχόλια:

  1. Συμπίπτει με την εκδήλωση του Κατηχητικού στην Παναγία όμως. Παρακαλώ λίγη προσοχή, για να μην συμπίπτουν εκδηλώσεις, και μάλιστα τόσο ενδιαφέρουσες. Μικρό μέρος είμαστε, θεωρώ ότι μπορεί να προγραμματιστούν τα πάντα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.