Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

«Και οι δήμιοι πεθαίνουν» στη Σκιάθο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΙΑΘΙΤΩΝ «ΔΥΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΙ»
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ
Tο αριστούργημα του Fritz Lang σε σενάριο Μπέρτολτ Μπρέχτ με τίτλο «Και οι δήμιοι πεθαίνουν» θα παρουσιασθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου - Λυκείου Σκιάθου με πρωτοβουλία του συλλόγου Σκιαθιτών «Οι δύο Αλέξανδροι» στο πλαίσιο κινηματογραφικού αφιερώματος στον Μπέρτολτ Μπρέχτ.
Σκηνοθεσία: Fritz Lang
Σενάριο: Bertolt Brecht
Πρωταγωνιστούν:
Brian Donlevy, Walter Brennan, Hans Heinrich von Twardowski, Anna
Lee, Nana Bryant, Gene Lockhart, Margaret Wycherly
Μουσική: Hanns Eisler
Φωτογραφία: James Wong Howe
Μοντάζ: Gene Fowler Jr.
Είδος Ταινίας: Πολεμική, Θρίλερ
Γλώσσα: Αγγλικά, Γερμανικά
Εικόνα: Ασπρόμαυρη
Περίληψη
Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της Τσεχοσλοβακίας ο χειρουργός Δρ. Franticek Svoboda (Brian Donlevy), ένας Τσέχος πατριώτης, δολοφονεί τον άγριο “Δήμιο της Ευρώπης” Reichsprotektor Reinhard Heydrich (Hans Heinrich von Twardowski) και τραυματίζεται κατά τη διάρκεια. Στην προσπάθειά του να διαφύγει λαμβάνει βοήθεια από έναν Καθηγητή Ιστορίας τον Stephen Novotny (Walter Brennan), ο οποίος παρακολουθείται από τους Ναζί και την κόρη του Mascha (Anna Lee). Ως αντίποινα για τη δολοφονία ο αρθρογράφος Emil Czaka (Gene Lockhart), και ένας ζυθοποιός, βοηθούν τις διαδικασίες για την εκτέλεση 400 πολιτών της Πράγας, συμπεριλαμβανομένου του Καθηγητή Novotny, αν δεν αποκαλυφθεί ο δολοφόνος. Μέσα από μία σύνθετη αλληλουχία γεγονότων, η Αντίσταση καταφέρνει να παγιδέψει και να υποδείξει τον Czaka ως τον δολοφόνο, αλλά όχι πριν οι Ναζί εκτελέσουν πολλούς ομήρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.