Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σκιάθος: νησί ή τσίρκο;

Ελευθέριος Ευ. Βιολέττας
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
του συνδυασμού «Όραμα ζωής»
Όταν το ελεφαντάκι του τσίρκου είναι μικρό, κατά την εκπαίδευση του το δένουν σε ένα πάσσαλο στο κέντρο της σκηνής κι επειδή είναι ακόμη αδύναμο, όσο κι αν τραβάει δε μπορεί να ξεφύγει.

Μεγαλώνοντας, ακόμη κι όταν έχει γίνει πια ελέφαντας έξι τόνων, συνεχίζει να μένει δεμένος στον πάσσαλο, παρ’ όλο που αν τραβήξει το σχοινί, το πιο πιθανό είναι ότι θα βγάλει και τον πάσσαλο και θα ρίξει και ολόκληρη τη σκηνή.

Αυτό το φαινόμενο λέγεται «υιοθετημένος περιορισμός» και φοβάμαι ότι στη Σκιάθο μας, υπάρχει σε μεγάλο βαθμό.

Άμεσα, ο ελέφαντας πρέπει να ξεφύγει από αυτούς που τον κρατούν δεμένο. Πρέπει να βγει από τη σκηνή, για να δει το φως που υπάρχει εκεί έξω, αλλά κι ένα ολόκληρο κόσμο γεμάτο ομορφιά και γνώση. Μόνο έτσι μπορεί να μεγαλώσει και να γίνει ένας ελεύθερος, μεγάλος, δυνατός και κυρίως, ανεξάρτητος ελέφαντας. 

Οι επιχειρηματίες που διευθύνουν το «τσίρκο Σκιάθος», προσλαμβάνουν κάποιον που χαιρετάει τον κόσμο και κάνει δημόσιες σχέσεις. Υπάρχουν ακόμη οι...
ταξιθέτες που κρατούν τις κουρτίνες κλειστές και τακτοποιούν τους πελάτες (Σκιαθίτες), μέσα στην τέντα. Στην παράσταση εμφανίζονται ακροβάτες με μοτοσυκλέτες, μπαλέτα και άλλοι καλλιτέχνες. Υπάρχουν επίσης αυτοί που κόβουν εισιτήρια και μετράνε τις εισπράξεις. Και βέβαια, όπως σε κάθε τσίρκο που σέβεται τον εαυτό του, υπάρχει και ένας υπάλληλος με ντουντούκα, που τον πληρώνει η διεύθυνση για να τριγυρνάει όλη μέρα στους δρόμους για διαφήμιση.

Δυστυχώς, για τους μωροφιλόδοξους αυτούς επιχειρηματίες, Σκιαθίτες και μη!, οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν αυτό τον τόπο και θέλουν να τον εξελίξουν σε καλύτερο, χωρίς εξευτελισμούς. Αγαπάμε τη γη, τη θάλασσα, τα ήθη, τα έθιμα, την ιστορία και τους ανθρώπους του νησιού μας. Το τσίρκο που ονειρεύονται να διευθύνουν με τρομπόνια και παρελάσεις, είναι το νησί μας. Η Σκιάθος μας! Και έχει ανάγκη από μια σύγχρονη, ανθρώπινη και κοινωνιοκεντρική διοίκηση! και όχι διεύθυνση τσίρκου._

Ελευθέριος Ευαγγ. Βιολέττας
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
του συνδυασμού «Όραμα ζωής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.