Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Στις στιγμές που ζούμε, δεν χωρούν ατομικές λύσεις

Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, για την γενική απεργία της 9ης Απριλίου
«Η χώρα μας βιώνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικά κεκτημένα. Πρωτοφανείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, κατάργηση βασικών κοινωνικών δομών, κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας, ξεπούλημα των φιλέτων του Δημοσίου, και ένα "κατεπείγον" Νομοσχέδιο που έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή σε εργασιακές σχέσεις και μικρομεσαία παραγωγική δραστηριότητα μέσα από σωρεία μέτρων. 

Ενδεικτικά, προβλέπεται: κατάργηση από 1/1/2017 των τριετιών, μείωση στο μισό των επικουρικών συντάξεων, επέκταση της ενοικιαζόμενης εργασίας, κατάργηση οικογενειακών επιδομάτων και επιδομάτων μητρότητας του ΟΑΕΔ, κατάργηση...
κοινωνικών πόρων της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης ανοίγοντας το δρόμο στη μείωση των συντάξεων μακροπρόθεσμα, νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών που θα οδηγήσει στην μείωση των εσόδων της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης κατά 1 δις το χρόνο, διευκόλυνση των διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης οφειλών, απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή, ξεπούλημα των τραπεζών που ανακεφαλαιοποιήθηκαν πρόσφατα με δημόσιο χρήμα, ρυθμίσεις (γάλα, ψωμί) που οδηγούν τη χώρα σε παραγωγική ερήμωση.

Είμαστε απέναντι σε αυτή την αμοραλιστική πολιτική της κυβέρνησης, που από τη μία πλευρά παρακάμπτει την διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς πριν καταθέσει με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος καυτά Νομοσχέδια, και από την άλλη επαίρεται για τη διανομή στο λαό ενός ισχνού κοινωνικού μερίσματος, επιχειρώντας να παρουσιάσει ως δική της επιτυχία την επίτευξη ενός πλεονάσματος που προήλθε από τις θυσίες της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας. 

Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζω την απόλυτη συμπαράστασή μου στους μαζικούς αγώνες των εργαζομένων και καλώ όλους και όλες να συμμετάσχουν στην γενική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ στις 9 Απριλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απαιτήσεις τις Τρόικας σε σχέση με τα εργασιακά. Στις ιστορικές στιγμές που ζούμε, δεν χωρούν ατομικές λύσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.