Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ο σχολικός εκφοβισμός με τη ματιά των μαθητών του Γυμνασίου - Λυκείου Αλοννήσου

Οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Αλοννήσου, σε συνεργασία με την καθηγήτρια τους, δημιούργησαν ένα υπέροχο video με θέμα τον Σχολικό εκφοβισμό.
Συντελεστές:
Θύμα: Κων. Καρούτσος
Μέλη συμμορίας: Νίκος Μαλαματένιας, Νίκος Τσικριτάς, Ευτύχιος Αγάλλου, Παύλος Δροσάκης
Συμμετείχαν:
Ναυσικά Δροσάκη, Ελένη Φλωρούς, Γωγώ Ζαμπούλη, Καρολάιν Κράουτς, Θανάσης Γεραντώνης, Νικόλας Κυριαζής, Γιώργος Καραμαλής.
Ιδιαίτερη η συμβολή του μαθητή της Γ' Λυκείου Φατιόν Φέτσι, που εκτός απο σκηνοθέτης ήταν και υπεύθυνος για την δημιουργία της ταινίας στο Movie.

1 σχόλιο:

  1. Σύγχρονα ψυχοπαιδαγωγικά ζητήματα: Ο εκφοβισμός στα ελληνικά σχολεία
    Εκδόσεις Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

    Το θέμα είναι όχι μόνο επίκαιρο, αλλά αποτελεί ένα ιδιαίτερο σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα που επηρεάζει τη σχολική κοινότητα στο σύνολό της. Η ενασχόληση όλων με το φαινόμενο του εκφοβισμού στο σχολικό πλαίσιο καθίσταται επιτακτική, όχι μόνο γιατί οι επιπτώσεις των συγκεκριμένων πράξεων είναι σοβαρές τόσο για τα θύματα όσο και για τους δράστες, αλλά και γιατί το φαινόμενο συνδέεται στενά και με τη γενικότερη στάση της κοινωνίας απέναντι στη βία και την καταπίεση.

    Η έλλειψη ανάληψης δράσης από τη μεριά των ενηλίκων και του σχολείου ως θεσμού για την αντιμετώπιση του φαινομένου με δικαιολογία ότι τέτοια περιστατικά δεν γίνονται γνωστά στο χώρο του σχολείου και άρα δεν υπάρχουν ή ότι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ανάπτυξης των παιδιών και άρα θα ξεπεραστούν χωρίς τη δική μας παρέμβαση, μας κάνουν όλους συνένοχους και καταστρατηγούν μία από τις βασικές αρχές της δημοκρατίας: το δικαίωμα του καθενός να μη γίνεται θύμα διάκρισης και επαναλαμβανόμενης, ηθελημένης ταπείνωσης σε οποιονδήποτε χώρο κι αν βρίσκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.