Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Συνάντηση στο ΥΕΝ: Δυσαρεστημένοι και ανήσυχοι, παρά τις δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις, οι Μιχελής και Βασιλούδης

Συνάντηση είχαν σήμερα στις 10 το πρωί ο νυν δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής και ο νέος δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου Αθ. Μπούσιο και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Αθ. Χριστόπουλο. 
Κύριο θέμα της συζήτησης τους στην οποία παρούσα ήταν και  η Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ Ζέττα Μακρή, ήταν η υποβάθμιση των λιμενικών συγκοινωνιών στο νησί της Σκοπέλου, γεγονός  που συνεπάγεται την δυσκολία προσέγγισης του νησιού, την μείωση του τουρισμού και την ύφεση της τοπικής οικονομίας.

Η κα Μακρή και οι κ.κ. Μιχελής και Βασιλούδης εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης των λιμενικών συγκοινωνιών και επεσήμαναν ότι η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού  Γλώσσας Σκοπέλου και η υποβάθμιση του Υπολιμεναρχείου Σκοπέλου σε Λιμενικό  Τμήμα προκαλούν τις έντονες αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας.
Ζήτησαν για τον λόγο αυτό δεσμεύσεις ότι δεν υπάρχει πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου να υποβαθμίσει τις λιμενικές συγκοινωνίες. 

Τόσο ο κ. Αθ. Μπούσιος όσο και ο κ. Αθ. Χριστόπουλος διαβεβαίωσαν ότι...
δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και ότι η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου έχει ως κύριο στόχο της την στήριξη των νησιών και την διευκόλυνση της καθημερινότητας των κατοίκων τους. Παράλληλα, δεσμεύτηκαν για την διατήρηση του περιπολικού του Λιμεναρχείου Σκοπέλου, καθώς κρίνεται αναγκαίο για την ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών του νησιού. Δεσμεύτηκαν, επίσης, ότι θα προχωρήσουν στις απαιτούμενες διορθωτικές ενέργειες, εάν διαπιστωθεί ότι τίθεται θέμα απομόνωσης της Σκοπέλου ή ελλιπούς κάλυψης των αναγκών των κατοίκων της με το νέο καθεστώς. Στη συνέχεια, ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την επισκευή του λιμανιού του Αγνώντα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθεί η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου, που θα δώσει πνοή στην περιοχή.

Η εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» επικοινώνησε πριν λίγο με τον νέο Δήμαρχο Σκοπέλου Χρήστο Βασιλούδη ο οποίος δήλωσε: 
«Επιστρέφουμε σαφώς δυσαρεστημένοι παρά τις διαβεβαιώσεις που πήραμε για μη υποβάθμιση. Στη συνάντηση που είχαμε με τον κ.  Μπούσιο εκθέσαμε την έντονη αντίθεσή μας στο πρόβλημα που ενέσκηψε με την κατάργηση του Λ.Σ. Γλώσσας και την υποβάθμιση του Υπολιμεναρχείου Σκοπέλου, διότι η ενέργεια αυτή θα πλήξει την ασφάλεια των πλόων και την ανάπτυξη της περιοχής.
Ακόμη τυχόν απομάκρυνση του πλωτού περιπολικού Λ.Σ. 169 πέραν από την ασφάλεια που παρέχει θέτει και σε κίνδυνο ζωές, οι οποίες πολλές φορές σώθηκαν από την έγκαιρη διακομιδή στη στεριά. Εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας παρά τη διαβεβαίωση του Γ.Γ. ότι δεν πρόκειται να απομακρυνθεί
Ο κ. Χριστόπουλος από τη μεριά του μας διαβεβαίωσε ότι σύντομα σύντομα θα γίνει η δημοπράτηση για το λιμάνι του Αγνώντα, πιθανόν με νέο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που θα αναλάβει 1η Σεπτεμβρίου.»
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Μιχελής ο οποίος μας είπε:
«Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για την κατάσταση που επικρατεί και θέσαμε συνολικά το θέμα της ερήμωσης του νησιού από υπηρεσίες. Δυστυχώς υπάρχουν συνεχόμενες αλλαγές επί τα χείρω και έχω την αίσθηση ότι επί της ουσίας δεν θα αλλάξει τίποτα…»
Τέλος, η κα Μακρή δήλωσε ότι «είναι αναγκαίο να ληφθούν οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες, για να δοθούν κίνητρα στα νησιά των Β. Σποράδων, να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και να αποφευχθεί ο μαρασμός τους.»

2 σχόλια:

  1. Ετσι ειναι οταν τοσα χρονια πηγαιναμε για τα πολλα τωρα ηρθε η ωρα να χασουμε και τα λιγα εισ υγειαν μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.