Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου / 2η ημέρα

Με μεγάλη επιτυχία τελείωσε την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 και η δεύτερη μέρα (κλικ για την πρώτη) του φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου στο Ανοιχτό Θέατρο στο Μπούρτζι παρουσιάζοντας ένα τμήμα του χορευτικού του συγκροτήματος και όλα τα φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα, τα οποία ήταν: α) Χορευτικός – Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς, β) Εκπολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάστρου, γ) Όμιλος Παράδοσης και Λαογραφίας Καμένων Βούρλων, δ) Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ακραιφνίου.
Παρουσίασαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από όλες τις περιοχές της...
χώρας μας, συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων: ο Στέφανος Γεωργίου στο βιολί, ο Κωνσταντίνος Γεωργίου στα κρουστά, ο Χρήστος Κιτσιόπουλος στο κλαρίνο, ο Μάριος Σαρακατσιάνος στο λαούτο και τραγούδι και η Φανή Μπαρμπή στο τραγούδι.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η ανταλλαγή δώρων και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου κα Παναγιώτα Διολέττα ευχαρίστησε όλα τα χορευτικά συγκροτήματα που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν σε αυτό το διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών. Επίσης ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση και ιδιαίτερα το δάσκαλο του χορευτικού συγκροτήματος κ. Γιώργο Γεωργίου.
Όλοι όσοι παρευρέθηκαν σε αυτό το διήμερο των εκδηλώσεων συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν τον Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου για αυτή την σπουδαία προσπάθεια που γίνεται και ο Σύλλογος συνεχίζει παράλληλα με άλλες δραστηριότητες να διατηρεί και να προβάλλει την παράδοση και σε αυτό το διήμερο προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία η μουσικοχορευτική μας παράδοση.
Το κέφι και η χαρά όλων των συμμετεχόντων ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους και έδιναν ευχές να συνεχίζει ο Σύλλογος Γυναικών τις ανάλογες δραστηριότητές του.
Στο τέλος της δεύτερης μέρας όλα μαζί τα χορευτικά συγκροτήματα συναντήθηκαν στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου και αφού κεράστηκαν από το Σύλλογο, άρχισαν το χορό και οι μουσικοί παραδοσιακών οργάνων συνέχισαν να χαρίζουν όμορφα ακούσματα έως αργά το βράδυ προς μεγάλη χαρά και έκπληξη όλων όσοι ήταν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.