Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Η ωμή αλήθεια του Καπιταλισμού

"Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό. Τίποτα άλλο. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα. Άρα λοιπόν το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό".
- Μιχάλης Ταμήλος, βουλευτής ΝΔ.
Ο βουλευτής της ΝΔ Ταμήλος είπε μια αλήθεια. Την ωμή αλήθεια για τον Καπιταλισμό. Εκεί που το ρεύμα, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των στοιχειωδών παροχών που έχει ανάγκη ο άνθρωπος, είναι εμπόρευμα. Εμπόρευμα το ρεύμα, εμπόρευμα η υγεία και η παιδεία, εμπόρευμα και το νερό, εμπόρευμα το φαΐ και τα πάντα.

Ο Μ. Ταμήλος έχει προϊστορία βέβαια στο να λέει (έστω κουτσές και άθελα του) αλήθειες για την φύση του Καπιταλισμού. Τις προάλλες (Δεκέμβρης 2013) είχε πει πως ένα αστικοδημοκρατικό καθεστώς, ένα καθεστώς δηλαδή Καπιταλισμού, δεν έχει καμία υποχρέωση να δώσει δουλειά και ένα πιάτο φαϊ στον κόσμο. Δεν έχει λόγο να ασχοληθεί με τους πεινασμένους. Δεν είναι δα και κομμουνιστικό καθεστώς. Ορίστε οι δηλώσεις:
"Πάνω από 1.5 εκατομμύριο Έλληνες είναι άνεργοι. Αυτό δεν μπορεί να το λύσει το κράτος. Δεν έχουμε κομμουνιστικό καθεστώς για να είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε δουλεία και ένα πιάτο φαΐ στον κόσμο. Δεν υπάρχει περίπτωση για τα επόμενα πέντε χρόνια το κράτος να ασκήσει κοινωνική πολιτική μέσω προσλήψεων. Πρέπει πρώτα να ορθοποδήσουμε και να αποκτήσουμε ξανά την αξιοπιστία μας".
Μην πυροβολείτε λοιπόν τον Ταμήλο.
Του ξεφεύγουν και λέει την ωμή πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.