Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Σκόπελος // Συναυλία με τον τενόρο Στάθη Καραγιώργο σε έντεχνο ελληνικό τραγούδι και κλασσικό ρεπερτόριο

Την Δευτέρα στις 14 Ιουλίου 2014, στις 9 μ.μ. κάτω από την Παναγίτσα του Πύργου στο τέλος του λιμανιού θα πραγματοποιηθεί συναυλία έντεχνου ελληνικού και κλασσικού ρεπερτορίου του τενόρου Στάθη Καραγιώργου.
Ο Στάθης Καραγιώργος (κλικ) γεννήθηκε στη Σκόπελο και μέχρι το τέλος της μαθητείας του στο εξατάξιο Γυμνάσιο έμενε στο Παλαιό Κλήμα Σκοπέλου. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών Βυζαντινή μουσική, κοντά στον αείμνηστο Σπυρίδωνα Περιστέρη, πρωτοψάλτη και χοράρχη της Μητρόπολης Αθηνών. Η καλλιτεχνική του πορεία άρχισε από τη Γερμανία σε διάφορες εμφανίσεις με την Φιλαρμονική του Βερολίνου, για να συνεχιστεί στην Ελβετία, όπου για 10 χρόνια εμφανιζόταν στην Όπερα της Βασιλείας, ερμηνεύοντας πλήθος έργων, ανάμεσά τους και το «Άξιον εστί» του Μ. Θεοδωράκη, με τη συμφωνική ορχήστρα της Βασιλείας.

Για σειρά ετών πραγματοποίησε εμφανίσεις και στην όπερα της Ζυρίχης.

Σήμερα εμφανίζεται στο Θέατρο Μουσικής της Λουκέρνης ερμηνεύοντας κλασσικά κομμάτια, οπερέτες και μιούζικαλ. 

Στο πιάνο θα τον συνοδεύσει η γνωστή ταλαντούχος πιανίστρια Δρ. Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη.
Εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου από το 1992, υπεύθυνη της σχολής πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού και καθηγήτρια μουσικής στην Α/βάθμια εκπαίδευση από το 1997. Ίδρυσε και διευθύνει τη Γυναικεία Βυζαντινή Χορωδία "Αι  Άδουσαι". 

Φιλική συμμετοχή στο τραγούδι η mezzo soprano Φραγκούλα Τουτουτζόγλου-Μπαλαλά.

Στο μπουζούκι συνοδεύουν οι εκλεκτοί μουσικοί Αναγνώστου Γιώργος και Κοχύλης Βαγγέλης

_________

Η Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη γεννήθηκε στο Βόλο. Πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διδάκτωρ Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Δίδαξε στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία «Βελλάς» Ιωαννίνων. Διπλωματούχος Πιάνου. Πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών με πτυχία, Αντίστιξης, Φούγκας και Δίπλωμα Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής μουσικής (τάξη Μ. Χατζημάρκου). Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αμερική, Ισπανία και Γερμανία). Σαν σολίστ έχει συμπράξει με ορχήστρες σε αφιερώματα κυρίως ελλήνων αλλά και ξένων συνθετών. Ιδρυτικό μέλος των Μουσικών Συνόλων ΙΑΜΒΟΣ, ΗΧΩ και TRIO BALKAN. Συνεργάζεται με διεθνούς φήμης σολίστες σε ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου. Επίσημη συνεργάτης της Royal Academy of Dancing του Λονδίνου στην Βόρεια Ελλάδα (1992 – 2002). 

_________

H Φραγκούλα Τουτουτζόγλου – Μπαλαλά
γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ν. Ιωνία Βόλου.
Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων. Ζει κι εργάζεται στη Σκόπελο και είναι Διευθύντρια του 1ου Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου και ταυτόχρονα έχει την επιμέλεια της σχολικής χορωδίας σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις.

Υπήρξε μέλος της Βολιώτικης Χορωδίας. Ασχολήθηκε με το τραγούδι και συμμετείχε με εμφανίσεις της σε μουσικά δρώμενα όπως Μικρασιατική εβδομάδα, Βολιώτικο κουαρτέτο τζαζ κ.λ.π.





________

Ο Γιώργος Αναγνώστου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μαθήτευσε κοντά στον γνωστό συνθέτη Θεόδωρο Δερβενιώτη κι από το 1995 παίζει επαγγελματικά κοντά σε καταξιωμένους ταλαντούχους καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Ξηντάρης, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Μπάμπης Γκολές κι αρκετοί άλλοι.

Έχει συνεργαστεί με έμπειρους σολίστες του μπουζουκιού όπως ο Μανώλης Πάππος, ο Νίκος Τατασόπουλος κ.α. σε προγράμματα έντεχνου, λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού.


_________

Ο Βαγγέλης Κοχύλης
είναι μαθητής του Λυκείου Σκοπέλου.
Ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία ως μαθητής στο μπουζούκι με δάσκαλο τον Αποστόλη Σταύρακα  και συνεχίζει να εξασκείται ως σολίστας στο μπουζούκι παίζοντας μαζί με μεγάλους καλλιτέχνες της Σκοπέλου όπως ο Γιώργος Ξηντάρης, ο Παναγιώτης Αστεριάδης και τόσοι άλλοι δείχνοντας το ταλέντο του, ως ένας πολλά υποσχόμενος νέος καλλιτέχνης με λαμπρό μέλλον




  • Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου και διοργανώνεται απο το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.