Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Αναφορές Μεϊκόπουλου για θέματα της Αλοννήσου

Αναφορά για τον υπουργό Υγείας με θέμα την στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου, για τον υπουργό Παιδείας με θέμα την ενταξη του Γυμνασίου Αλοννήσου στα δυσπρόσιτα σχολεία προς διπλασιασμό μορίων και για τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα την Χρηματοδότηση για αποκατάσταση της οδού Πατητήρι - Ακρ. Γέρακα κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξ. Μεϊκόπουλος στο προεδρείο της Βουλής.
Οι αναφορές έχουν ως εξής:
  • Στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος και Στρατούλης Δημήτρης καταθέτουν Αναφορά την Επιστολή του Δημάρχου Αλοννήσου, κ. Βαφίνη Πέτρου, με την οποία επισημαίνονται οι δραματικές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου. Επισημαίνεται ότι η παροχή α΄βάθμιας υγειονομικής περίθαλψης  των κατοίκων ενός νησιωτικού Δήμου, τόσο κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω καιρικών συνθηκών και απομόνωσης όσο και κατά τη θερινή περίοδο λόγω του 5πλασιασμού του πληθυσμού λόγω τουρισμού, κρίνεται απολύτως αναγκαία.
  • Ένταξη του Γυμνασίου Αλοννήσου στα δυσπρόσιτα σχολεία προς διπλασιασμό μορίων
Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, διαβιβάζει, ως αναφορά, την με αρ. Πρωτ. 4729/2.9.2014 Επιστολή του Δημάρχου Αλοννήσου, με την οποία ζητά την ένταξη του Γυμνασίου Αλοννήσου στην κατηγορία των προς αναμοριοδότηση δυσπρόσιτων σχολείων, όπως έγινε και με το Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου που...
βρίσκεται ακριβώς απέναντί του.

Ο Δήμαρχος τεκμηριώνει το αίτημά του για ένταξη του Γυμνασίου Αλοννήσου στην διάταξη για τα δυσπρόσιτα σχολεία που αναμένεται, αναφερόμενος στις ελλείψεις καθηγητών που παρατηρούνται κάθε χρόνο εξαιτίας των συνθηκών δύσκολης πρόσβασης στο σχολείο, όπως η απόσταση από τον Βόλο, το υψηλό κόστος των μεταφορικών, ο μικρός αριθμός δρομολογίων το χειμώνα ή ακόμη το υψηλό κόστος διαβίωσης σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Επειδή όλα τα παραπάνω επιβάλλουν ειδική μεταχείριση στο Γυμνάσιο Αλοννήσου, ώστε να μην υποβαθμιστεί κι άλλο το επίπεδο σπουδών που παρέχεται στους μαθητές του νησιού, λόγω της ελλιπούς επάνδρωσής του, παρακαλείται ο κ. Υπουργός να εξετάσει ουσιαστικά την παρούσα αναφορά.
  • Χρηματοδότηση για αποκατάσταση της οδού Πατητήρι - Ακρ. Γέρακα
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος και Στρατούλης Δημήτρης καταθέτουν Αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Αλοννήσου Βαφίνη Πέτρου προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την οποία επισημαίνεται η ανάγκη για αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος στην κύρια οδική αρτηρία του Δήμου Αλοννήσου που ενώνει το λιμάνι του Πατητηρίου με το Ακρωτήριο του Γέρακα και διατρέχει το νησί σε όλο το μήκος του, στον άξονα βορρά-νότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.