Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

3ο Νηπιαγωγείο Σκιάθου / Διδακτικές επισκέψεις

Γράφει η
Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός
στο 3ο νηπιαγωγείο Σκιάθου

Οι διδακτικές επισκέψεις στο Νηπιαγωγείο, σε διάφορους χώρους, έχουν χαρακτήρα ψυχαγωγικό, παιδαγωγικό και μορφωτικό, όπως πάντα προβλέπεται από το αναλυτικό πρόγραμμα. Πραγματοποιούνται λοιπόν εντός ωραρίου εργασίας και είναι ενταγμένες στον προγραμματισμό του Νηπιαγωγείου. 

Σύμφωνα λοιπόν με το Προεδρικό Διάταγμα 200/1998 ΦΕΚ 161/τ.Δ/1998 αριθμός 11 παράγραφος 3, στον προγραμματισμό λοιπόν του Νηπιαγωγείου εντάσσονται και οι ολιγόωρες έξοδοι των νηπίων για την κάλυψη των αναγκών του αναλυτικού προγράμματος. Οι έξοδοι από το Νηπιαγωγείο γίνονται με ευθύνη της Νηπιαγωγού και σε κάθε περίπτωση εξασφαλίζεται η ασφαλής μετακίνηση και η επαρκής επίβλεψη των νηπίων. Η συμμετοχή των γονέων σ' αυτές είναι δυνατή, εφόσον όμως η Νηπιαγωγός κρίνει ότι συμβάλλουν στην καλύτερη επιτήρηση των παιδιών.

Όσα νήπια δεν παίρνουν μέρος στις εξόδους αυτές, δεν προσέρχονται στο Νηπιαγωγείο τη ημέρα αυτή, μετά από έγκαιρη ενημέρωση των γονέων τους.

Οι διδακτικές επισκέψεις αποτελούν μέρος της...
σχολικής ζωής καθώς και οι κάθε είδους εκδηλώσεις και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην επίτευξη των σκοπών του Νηπιαγωγείου και του αναλυτικού προγράμματος και φέρνουν το παιδί σε επαφή και επικοινωνία με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Και το πιο σημαντικό κομμάτι στις εξόδους αυτές, πέρα από τη γνωριμία με έργα πολιτισμικής αξίας, είναι να έρθει το παιδί σε επαφή με την κοινωνία του τόπου όπου ζει, να βαδίσει με τους συμμαθητές του μέσα στους δρόμους του εκάστοτε τόπου, ενταγμένο κανονικά μέσα στην ομάδα του, έξω από το μέχρι τώρα μονοδιάστατο περιβάλλον της οικογένειας. Κι εκεί έγκειται η αξία του κάθε περιπάτου, είτε διδακτικός είναι, είτε μόνο ψυχαγωγικός. 

Για φέτος λοιπόν το 3ο Νηπιαγωγείο έχει ένα πλάνο αρκετά πλούσιο σε εκπαιδευτικές επισκέψειςκαι πάντα μέσα στα πλαίσια σχεδίων εργασίας. 
Οι ανεμόμυλοι της Σκιάθου, ο υδροβιότοπος του Αγίου Γεωργίου, επίσκεψη στο αστεροσκοπείο, επίσκεψη στο αεροδρόμιο, στο σπίτι του Παπαδιαμάντη, στο λαογραφικό μουσείο κι άλλα πολλά, όπως θα δημοσιεύσουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.