Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και τακτή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Σκοπέλου 12 μήνες τον χρόνο

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Αλεξ. Μιχ.  Μεϊκόπουλου και Νίκ. Συρμαλένιου
προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου
Μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της Σκοπέλου έχει προκαλέσει η απόσυρση του πλοίου «Απόλλων» της Hellenic Seaways από τη γραμμή Βόλου-Βορείων Σποράδων για δύο μήνες στα πλαίσια της καθιερωμένης ετήσιας επιθεώρησης. 
Η σοβαρή μείωση των δρομολογίων τα οποία εκτελεί για δύο μήνες το μοναδικό πλέον πλοίο της γραμμής, «ΠΡΩΤΕΑΣ» της ΑΝΕΣ, επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην εξυπηρέτηση των τριών νησιών σε περίοδο άσχημων καιρικών συνθηκών όπου οι ανάγκες σύνδεσης με τον Βόλο είναι περισσότερο αυξημένες. 

Η εταιρεία επικαλείται ως λόγο για την μη αντικατάσταση του αποσυρθέντος πλοίου την κατακόρυφη πτώση της κίνησης κατά τη διάρκεια του χειμώνα που καθιστά ασύμφορο το λειτουργικό κόστος της διατήρησης και δεύτερου πλοίου στην ίδια γραμμή. Ωστόσο, η αποτίμηση του κοινωνικού κόστους με εμπορικά κριτήρια είναι ασύμβατη με την όποια λογική ανάπτυξης των νησιωτικών περιοχών, που έχουν ανάγκη και δικαίωμα στην απρόσκοπτη μετακίνηση 12 μήνες τον χρόνο. Δεδομένης μάλιστα της...
πλήρους αποδιοργάνωσης της Πρωτοβάθμιας Υγείας στα νησιά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να στερούνται περισσότερο το συνταγματικό δικαίωμα για ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και σε υπηρεσίες περίθαλψης, καθίσταται περισσότερο επιτακτική η ικανοποίηση του αιτήματος για ενίσχυση των δρομολογίων στην γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων, ώστε οι νησιώτες να μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες του Βόλου 12 μήνες τον χρόνο.

Επειδή με βάση τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι το αίτημα για τακτή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Σκοπέλου με τον Βόλο με την ύπαρξη δυο πλοίων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου τίθεται όχι μόνο από τουριστική ανάγκη, αλλά και από ανάγκη ιατρικής μετανάστευσης.  

Επειδή είναι σημαντική η δημιουργία κλίματος ασφάλειας στους κατοίκους με την δυνατότητα περισσότερων επιλογών δρομολογίων για το επιβατικό κοινό. 

Επειδή η απρόσκοπτη θαλάσσια συγκοινωνία των νησιωτικών περιοχών της Μαγνησίας με τις ηπειρωτικές είναι στήριξη της νησιωτικής ιδιαιτερότητας και εξάλειψη της αντιαναπτυξιακής απομόνωσης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε τι ενέργειες θα προβεί προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και τακτή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Σκοπέλου 12 μήνες τον χρόνο; 

Οι ερωτώντες βουλευτές
Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος
Νίκος Συρμαλένιος

2 σχόλια:

  1. τα δρομολόγια απο Μαντουδι που εξυπηρετούν πάρα πολύ και την εμπορική κίνηση ,θα συνεχιστούν με έστω δύο δρομολόγια την εβδομάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύουμε ότι είναι στις προθέσεις της εταιρίας... Η κίνηση που θα υπάρξει αυτές τις δύο ημέρες θα παίξει τον ρόλο της...

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.