Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Στήριξη Δασκάλας...

Της
Λένας Κουτούμπα
Νηπιαγωγού
στο 3ο νηπιαγωγείο Σκιάθου
Ένα μεγάλο μπράβο στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παλλήνης "Αλέξανδρος Δελμούζος" για τη στήριξή του σε συνάδελφο Δασκάλα, που υπηρετεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης. Μπράβο και στο Σύλλογο Ευρυτανίας που το δημοσιοποίησε. 
Στις 6 Οκτωβρίου εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η  αγωγή της συναδέλφου κατά γονέων μαθήτριας που ταλαιπωρούσαν για καιρό όλη τη σχολική κοινότητα με απειλητικές παρεμβάσεις σε παντός είδους θεσμικό πλαίσιο. Η απόφαση του Δικαστηρίου καταδίκασε τους κατηγορούμενους σε οκτάμηνη φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμιση Εκπαιδευτικού. Επιδίκασε επίσης την κάλυψη των εξόδων στους καταδικασθέντες. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο λοιπόν του Συλλόγου στήριξε την Εκπαιδευτικό και κάλεσε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους γονέων να καταδικάσουν το γεγονός και τη ΔΟΕ για να αναδείξει το θέμα, να στηρίξει συνδικαλιστικά και να προσφέρει ουσιαστική νομική κάλυψη στη συνάδελφο. Στις 9 Απριλίου του 2013 είχε προκηρυχτεί τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Σχολείο με στόχο τη στήριξη της δασκάλας καθώς και το σύνολο των διδασκόντων στο 3ο Δ.Σ. Παλλήνης.

Πόσο το υπουργείο προφυλάσσει θεσμικά τους Εκπαιδευτικούς που...
θίγονται κατά την άσκηση του εκπαιδευτικού τους έργου; Γιατί τα Σχολεία θα πρέπει να βάλονται από τέτοιες ενέργειες και να βρίσκονται κάτω από το καθεστώς απειλών για μηνύσεις αργίες και διαθεσιμότητες  και με εισόδους της αστυνομίας για να βεβαιώσει καταγγελίες ανύπαρκτων γεγονότων; Κι όλα αυτά βέβαια συνδυαζόμενα με τις νομότυπες παρεμβάσεις του υπουργείου. Και ποιο είναι αυτό το αντισυνταγματικό πλαίσιο που δίνει την  ευκαιρία στον κάθε ένα γονιό μιας "ορισμένης ψυχοσύνθεσης" να λειτουργεί ενάντια στη  συντριπτική πλειοψηφία του Συλλόγου γονέων, τρομοκρατώντας όσους είναι συνεπείς στις Παιδαγωγικές τους αρχές και μάλιστα με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς;

Με τη δικαίωση της συναδέλφου, έγινε ένα σημαντικό βήμα στα πλαίσια της αντιμετώπισης τέτοιων απαράδεκτων ενεργειών από μεμονωμένους γονείς σε βάρος Εκπαιδευτικών. Και μάλιστα σε μια εποχή που με την πολιτική που επικρατεί έχει ανοιχτεί ο δρόμος διάπλατα σε ένα κλίμα βαρύ φοβίας και σε ένα περιβάλλον διώξεων. 

Απαράδεκτα γεγονότα σε μια συγκυρία τόσο δύσκολη για την Εκπαίδευση...

Λένα Κουτούμπα Νηπιαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.