Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ο Γιώργος Μιχελής για τον παιδικό σταθμό Γλώσσας

Παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα του κλεισίματος (κλικ) του παιδικού σταθμού της Γλώσσας, που απασχόλησε κατοίκους και αιρετούς το τελευταίο διάστημα. Δεν ξέρω αν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού θα ισχύσει ή όχι. Ούτε υπεισέρχομαι στις λεπτομέρειες περί αδειοδότησης, κενών στο θεσμικό πλαίσιο, σκοπιμοτήτων, κ.ο.κ.

Επέλεξα να μείνω μακριά από την όποια αντιπαράθεση για να μην οξυνθούν τα πνεύματα και να μην δημιουργηθούν αποπροσανατολισμοί και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Τώρα που φαίνεται ότι έχει παρθεί μια απόφαση, θέλω να εξηγήσω γιατί συνεχίστηκε η λειτουργία του παιδικού σταθμού επί θητείας μου, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική που ίσχυε, όπως ειπώθηκε, από το 2008.

Η εξήγηση είναι απλή. Μια οποιαδήποτε μεγαλόσχημη επένδυση (στην ενέργεια, στις υποδομές, στην άμυνα) της τάξεως του 1 ευρώ, μπορεί να...
επιστρέψει στην κοινωνία 3 έως 4 ευρώ. Έχει όμως εκτιμηθεί ότι κάθε 1 ευρώ που επενδύεται για να πάνε περισσότερα παιδιά στο νηπιαγωγείο φέρνει πίσω ως όφελος στην κοινωνία 33 ευρώ και κάθε 1 ευρώ που επενδύεται για να τρέφονται επαρκώς βρέφη φέρνει πίσω 59 ευρώ. Άρα είναι πολύ πιο αποδοτικό να επενδύσουμε σε νηπιαγωγεία και στην καταπολέμηση του υποσιτισμού. (Καθημερινή, 28.11.2014, Θ. Γεωργακόπουλος).

Την απόφαση για τη λειτουργία του παιδικού σταθμού Γλώσσας από το 2008 έως το 2014 την πήραμε (κι εμείς και η προηγούμενη δημοτική αρχή) χωρίς να γνωρίζουμε τις παραπάνω εκτιμήσεις, Πιστεύω όμως ότι, έστω και ενστικτωδώς, όλοι αναγνωρίζουμε την τεράστια συμβολή δομών όπως οι παιδικοί σταθμοί, γι αυτό και παίρνουμε τέτοιου είδους αποφάσεις, ακόμη κι αν τυπικά πάσχουν. Γνώμονας πρέπει να είναι η ευημερία  των παιδιών.  Θα είναι κρίμα να αποστασιοποιηθούμε τώρα.

Γιώργος Μιχελής
τέως Δήμαρχος Σκοπέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.