Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

3 Δεκέμβρη / Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου,
βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ
Το επίπεδο πολιτισμού και δημοκρατίας μιας χώρας φαίνεται στην ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία που παρέχει. Η 3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μας υπενθυμίζει ότι η χώρα μας, όπου τα άτομα με μακροχρόνιες σωματικές, νοητικές, πνευματικές και αισθητηριακές αναπηρίες ξεπερνούν το 10% του πληθυσμού, δίχως ωστόσο, να έχουν επίσημα καταμετρηθεί, βρίσκεται πολύ μακριά από την λογική του κράτους Δικαίου, της Ισότητας και του Σεβασμού στην ανθρώπινη ποικιλομορφία. Αντίθετα, η λογική του κράτους «φιλανθρωπίας» είναι αυτή που δυστυχώς ενισχύεται με την διογκούμενη υποβάθμιση των κορυφαίων θεμελιωδών δικαιωμάτων των αναπήρων, που επιτρέπει η μνημονιακή κυβέρνηση με άλλοθι την οικονομική κρίση.

Εφαρμόζοντας τα πιο αντιλαϊκά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί ποτέ σε ευρωπαϊκή χώρα στην σύγχρονη ιστορία, η κυβέρνηση οδηγεί τους αναπήρους και τις οικογένειές τους, τις πιο ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού, στην απόλυτη φτωχοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, υποβάθμιση σημαντικών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους, κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και πρόνοιας, συνεχής και συνειδητή υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση της ειδικής εκπαίδευσης, είναι ενδεικτικά μερικά από τα αποτελέσματα από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.

Θα είμαι συμπαραστάτης και αλληλέγγυος στους αγώνες τους, για την άρση των διακρίσεων, της περιθωριοποίησης και των αποκλεισμών των ανθρώπων με αναπηρία από την εκπαίδευση, την εργασία, τις υπηρεσίες υγείας και την πρόσβαση και συμμετοχή τους στην καθημερινότητα της ζωής.

Μόνο με τον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας τα άτομα με αναπηρία, όπως και οι υπόλοιπες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού, έχουν ελπίδα να δουν να ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση της κοινωνικής ισορροπίας και την δημιουργία κοινωνικών συνθηκών ασφάλειας για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.