Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Σκόπελο

• Όποια πέτρα και να σηκώσεις, αυτό το 4.5% θα βρεις από κάτω!
• Εμείς σε "Νέα Βάρκιζα" δεν πάμε…
Σε μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στον κινηματογράφο "Ορφέας", μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του ΚΚΕ Γιώργος Αναγνώστου και Κώστας Στεργίου. Μετά την παρουσίαση τους από την Κέρη Ραμαντάνη, τον λόγο πήρε ο Γιώργος Αναγνώστου, ο οποίος αναθέρθηκε στους αγώνες του Κόμματος σε τοπικό επίπεδο, σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, στις κινητοποιήσεις που έγιναν με μπροστάρη το ΚΚΕ για την Εφορία, το ΙΚΑ, το Κέντρο Υγείας, για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών από διακοπές ρεύματος και νέρου και τόσα άλλα, ενώ αναφερόμενος στους αγώνες του ΚΚΕ σε πανελλαδικό επίπεδο για το δικαίωμα στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση είπε χαρακτηριστικά ότι «όποια πέτρα και να σηκώσεις, αυτό το 4.5% θα βρεις από κάτω!».

Ο Γιώργος Αναγνώστου μίλησε και για την μετεκλογική συνεργασία του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ και...
την ανοχή που ζητείται από το κόμμα για σχηματισμό Κυβέρνησης λέγοντας ότι «ανοχή ζητάει ο ένοχος… Εμείς δεν θέλουμε να μας πάρετε με τις πέτρες… Εμείς σε "Νέα Βάρκιζα" δεν πάμε…»

Κλείνοντας ο Γιώργος Αναγνώστου ζήτησε από τους Σκοπελίτες, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα από αγώνες να φέρουν πρώτο κόμμα στη Σκόπελο το κόμμα τους, το ΚΚΕ, να βγάλουν κομμουνιστή βουλευτή στη Μαγνησία και να στείλουν ηχηρο μήνυμα την επομένη των εκλογών για αντισταση και αγώνα.

Μετά τον Γιώργο Αναγνώστου τον λόγο πήρε ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ ο οποίος απαντώντας στον προβληματισμό αν μια κυβερνητική εναλλαγή θα μπορούσε να έχει κάποιο όφελος για τον λαό υπογράμμισε πως «ο λαός δεν μπορεί να εναποθέτει τις ελπίδες του στην κυβερνητική εναλλαγή, ενώ υπάρχει πείρα όλα τα προηγούμενα χρόνια πως κάθε κυβέρνηση, με το ένα ή το άλλο πρόγραμμα, εφάρμοζε την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Έχει αποδειχτεί ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεχιστή αυτής της πολιτικής, καθώς δεν αμφισβητεί ούτε την ύπαρξη του χρέους, ούτε τις δεσμεύσεις προς την ΕΕ και το κεφάλαιο,  γι' αυτό και ο λαός δεν πρέπει να τον εμπιστευτεί».

Συνεχίζοντας ο συνδικαλιστής του ΚΚΕ είπε ότι «μερικές ημέρες προ των εκλογών τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν με κάθε τρόπο να αφήσουν έξω από την προεκλογική συζήτηση το τι συμβαίνει στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά και ποια μορφή διαχείρισης ακολουθιέται, υπάρχουν και κυριαρχούν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα». Αναφερόμενος, δε, στο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν κάνει λόγο για αναπλήρωση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι όλα αυτά τα χρόνια… Αυτό που χρειάζεται σ' αυτές τις εκλογές είναι ισχυρό ΚΚΕ, για να έχει στήριγμα ο λαός και φωνή για να αντιμετωπίσει την κατάσταση την επόμενη μέρα των εκλογών…»
Απαντώντας στο ρητορκό ερώτημα για το αν μια κυβερνητική εναλλαγή θα μπορούσε να έχει κάποιο όφελος για το λαό ο Κ. Στεργίου ανέφερε ότι «ο λαός δεν μπορεί να εναποθέτει τις ελπίδες του στην κυβερνητική αλλαγή, ενώ υπάρχει πείρα όλα τα προηγούμενα χρόνια πως κάθε κυβέρνηση, με το ένα ή το άλλο πρόγραμμα, εφάρμοζε την ίδια αντιλαϊκή πολιτική…»

Επίσης, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «έχει αποδειχτεί ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεχιστή αυτής της πολιτικής, καθώς δεν αμφισβητεί ούτε την ύπαρξη του χρέους, ούτε τις δεσμεύσεις προς την ΕΕ και το κεφάλαιο. Γι' αυτό και ο λαός δεν πρέπει να τον εμπιστευτεί…»
Στη συγκέντρωση στην οποία το "παρόν" έδωσαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης και ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος παρεμβάσεις έκαναν ο Γιώργος Γούλας και ο Ευάγγελος Κορέντης και η εκδήλωση έκλεισε με την προτροπή για συστράτευση για την "μάχη του ψηφοδέλτιου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.