Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Σκοπέλου έκοψε βασιλόπιτα

Μετονομάζεται σε 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σκοπέλου
Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου Ιανουαρίου οι Πρόσκοποι Σκοπέλου έκοψαν τη δική τους Βασιλόπιτα στην καφετέρια «BARDON». Παραβρέθηκαν πολλοί από τους γονείς των παιδιών καθώς και φίλοι του Προσκοπισμού στη Σκόπελο.
Ο Αρχηγός του Συστήματος, Θανάσης Φαδάκης (Κουκουβάγια), πριν την κοπή της πίτας μίλησε στους παρευρισκόμενους, αναφέροντας τα εξής:

 «Αγαπητοί παλιοί και νέοι Πρόσκοποι, φίλοι της προσκοπικής Ιδέας, καλεσμένοι, σας καλωσορίζω στη γιορτή της κοπής πίτας του 1ου Συστήματος Προσκόπων Σκοπέλου.


Πέρασαν σχεδόν πέντε δεκαετίες από τότε που, το 1967, ένας υπάλληλος της τότε πολεοδομίας, ο Βασίλης Χρήστογλου, ο πρώτος Αρχηγός, πλαισιωμένος από νέους του Νησιού με δίψα για εξερεύνηση ξεκίνησαν και έστησαν το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σκοπέλου. Πολλοί από εσάς έχουν στο βάθος της μνήμης τους χαραγμένες τις προσκοπικές τους εμπειρίες από την τότε εποχή.

Πέρασαν τόσα χρόνια και είμαστε πάλι εδώ, μετά από την προσπάθεια, το 2007, της αγαπημένης μας αρχηγού Ελεάνας Μαυραντή και των παλαιών προσκόπων του Νησιού τους όποιους ευχαριστούμε.

Και φτάνουμε στο σήμερα το 2015.

Αφού σας μεταφέρω τις ευχές από τους αδελφούς της Εφορείας Μαγνησίας και Γενικής Ελλάδας, με τους όποιους είχα συναντήσεις τις προηγούμενες μέρες, θα σας ανακοινώσω ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την μετονομασία μας σε 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σκοπέλου, μιας και αυτό ήταν το όνομα μας από το 1967, συμβάλλοντας έτσι και εμείς με αυτή την ιδιαίτερη μας δράση στην ναυτική παράδοση του Νησιού μας.

Να ευχαριστήσω όσους μας βοηθούν στο "παιχνίδι" αυτό, ξέρουν αυτοί ποιοί είναι.

Αγαπητά μου παιδιά

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση που εσείς, νεαροί ακόμη, πήρατε την απόφαση να εφαρμόσετε τα όσα προστάζει η Υπόσχεση και ο Νόμος μας. Σήμερα που ο ένας προσπαθεί να κοροϊδέψει τον άλλο, εσείς μιλάτε για εμπιστοσύνη. Σήμερα που όλοι προσπαθούν να αποφύγουν την εργασία, εσείς μιλάτε για πρόοδο και εργατικότητα.

Στην προσπάθεια σας αυτή οι σειρήνες του ωχαδερφισμού δεν πρέπει να σας στεναχωρούν, ούτε να σας σταματούν να κάνετε το σωστό, γιατί όταν βρεθήκατε στο σταυροδρόμι του Ηρακλή, εσείς διαλέξατε τον δρόμο της Αρετής.

Ο δρόμος της αρετής είναι πράγματι δύσκολος και ιδιαίτερα σήμερα σε μια κοινωνία που αντιστρατεύεται το καλό, που διδάσκει την κακία και τη διαφθορά και ειρωνεύεται αυτούς που θέλουν να είναι το φως του σήμερα και η ελπίδα του αύριο.

Σφυρηλατώντας το σίδερο γίνεται κανείς σιδηρουργός.

Ε ναι λοιπόν, το "παιχνίδι" συνεχίζεται στο Νησί και θα συνεχίζεται για πάντα χάρη στη δύναμη, το χαμόγελο και την δίψα για προσκοπική δράση αυτών των παιδιών.

Μία φορά πρόσκοπος πάντα πρόσκοπος λοιπόν και με ανοιχτά πανιά και ανοιχτά μυαλά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.