Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Απάντηση των μουσικών στο δημοσίευμα της κας Κεφαλωνίτη με τίτλο «Παραδοσιακός Πολιτισμός σε Κρίση»

Διαβάσαμε την αναφορά της κας Κεφαλλωνίτη Ελένης για τις "Καλές" και συμμεριζόμαστε τη νοσταλγία της και τη συγκίνησή της για τις όμορφες παλιές μέρες.

Θέλουμε όμως να της θυμίσουμε -ή να την ενημερώσουμε αν δεν γνωρίζει- ότι τα πράγματα στο παρελθόν, όσον αφορά στους μουσικούς, δεν ήταν όπως τα περιγράφει. Ορισμένοι από τους μουσικούς που αναφέρει δεν συμμετείχαν καθόλου στις "Καλές". Άλλοι πάλι -με ιδιαίτερο μεράκι-  συμμετείχαν χωρίς αμοιβή για το κέφι τους. Άλλοι όμως πληρώνονταν, όχι από τον Δήμο, αλλά από τους ίδιους τους "Μπράμηδες".

Σεβόμαστε τις ανησυχίες της κας Κεφαλωνίτη για το μέλλον του θεσμού, ωστόσο θεωρούμε εντελώς προσβλητική την αναφορά της στους μουσικούς και την αμοιβή τους. Οι μουσικοί είναι επαγγελματίες, δικαιούνται να αμείβονται και σίγουρα είναι προσβλητικό να χαρακτηρίζεται η αμοιβή τους "αρπαχτή", τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι η δουλειά τους είναι περιστασιακή. Η συμμετοχή στις "Καλές" είναι ιδιαίτερα κουραστική και αυτό μόνο οι μουσικοί μπορούν να το καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι να κρατάς τόσες ώρες ένα όργανο, να παίζεις και να περπατάς…

Σας θυμίζουμε, τέλος, ότι για χρόνια συμμετείχαμε αφιλοκερδώς σε συναυλίες και εκδηλώσεις του Δήμου.

Εμείς δεν "ντρεπόμαστε" για τα γραφόμενά σας, αλλά "λυπούμαστε".

εκ μέρους των μουσικών
Κατερίνα Καραγιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.