Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Καταγγελία για τη θανάτωση των αδέσποτων σκυλιών στην πόλη του Βόλου

Γράφει η
Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός
στο 3ο νηπιαγωγείο Σκιάθου

Καταγγέλλουμε σαν Σχολείο και σαν Εκπαιδευτικοί την αποτρόπαιη θανάτωση των αδέσποτων σκυλιών στην πόλη του Βόλου! Απευθυνόμαστε, όχι μόνο στην ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία αλλά και σε κάθε αρμόδια αρχή. Απευθυνόμαστε λοιπόν και στη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δεν είναι δυνατόν το 2015, στους δρόμους της πόλης του Βόλου που τα Χριστούγεννα λαμποκοπούσαν από το στολισμό, να αντικρίζουν τα μάτια των αθώων περαστικών τα άψυχα σώματα των αδέσποτων ζώων που κάποιο άνομο απάνθρωπο χέρι τα τάισε με δηλητήριο!

Η ενέργεια αυτή δεν είναι αντάξια ούτε του πολιτισμού ούτε της ευαισθησίας του λαού μας. Γι' αυτό και δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα!

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία στηρίζει με τη βοήθεια του ανθρώπινου δυναμικού της όλα αυτά τα δυστυχισμένα πλάσματα. Από το 1995 πρωτοπόρησε με το Δήμο Κηφισιάς προτείνοντας συνεργασία μαζί του για τα αδέσποτα.Ήδη κι ο παλιότερος νόμος 3170/03, απαιτεί οι δήμοι να εφαρμόζουν προγράμματα προστασίας των αδέσποτων ζώων! Από τότε η Φιλοζωική μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με 49 δήμους της Αττικής. Στα πλαίσια αυτών των προγραμμάτων περισυλλέγει με...
ασθενοφόρα, στειρώνει, εμβολιάζει, θεραπεύει από ασθένειες ή τραυματισμούς κι αυτό που θεωρούμε πολύ σημαντικό είναι ότι επανατοποθετεί τα αδέσποτα στο φυσικό τους περιβάλλον, εφόσον δεν υιοθετηθούν!

Είναι υποχρέωση όλων των δήμων λοιπόν να εφαρμόσουν αυτό το πρόγραμμα! Η Ελληνική Φιλοζωική ακόμη και με το Διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας συνεργάζεται κι έχει διοργανώσει ακόμη και σεμινάρια για τους υπαλλήλους του αεροδρομίου!

Ο δήμος Βόλου τι κάνει; Ξέρουμε ότι δεν συνεργάζεται με καμία Φιλοζωική κι ούτε και με το Φιλοζωικό Σύλλογο Βόλου. Και το πρόβλημα δε σταματάει στα δηλητήρια, που είναι σημαντικό το Υπουργείο από δω και πέρα να μεριμνήσει ώστε να μην μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε αυτά, πρόβλημα σοβαρό υπάρχει και με το καταφύγιο του Βόλου στο οποίο οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές και τα ζώα υποφέρουν από ασθένειες!

Πρόσφατα τα 60 από τα σκυλάκια εκεί πέθαναν! Εδώ χρειάζεται άμεση επέμβαση. Με το Φιλοζωικό Σύλλογο Βόλου εκκρεμούν 6 μηνύσεις εναντίον του δήμου και το δικογραφικό υλικό έχει συσσωρευτεί χωρίς ακόμη να υπάρχει αποτέλεσμα! Είναι σημαντικό ο κόσμος να ενημερώνεται λοιπόν για όλα αυτά! Κι επειδή με τους αγώνες και την προσπάθεια πολλά πράγματα αλλάζουν, το βλέπουμε αυτό τελευταία, δεν θα σταματήσουμε! Θα στραφούμε και προς το υπεύθυνο Υπουργείο και είμαστε αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. 

Δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζουμε στα Σχολεία προγράμματα για την προστασία των ζώων κι απ' την άλλη να ανεχόμαστε τέτοιες παράνομες εγκληματικές ενέργειες!

Η Νηπιαγωγός και Προϊσταμένη
του 3ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου 
Λένα Κουτούμπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.