Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ανοιχτή Επιστολή του Δημοτικού Σύμβουλου Σκοπέλου Άγγελου Ξηντάρη για το αεροδρόμιο Αγχιάλου

"Καλώ όλους τους βουλευτές Μαγνησίας, τον Περιφερειάρχη, τις αντιπεριφέρειες, τους Δήμους, τα επιμελητήρια, τους επαγγελματικούς φορείς, τους επιστημονικούς  φορείς και όλους τους πολίτες σε κινητοποίηση. Η ανάπτυξη είναι στα χέρια μας"

Πληροφορήθηκα από τον τοπικό Tύπο ότι από την λίστα των προορισμών που ανακοίνωσε η Ryanair για την φετινή σεζόν απουσιάζει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Μια εταιρία σαν τη Ryanair που κατεβάζει γύρω στους 50000 επισκέπτες, κε Περιφερειάρχη, την αντιμετωπίζεις σοβαρά, διαπραγματεύεσαι μαζί της, με όλους τους φορείς και παρουσιάζεις άλλη λύση, για να καλύψεις το κενό.

Για την Θεσσαλία η απώλεια είναι μεγάλη 
και για τα νησιά μας ακόμη μεγαλύτερη, αφού δουλεύαμε με ελευθέρους τουρίστες κυρίως Ιταλούς, Γερμανούς, Γάλλους. Το κενό αυτό ιδιαιτέρως για την Σκόπελο και Αλόννησο δεν μπορεί τουλάχιστον για φέτος να το καλύψει άλλη εταιρία ανοιχτών δρομολογίων, ούτε οι πτήσεις πακέτο.

Η Περιφέρεια, αν και γνώριζε τις απαιτήσεις της εταιρίας (δεν διαφωνεί), προχώρησε σε συμφωνία με...
υπηρεσιακούς κανόνες γνωρίζοντας εκ των πρότερων το αποτέλεσμα. Ο τουριστικός κόσμος της περιοχής δεν αρκεί μόνο να βλέπει ότι περιορίζονται οι δρόμοι από την Ευρώπη, αλλά πρέπει να πάρει την τύχη της δουλειάς του από τα χέρια των γραφειοκρατών στα δικά του αξιοποιώντας τη συλλογική δράση και να αναδείξει  το αεροδρόμιο σε Κεντρικό Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος
. Το αεροδρόμιο είναι πηγή πλούτου. Θα αλλάξει η ζωή μας.

Καλώ όλους τους βουλευτές Μαγνησίας, τον Περιφερειάρχη, τις αντιπεριφέρειες, τους Δήμους, τα επιμελητήρια, τους επαγγελματικούς φορείς, τους επιστημονικούς  φορείς και όλους τους πολίτες σε κινητοποίηση. Η ανάπτυξη είναι στα χέρια μας.


Άγγελος Ξηντάρης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σκοπέλου

1 σχόλιο:

  1. Χωρίς άλλη καθυστέρηση πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση για δημιουργία φορέα από τους τοπικούς φορείς των Σποράδων και Μαγνησίας που θα μπορεί να χρηματοδοτεί δράσεις όπως προβολή κλπ των αεροπορικών εταιριών που θα προσεγγίζουν την Σκιάθο ή Βόλο.
    Στο παρελθόν η Easyjet είχε δείξει ενδιαφέρον για την Σκιάθο καθώς και άλλες Low Cost Carriers. Πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες τώρα τώρα τώρα, κάθε καθυστέρηση κοστίζει σε κρατήσεις για την περιοχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.