Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Η παραλία Στάφυλος με τα μάτια και την πένα της 11χρονης Ιωάννας Λασπίδου

Μία 11χρονη μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή της γιαγιάς της Δέσποινας Σακελλαρίου - Σαραντίδου από τη Σκόπελο, έγραψε μία έκθεση με θέμα "Περιγράφω την αγαπημένη μου παραλία", η οποία απέσπασε κολακευτικότατα σχόλια από τους δασκάλους της, τόσο για τη χρήση της γλώσσας, όσο και για τις ωραίες εικόνες αλλά και την εξαιρετική παρομοίωση. 

Την δημοσιεύουμε για να την χαρείτε και εσείς, όσο και εμείς:

«Περιγράφω την αγαπημένη μου παραλία

Πέρυσι το καλοκαίρι, όπως και κάθε καλοκαίρι, πήγαμε στη Σκόπελο, στο νησί μας! Εκεί υπάρχουν πολλές μαγευτικές παραλίες. Όμως η πιο μαγευτική είναι μια, ο Στάφυλος! 

Βέβαια, δεν είναι κοντά στο σπίτι. Είναι κανένα 20λεπτο με το αυτοκίνητο. Επίσης, πρέπει να κατέβουμε κάτι σκαλοπάτια και είναι λίγο κουραστικό. Όμως, μετά απλώνεται μπροστά στα μάτια σου μια πολύ όμορφη και γοητευτική παραλία.

Η παραλία έχει  πολλά δέντρα από πάνω και είναι σχετικά μεγάλη. Εμείς καθόμαστε στη σκιά από τα βράχια, όμως, υπάρχουν και ξαπλώστρες στο beach bar. Η αμμουδιά είναι χρυσαφένια και πολύ ψιλή. Μέσα από τα διαυγή νερά της θάλασσας διακρίνονται κάτασπρα βοτσαλάκια και χρωματιστά κοχυλάκια. 
Έχει βραχάκια που μπορείς να κάνεις ατελείωτα μακροβούτια. Τα νερά της είναι βαθιά. Μοιάζει σαν ένα αμφιθέατρο. Οι κερκίδες είναι τα βράχια, τα δέντρα είναι οι θεατές και η σκηνή είναι η θάλασσα και η άμμος!

Ανυπομονώ να  ξαναπάω σε αυτήν τη γοητευτική, μαγευτική και φανταστική παραλία. Μέχρι τότε, θα ζωντανεύω τις αναμνήσεις μου από τις φωτογραφίες!

Ιωάννα Λασπίδου»

1 σχόλιο:

  1. Συγχαίρω τό εὐαίσθητο καί μὲ πλούσιο ἐσωτερικὸ κόσμο προικισμένο κοριτσάκι πού μᾶς χάρισε μιά σπάνια εὐκαιρία: νά ξαναδοῦμε τίς ὁμορφιές τοῦ εὐλογημένου νησιοῦ μας μέ μάτια παιδικά. Δηλ. ἀπονήρευτα καί γεμᾶτα ἀθωότητα. Τότε θά καταλάβουμε σέ ποιον παράδεισο μᾶς ἔταξε ὀ Θεός νά ζήσουμε. π.κ.ν. καλλιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.