Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Η Σκόπελος 76 χρόνια πριν!

Με την πένα του δημοσιογράφου
εκείνης της εποχής

«Όταν μιλάμε για δρόμους της Σκοπέλου μη φανταστείτε πως είναι κάτι ανάλογο με τους δικούς μας, αλλά χρησιμοποιούμε απλώς την ίδια λέξη. Στην πραγματικότητα είναι σαν να μην έχει δρόμους η Σκόπελος, αφού οι κάτοικοί της τα γραφικά λιθόστρωτα, που χωρίζουν το ένα σπίτι από το άλλο, τα χρησιμοποιούν μεν ως δρόμους, αλλά τα θεωρούν σαν αυλές των σπιτιών τους και γι' αυτό φροντίζουν να τα κρατούν πεντακάθαρα.

Τα σπίτια παρ' όλο που υψώνονται το ένα κοντά στο άλλο, λόγω του ότι είναι κτισμένα αμφιθεατρικά στις απότομα ανηφορικές πλαγιές τριών συνεχόμενων λόφων, είναι όλα προσηλιακά.

Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Σκοπέλου, που κάνει εντύπωση στους ξένους, είναι η μεγάλη φιλαρέσκεια που προδίδουν οι οικοδομές της. Φροντίζουν τόσο πολύ για την ωραία εμφάνιση των σπιτιών τους όλοι ανεξαιρέτως οι Σκοπελίτες, που καταντά απίστευτο. Φτάνει να σημειωθεί πως τρεις φορές το χρόνο, το λιγότερο, κάθε σπίτι θα ασβεστοχρισθεί ολόκληρο εξωτερικώς και κάθε Σάββατο οι νοικοκυρές απαραιτήτως θα ασβεστώσουν τις πεζούλες και τα παράθυρα των σπιτιών τους

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ"ΘΕΣΣΑΛΙΑ" / 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 1939

* Το απόκομμα από το αρχείο του π. Κων. Καλλιανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.