Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας

Γράφει η
Ελένη Κεφαλωνίτη
Πρόεδρος Δ.Κ. Σκοπέλου

Αγαπητοί συμπολίτες,

Μέχρι να αρχίσει η ανακύκλωση κι ο διαχωρισμός των οικιακών σκουπιδιών σε ειδικούς κάδους και μέχρι ο Δήμος να ενισχυθεί μέσω των νομίμων διαδικασιών -ΑΣΕΠ- με προσωπικό καθαριότητας, προσπαθήστε όσο είναι δυνατόν να μην επιβαρύνετε τα γραφικά μας σοκάκια με τα οικιακά σκουπίδια. Επιβάλλεται να τα αφήνετε μέσα σε κάδους.

Πριν πάτε στην εργασία σας ή όταν βγαίνετε για τα ψώνια σας αντί να τα αφήνετε στο παρακάτω σοκάκι ή στη πόρτα εγκαταλελειμμένου κτηρίου εντοπίστε τον πιο κοντινό σας κάδο και ρίξτε τα εκεί!

Μην ρίχνετε τις "σακουλίτσες" σας από το μπαλκόνι σας γιατί ανοίγουν και σκορπίζονται τα σκουπίδια και στροβιλίζονται με τον αέρα στα σοκάκια μας...

Μην γεμίζετε τα σοκάκια μας με πλαστικά μπουκάλια γεμάτα νερό προσπαθώντας να διώξετε τις γάτες. Αυτές οι εικόνες στα σοκάκια μας δεν διώχνουν τις γάτες αλλά τους επισκέπτες, αφήνοντας την εντύπωση ότι δεν αγαπάμε τα ζώα και δεν τα νοιαζόμαστε.  Απ' όσο θυμάμαι οι Σκοπελίτισσες νοικοκυρές παλιά...
έβγαζαν φαγητό -ό,τι περίσσευε- και τάιζαν τις γάτες της γειτονιάς που και τότε άφηναν περιττώματα. Πάντα υπήρχαν στο νησί σπιτόγατες κι αδέσποτες γάτες πρόθυμες να μας γουργουρίσουν. Δεν ψάχνουν τίποτε περισσότερο από τροφή, ένα μέρος για να μείνουν και ασφαλή απόσταση από τους κινδύνους.

Η εικόνα του νησιού μου, της Σκοπέλου ήταν -και θέλω να είναι και στο μέλλον- με γάτες που κουλουριάζονται σε παρτέρια και γλάστρες με βασιλικό κ' αρμπαρόριζα στα πέτρινα καλντερίμια τα σκιασμένα από φουντωτές μπουκαμβίλιες. Γάτες που λαγοκοιμούνται στα κατώφλια των σπιτιών ανάμεσα σε χρωματιστές ξύλινες πόρτες. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες καρτ ποστάλ που αντιπροσωπεύουν τη χώρα μας έχουν γάτες.

Η Σκόπελος, ως φημισμένο νησί για την καθαριότητά του και ως ένας απο τους πιο πράσινους νησιώτικους προορισμούς δεν πρέπει να χάσει τη μάχη της καθαριότητας και του ευπρεπισμού εξαιτίας του υποστελεχωμένου ή υποχρηματοδοτούμενου Δήμου απο το κράτος.

Η Σκόπελος δεν πρέπει να μείνει ανυπεράσπιστη, ντροπιασμένη λόγο της γραφειοκρατικής κατάψυξης η οποία απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες για να προσληφθούν πεντέξι εποχικοί εργάτες καθαριότητας.

Έχουμε φτάσει από το ένα άκρο στο άλλο. 

Από το σπάταλο κράτος, στο συρρικνωμένο και χρεοκοπημένο και εντέλει στο μη λειτουργικό!

Ελπίζω, εύχομαι και ποντάρω στην θετική σας ανταπόκριση και όχι στη μέθοδο καταστολής με χρηματικά πρόστιμα!

Ελένη Κεφαλωνίτη
Πρόεδρος Δ.Κ. Σκοπέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.