Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Άξιος εκπρόσωπος της Ελλάδας ο Πολιτιστικός Γλώσσας

Με τις βαλίτσες γεμάτες εμπειρίες επέστρεψε από τη Ρουμανία η αποστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας. Ο σύλλογος είχε επιλεγεί από την UNESCO, να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην ομογένεια της Ρουμανίας, για να χορέψει και να γιορτάσει μαζί της την 25η Μαρτίου.
Ο στόχος επετεύχθη! Η κούραση ήταν εμφανής από το πολύωρο ταξίδι, αλλά το χαμόγελο ικανοποίησης και υπερηφάνειας ήταν ζωγραφισμένο στα πρόσωπα όλων, αφού γνώρισαν καινούργια μέρη, υποκλίθηκαν στο μεγαλείο των μνημείων και των αξιοθέατων της Ρουμανίας, μαγεύτηκαν από τα τοπία και τα γραφικά χωριά της, γεύτηκαν τα υπέροχα φαγητά της. 

Τα μέλη της αποστολής συνάντησαν ανθρώπους σημαντικούς, συνομίλησαν με τον Δήμαρχο του Καλιμανεστίου, από τον οποίο έγινε πρόταση αδελφοποίησης των συλλόγων και ζήτησε να μεταφέρουν στον Δήμαρχο Σκοπέλου πρόταση για αδελφοποίηση των δύο δήμων, καθώς και τον Δήμαρχο Βουκουρεστίου και αντάλλαξαν απόψεις με τον Έλληνα πρέσβη και τον υπουργό Ανάπτυξης  της Ρουμανίας. 

Η φιλοξενία αλλά και η απρόσκοπτη φιλελληνική διάθεση όλων, ήταν κάτι μοναδικό! Εκεί που όλοι όμως ανατρίχιασαν ήταν στο άκουσμα της μητρικής μας γλώσσας από στόματα μικρών παιδιών, που μπορεί να μεγάλωσαν σε μια ξένη χώρα, όμως η Ελλάδα ήταν βαθιά ριζωμένη στις καρδιές και στις ψυχές τους, ένιωσαν αμήχανα και σίγουρα από όλους ξέφυγε ένα δάκρυ συγκίνησης. Αξέχαστη θα μείνει η στιγμή που Έλληνες και Ρουμάνοι χορευτές με τη κοινή γλώσσα, αυτή της μουσικής και του χορού, πιασμένοι χέρι χέρι, έγιναν ένα!
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας
ευχαριστεί...
Η αποστολή δε θα ήταν η ίδια αν μαζί μας δεν είχαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αργύρη Κοπάνα, που η παρουσία του υπήρξε καταλυτική και που πλέον μπορεί να θεωρείται μέλος του συλλόγου μας, τον πρόεδρο της κοινότητας Γλώσσας κ. Δημήτριο Τσουκαλά και τον αντιπρόεδρο κ. Αγάλο Φωτόπουλο, που έδωσαν ακόμη μεγαλύτερο κύρος σε αυτή τη προσπάθεια.

Θα θέλαμε αρχικά να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας φιλοξένησαν και βοήθησαν ώστε η διαμονή μας στη Ρουμανία να γίνει εμπειρία ζωής. Να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους όσους ταξίδεψαν μαζί μας, χορευτές και συνοδούς και μοιράστηκαν την κούραση την αγωνία αλλά και την χαρά για όλα αυτά τα καινούργια που βιώσαμε. 

Ευχαριστούμε πολύ, την περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Σκοπέλου για την αρωγή τους, υλική αλλά πολύ περισσότερο ηθική.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δάσκαλο της χορευτικής ομάδας, κ. Βασίλη Τσιακάλη, που επιμελήθηκε όλη τη παρουσίαση, ευχαριστούμε δάσκαλε!

Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Ρουσέτη, για το εξαιρετικό βίντεο που μας ετοίμασε και μας βοήθησε να δείξουμε λίγο από τον τόπο μας εκεί μακριά, να σαι καλά Γιώργο! 

Ευχαριστούμε τον κ. Μάνο Βασιλείου, που αδιάκοπα τραβούσε φωτογραφίες, έτσι ώστε το αρχείο του συλλόγου να εμπλουτιστεί σημαντικά, ευχαριστούμε φίλε!

Ευχαριστούμε τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Γλώσσας για τα γλυκά που πρόσφερε για το δρώμενο της παρουσίασης του παραδοσιακού γάμου, αλλά και για τα εδέσματα που προσφέραμε στα επίτιμα πρόσωπα που προαναφέραμε, ευχαριστούμε πολύ κορίτσια! 

Ευχαριστούμε την αρτοποιία Καρβέλη, για το τσουρέκι του γάμου, αλλά και ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις Νησιώτισσα, Κυρά Λένη, Θανάση Γρυπιώτη, Αμβροσία, Παναγιώτη Σπύρου και Κτήμα Σταματίου για τα παραδοσιακά Σκοπελίτικα προϊόντα, που με χαρά μας προσέφεραν.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Νίκο Τριανταφύλλου που πάντοτε είναι δίπλα μας και μας βοηθάει με τις μετακινήσεις μας, καθώς και την εταιρία Hellenic Seaways.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.