Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Κάλεσμα των μελών του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών

Αλλά και όλων όσων θέλουν να προσφέρουν, ως νέα μέλη του Συλλόγου 

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και τον πολιτισμό μας, μια μικρή ομάδα πολιτών της Σκοπέλου προσπάθησε και προσπαθεί να διαφυλάξει έναν ευρέως φάσματος δραστηριοτήτων σύλλογο, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στο κοινωνικό γίγνεσθαι του νησιού μας.

Από το 2007, έτος ιδρύσεως, ο σύλλογος έχει οργανώσει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, έχει αναλάβει δράσεις περιβαλλοντολογικές, δράσεις για τα παιδιά και δράσεις παροχής βοήθειας σε καταστάσεις κοινωνικών αναγκών.
Διοργάνωσε ομιλίες για θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας.
Ανέλαβε δράσεις με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως σε περιπτώσεις φωτιάς, σεισμών ή άλλων καταστροφών κι ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις δραστηριότητες του...
συλλόγου, τις οποίες πολλοί από εσάς θα θυμάστε:

Έκθεση Σκοπελιτών καλλιτεχνών (46 συμμετέχοντες) για 10 ημέρες, στο κλειστό Γυμναστήριο του Γυμνασίου, τον Αύγουστο του 2009.

Αναβίωση παλιών ομαδικών παιδικών παιχνιδιών (αμπάριζα, πινακωτή, κόκκινο φως κλπ), κάτω από την Παναγίτσα του Πύργου, 14 Ιουνίου 2009.

 Ομιλία του Γιώργου Οικονόμου για τη "Δημοκρατία στην Αρχαιότητα", στην αυλή του Βακράτσα, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2009.

Έκθεση καλλιτεχνών σκοπελιτών στο Θησείο, με τη βοήθεια της Προέδρου του Συλλόγου Σκοπελιτών Αθήνας, από 28/2-8/3/2010

Έκθεση Σκοπελιτών Καλλιτεχνών στον Ορφέα 15/7-20/8/2011.

Δημιουργία θεατρικού τμήματος για παιδιά (2 ώρες, κάθε Σάββατο) με την κα Αγάπη Καραμανλή.

 Σε όλα αυτά τα χρόνια δράσης του ο σύλλογος συνεργάστηκε με διάφορους φορείς, όπως την Εκκλησία, τον Δήμο Σκοπέλου, το Skopelos International Film Festival for Youth (SIFFY), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλώσσας, την Κίνηση για τον κινηματογράφο «Ορφέα», την Ερασιτεχνική Χορωδία Ενηλίκων Σκοπέλου, την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, το Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και Λύκειο Σκοπέλου, το Γραφείο Εθελοντισμού Σκοπέλου, το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, την Περιφέρεια Μαγνησίας και πολλούς άλλους φορείς.

Στις πρόσφατες δράσεις του δημιούργησε τμήμα παιδικής χορωδίας, τμήμα Εκμάθησης Παραδοσιακών χορών, το οποίο, παρά το μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας του, εκπροσώπησε το νησί μας σε πολλές εκδηλώσεις, προβάλλοντας την Σκόπελο σε πολλούς τουριστικούς φορείς και δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν το νησί μας.

Επίσης  εκπροσώπησε αξιοπρεπώς την πόλη της Σκοπέλου στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, «Διαμαντής Παλαιολόγος» ανάμεσα σε συλλόγους με πολλά χρόνια λειτουργίας και εμπειρίας σε παρόμοιες διοργανώσεις.

Άρχισε προσπάθεια δημιουργίας παραδοσιακών στολών, με σκοπό να διαφυλάξουμε  την παράδοση και τον πολιτισμό μας και να προβάλλουμε τον πολιτισμό της Σκοπέλου.

Πέρα από πολιτικές τοποθετήσεις και κόμματα, πέρα από ιδεολογίες και προσωπικά «πιστεύω», ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Σκοπέλου έχει ως σκοπό του, την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τον τόπο μας, τη διαχείριση αναγκών που θα προκύψουν και την προβολή και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ο σύλλογος δρα και υπάρχει εκτός κομμάτων κι εκτός πολιτικών ή άλλων ιδίων συμφερόντων.

Η δύναμη κάθε συλλόγου είναι τα μέλη του.

Καλούμε τα μέλη μας, αλλά και όλους όσους θέλουν να προσφέρουν, ως νέα μέλη, με την εγγραφή τους στο σύλλογο, να παρεβρεθούν στη Γενική Συνέλευση που θα λάβει μέρος στις 15 Απριλίου 2015  και ώρα 18:00 στον κινηματογράφο «Ορφέα», για να κινηθεί η διαδικασία των εκλογών, ώστε να αναδειχθεί νέο Δ.Σ.

Όσα μέλη παλιά και νέα επιθυμούν να δηλώσουν υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ. μπορούν να τηλεφωνούν στο  6947868210  και να δίνουν τα στοιχεία τους  στην κα Δάφνη Χλιβερού.

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη και αναγκαία, για να διατηρήσουμε έναν τέτοιο σημαντικό σύλλογο στη Σκόπελο, από τον οποίο έχουν να ωφεληθούν πολλά το νησί μας και όλοι οι κάτοικοι κι αν θέλουμε να λεγόμαστε υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.