Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Το θρυλικό Victory ζωντανεύει στη Σκόπελο

Φτιαγμένο, όπως και δεκάδες άλλα, από τα χέρια
του καραβομαραγκού Γιάννη Μπουνταλά
Μετά τα ιστιοφόρα Cutty Sark (κλικ) και Bounty (κλικ) είχαμε την τύχη να θαυμάσουμε ένα ακόμη καταπληκτικό αντίγραφο ιστορικού πλοίου, το ιστιοφόρο Victory, που έχει μήκος 270  εκατοστα και σκαρώνεται στο εργαστήριο μικροναυπηγικής του Γιάννη Μπουνταλά στη Σκόπελο. 'Οπως είπε ο Γιάννης Μπουνταλάς στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» δουλεύει πάνω σε αυτό το μοναδικό σε τέχνη και λεπτομέρεια αντίγραφο περισσότερο από 20 μήνες, ενώ του μένουν ακόμα περίπου 3 μήνες δουλειά μέχρι να ολοκληρωθεί.

Το εργαστήριο λειτουργεί από τη δεκαετία του '70, όταν έπαψαν να λειτουργούν, λόγω της επερχόμενης τουριστικής ανάπτυξης του νησιού, οι ταρσανάδες της Σκοπέλου και της γειτονικής Αλοννήσου. Τότε ο Τριαντάφυλλος Μπουνταλάς συνέλαβε την ιδέα της δημιουργίας μοντέλων πλοίων, τα οποία κατασκευάζονται με τη χρήση κλίμακας, όπως ακριβώς τα αντίστοιχα μεγάλα.

Σε αυτά τα 40 χρόνια λειτουργίας του εργαστηρίου έχουν τελειώσει και παραδοθεί πολλές δεκάδες μινιατούρες παραδοσιακών, ιστορικών, κλασικών πλοίων, φτιαγμένα με όλους τους κανόνες της μικροναυπηγικής και έχοντας τη «σφραγίδα» από τα χέρια και τα εργαλεία του Τριαντάφυλλου Μπουνταλά και μετέπειτα του γιού του Γιάννη, τα οποία  σήμερα φιγουράρουν σε ιδιωτικές συλλογές, μουσεία, ναυτιλιακές εταιρίες, ξενοδοχεία κ.ά.

Τον Γιάννη Μπουνταλά μπορείτε να τον βρείτε στη Σκόπελο στα τηλέφωνα 24240 23800 και 6974 245 070.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. Εἶναι ἄξιος συγχαρητηρίων ὁ Γιάννης, ὄχι μονάχα γιατὶ εἶναι ἕνας καλλιτέχνης ποὺ τιμᾶ τὴ Σκόπελο, ἀλλὰ γιατὶ μὲ τὴ φιλοτιμία του κατάφερε ν᾿ ἀνυψώσει τὴν παλιὰ δόξα τοῦ νησιοῦ μας,
    τὴ ναυπηγική. Καλ]η συνεχεια ε/υχομαι Γιατὶ τὸ ἀξιζει...π.κ.ν. καλλιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.