Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Αλόννησος // Σύγχρονος χώρος στάθμευσης στο Παλιό Χωριό προϋπολογισμού 631.500 ευρώ

Έναν σύγχρονο χώρο στάθμευσης θα αποκτήσει η Αλόννησος μετά από την υπογραφή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού της προέγκρισης συμβασιοποίησης του έργου "Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στον οικισμό Χώρα Αλοννήσου" το οποίο έχει προϋπολογισμό 631.500 ευρώ. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Αλοννήσου.
Πρόκειται για έργο ανάπλασης που αφορά στη βελτίωση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης στην θέση «ΑΛΩΝΙΑ» πλησίον του νεκροταφείου στη Χώρα Αλοννήσου. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του γηπέδου με την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, ώστε ο χώρος να διαμορφωθεί σε τρία επίπεδα με αποτέλεσμα την δημιουργία 86 θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων. 

Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή όλων των αναγκαίων τεχνικών έργων αποχέτευσης όμβριων υδάτων και ηλεκτροφωτισμού. 

Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στη διευκόλυνση των επισκεπτών ενώ μέριμνα έχει ληφθεί για την εξασφάλιση των προβλεπόμενων θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο...
Περιφερειακής Ανάπτυξης και αποτελεί τμήμα του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Αλοννήσου (ΟΣΑΝ).

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: "Οι αναπλάσεις στον υπάρχοντα χώρο στάθμευσης στη Χώρα της Αλοννήσου αποτελούν ένα σημαντικό έργο υποδομής για το νησί. Το έργο προϋπολογισμού 631.000 ευρώ αναμένεται να πολλαπλασιάσει τις θέσεις στάθμευσης και να παρέχει σε κατοίκους, επισκέπτες αλλά και σε ΑμεΑ ένα σύγχρονο πάρκινγκ υψηλών προδιαγραφών. Μέσα στη δυσμενή συγκυρία για τη χώρα μας, συνεχίζουμε με μικρά και μεγάλα έργα να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πολιτών, να αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν με σύγχρονες υποδομές και να τονώνουμε οικονομικά την τοπική αγορά, παρέχοντας παράλληλα θέσεις εργασίας. Θέλω να ευχαριστήσω τη δημοτική αρχή του νησιού και το δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη για τη δημιουργική συνεργασία που έχουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.