Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Γιατί όχι στο "ΟΧΙ"

Άγγελος Ξηντάρης

Καθηγητής Λυκείου

Δημοτικός Σύμβουλος
Αισθάνθηκα την ανάγκη και την υποχρέωση να σας εκφράσω κάποιες σκέψεις μου σχετικά με τα τελευταία  γεγονότα. Όλοι έχετε αντιληφθεί τις δύσκολες ώρες, όλοι μας καλούμαστε να αποφασίσουμε για μας και όχι για τον εαυτό μας ξεχωριστά, να πάρουμε θέση για την πατρίδα και το μέλλον της, να ψηφίσουμε με την λογική της αλληλεγγύης και όχι με τη λογική ότι αφού εγώ δεν έχω τίποτα δεν με νοιάζει, ας τα χάσει και ο άλλος.

Η άποψη αυτή όχι μόνο είναι καταστροφική, αλλά και άκρως αντιπατριωτική, διότι δεν αφορά μονό την οικονομία, αλλά επηρεάζει την ασφάλεια της χώρας, την σχέση της με διεθνείς οργανισμούς (πολιτικούς, οικονομικούς, πολιτιστικούς),τη σχέση της με γειτονικές χώρες, αλλά και με το παγκόσμιο περιβάλλον. Η Ελλάδα είναι Ευρώπη, καθορίζει και καθορίζεται από αυτή πολιτικά και πολιτισμικά, γι' αυτό μου είναι ακατανόητη όποια άλλη σκέψη.

Στο παρελθόν ζήσαμε δυο κόσμους: τα κράτη των καπιταλιστικών χωρών και τα κράτη του υπαρκτού σοσιαλισμού. Δυο κόσμοι εξίσου ισχυροί στρατιωτικά και πολιτικοοικονομικά και ανάμεσα σε αυτούς την δεκαετία του '80 αναδείχθηκε πολιτικά ο τρίτος δρόμος (αφορούσε τα ανεξάρτητα κράτη) που ήταν ένα μείγμα σοσιαλδημοκρατικών, φιλελευθέρων και εθνικών ιδεών και οικονομικά προσδιορίζονταν ως καπιταλισμός με κοινωνικό πρόσωπο, ωστόσο αυτό παρέμεινε ως πολιτικό ρεύμα και ποτέ δεν έλαβε σάρκα και οστά, γιατί μεσολάβησαν γεγονότα σοβαρά, όπως η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Σήμερα ζούμε σε ένα διαφορετικό πολιτικά κόσμο με τα κράτη οργανωμένα σε ομάδες οικονομικές και πολιτικές, με δικαιώματα και υποχρεώσεις και πολλές χώρες προσπαθούν να βρουν στέγη. Στην περίπτωση μας η Ευρωπαϊκή Ένωση Κρατών σου προσφέρει εθνική ασφάλεια, σταθερό ενιαίο...
νομισματικό σύστημα, ελεύθερη διακίνηση πολιτών, δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, ανθρωπινά δικαιώματα, ελεύθερη κινητικότητα στην εκπαίδευση, ανταλλαγή πολιτιστικών δράσεων, ελευθερία έκφρασης, κοινωνικές κατακτήσεις και παροχές, ενίσχυση οικονομική επαγγελματικών ομάδων, ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, κουλτούρα και παιδεία ισότητας, ισονομίας, ισοπολιτείας, μακριά και πέρα από την ξενοφοβία, το ρατσισμό, τις εθνικιστικές ιδέες, το φασισμό και ολοκληρωτικές αντιλήψεις.

Την Κυριακή η κυβέρνηση μάς καλεί να ψηφίσουμε σε ένα κενού περιεχομένου ψηφοδέλτιο με ναι η όχι. Χθες ο κ. Τσίπρας μας είπε: αν ψηφίσεις όχι σε 48 ώρες θα κάνω συμφωνία και θα ανοίξουν οι τράπεζες, αν ψηφίσεις ναι θα ξεκινήσω διαδικασίες όπως το Σύνταγμα ορίζει και με τις τράπεζες τι;

Ξέρεις κε Τσίπρα το αποτέλεσμα και μας εκβιάζεις με το άνοιγμα και το κλείσιμο των τραπεζών. Γιατί να σας πιστέψουμε, χάσατε την εμπιστοσύνη και στο εσωτερικό. Κρίμα! Η πολιτική και τα παιχνίδια σου δεν είναι αριστερής ιδεολογίας. Εμείς την αριστερά  την μάθαμε να βγαίνει στο φως με τις απόψεις και τις θέσεις της και να διεκδικεί και όχι  βράδυ και Παρασκευή. Δεν είχες την περηφάνια και αξιοπρέπεια, το θάρρος και την τόλμη να πεις την αλήθεια εσύ και οι όμοιοι σου, αντίθετα ζητάς ως Πόντιος Πιλάτος από το λαό σου να σταθεί υπερήφανος και αξιοπρεπής.

Ο πολιτικός κύκλος της πολιτικής εξαπάτησης ευτυχώς έκλεισε με σένα. Την Κυριακή ο λαός  θα σου πει:

ΟΧΙ στα ψέματα σου

Όχι στο φαλκιδευμένο δημοψηφισμα

Όχι σε καθεστωτικές αντιληψεις

Όχι στην ανασφάλεια

Όχι στο κλείσιμο της ελεύθερης αγορας

Όχι στη μιζέρια

Όχι στο μοναχικό δρομο

Όχι στη μετανάστευση 

Όχι στη δραχμή

Όχι στην υποταγή και στην υποτέλεια των μαυραγοριτων

Όχι στο διχασμό.


Θα ψηφίσει περήφανα για αυτόν και τα παιδιά του, για την πατρίδα και το μελλον


ΝΑΙ στην Ελλαδα
 Ναι στην ευρωπη

Ναι στην εθνική ασφάλεια 

Ναι στους διεθνείς οργανισμους

Ναι στο ισχυρό ενιαίο νομισμα

Ναι στην ελευθερία και δημοκρατία

Ναι στο άνοιγμα της αγορας

Ναι στην εργασία

Ναι στην μόνιμη εγκατάσταση των παιδιών μας στη χωρα

Ναι στη ειρήνη και ηρεμια

Ναι στην ελεύθερη διακίνηση πολιτών και ιδεών

Ναι στην πολιτική εθνική συμφιλιωση


Με ειλικρινή αισθήματα αγάπης και φιλιας


Άγγελος Ξηντάρης

Καθηγητής Λυκείου

Δημοτικός σύμβουλος Σκοπέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.