Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Το "ΟΧΙ" της Αξιοπρέπειας

Γράφει ο 
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας 
του ΣΥΡΙΖΑ

Σχεδόν 4 λεπτά και κάτι... δευτερόλεπτα ο συνολικός χρόνος που αφιέρωσαν ΣΚΑΪ, MEGA, ANT1, Αlpha και STAR στη διαδήλωση υπέρ του «ΟΧΙ» που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, τη Δευτέρα στις 29 και την Τρίτη στις 30 Ιουνίου. Αντίθετα, 42 λεπτά αφιερώθηκαν στην παρουσίαση της διαδήλωσης υπέρ του «ΝΑΙ», μέσα από τα κεντρικά δελτία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. 

Η προβολή του σποτ υπέρ του «ΝΑΙ» έχει κατακλύσει τον τηλεοπτικό χρόνο των ιδιωτικών καναλιών. Το MEGA παρουσιάζει παραποιημένο φωτορεπορτάζ δείχνοντας φωτογραφία ηλικιωμένης έξω από ΑΤΜ που είχε τραβηχτεί το 2012 στη Νότια Αφρική. Το ίδιο κανάλι, στο πλαίσιο του αγώνα του… υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, κόβει στον αέρα ηλικιωμένο κύριο που περίμενε στη ουρά για την σύνταξή του μπροστά από ΑΤΜ επειδή, προς μεγάλη απογοήτευση του δημοσιογράφου που έκανε το ρεπορτάζ, ΔΕΝ δυσανασχέτησε, αλλά αντίθετα του απάντησε πως πρέπει να στηριχτεί η προσπάθεια της κυβέρνησης έναντι των δανειστών. Παρουσιάστρια του Δελτίου Ειδήσεων του MEGA είχε το θράσος να πει στον αέρα ότι όλες οι κοινωνικές ομάδες θα ψηφίσουν υπέρ του «ΝΑΙ», όταν ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης, που είναι μεταξύ των 200 ατόμων από τον χώρο του πολιτισμού οι οποίοι τάσσονται υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, παρενέβη τηλεφωνικά για να καταγγείλει την επιχείρηση εκφοβισμού των Ελλήνων και την άνευ προηγουμένου προπαγάνδα που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες ενόψει, του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015. Βροχή καταγγελιών δέχεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) από πολίτες σχετικά με το κλίμα τρομολαγνείας που δημιουργούν ορισμένα ΜΜΕ, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, απέστειλε επιστολή προς το ΕΣΡ, στην οποία επισημαίνεται πως η προπαγάνδα όλων των ιδιωτικών σταθμών υπέρ του «ΝΑΙ» έχει ξεπεράσει κάθε όριο δεοντολογίας και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από το ΕΣΡ να εξετάσει άμεσα την συμμόρφωση των ιδιωτικών τηλεοπτικών και να πράξει τα δέοντα. 

Τα συστημικά ΜΜΕ ανατριχιάζουν με τις ουρές στα ΑΤΜ και προβάλλουν τις εικόνες τους επαναληπτικά, υπονοώντας σε όλους...
τους τόνους ότι καταστρεφόμαστε, ότι δεν υπάρχει αύριο, ότι δεν θα έχουμε χρήματα να ταΐσουμε τα παιδιά μας.

Κατανοώ την ταλαιπωρία των πολιτών. 

Όμως δεν μπορώ να μην καυτηριάσω τον δραματικό τόνο με τον οποίο οι δημοσιογράφοι των δελτίων των 8 προφέρουν την λέξη «αξιοπρέπεια». 

Η «αξιοπρέπεια», για την οποία κόπτονται όλοι εκείνοι που προτιμούν να θέτουν επίμονα στον ελληνικό λαό το ερώτημα «Με ποια κυβέρνηση έκλεισαν οι τράπεζες» από το «Ποιός φταίει για το γεγονός ότι έκλεισαν οι Τράπεζες;», είναι μια «αξιοπρέπεια» που εξαργυρώνεται στα ΑΤΜ. Μια «αξιοπρέπεια» που είναι αποσυνδεμένη από τις εικόνες των ουρών στα συσσίτια, στα νοσοκομεία, στον ΟΑΕΔ, ή τις εικόνες των ανθρώπων που ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια, των πακέτων με τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται στα στέκια αλληλεγγύης και των χιλιάδων αυτοκτονιών. Όλες εκείνες οι εικόνες που αποτύπωσαν ανεξίτηλα την ιστορία της εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας στα πέντε χρόνια των μνημονίων. Το μεγάλο διακύβευμα γι΄αυτούς είναι να πιστέψει ο ελληνικός λαός ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μας κατέστρεψε μέσα σε 5 μήνες. Το μεγάλο στοίχημα γι΄αυτούς είναι να πιστέψει ο ελληνικός λαός ότι οι 5 μήνες έχουν μεγαλύτερο βάρος από τα 5 χρόνια της μνημονιακής ντροπής. Θα καταφέρουν τον ελληνικό λαό να «δει» τα «καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα»…; «Τι να πω τα χω χαμένα. Πουν’ τα ρούχα τα ραμμένα; Μα τα βλέπεις ειν’ μπροστά σου αν πεις ΟΧΙ, συμφορά σου!»… 

Ακριβώς ως «συμφορά» προσπαθούν να παρουσιάσουν το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της Κυριακής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, δανειστές και μιντιάρχες. 

Την Κυριακή λέμε «ΟΧΙ» στην επ’ αόριστον συνέχιση της λιτότητας και της οικονομικής αφαίμαξης του λαού μας! 

Υπάρχει, άλλωστε, μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας του μνημονίου από την έκθεση που δημοσίευσε χθες (2.7.2015) το ΔΝΤ, στην οποία κατέστησε επιτακτική την ανάγκη για αναδιάρθρωση του χρέους και επιμήκυνση των δανείων που έλαβε η χώρα μας; 

Ομολογία που δεν διατυπώνεται από κάποιον πολέμιό του, αλλά από τον βασικό εμπνευστή του! 

Πέντε χρόνια άργησε αυτό το δημοψήφισμα… Πόσες φορές μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια ζητήθηκε η γνώμη του ελληνικού λαού; Ποτέ! 

«Οι φτωχοί στις κρίσιμες στιγμές κάνουν τις λάθος επιλογές», δήλωσε πρόσφατα η βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Αντιγόνη Λυμπεράκη.  Η δήλωσή της αυτή είναι άλλος ένας λόγος για να ψηφίσουμε «ΟΧΙ» στην λογική της βίαιης φτωχοποίησης, «ΟΧΙ» στην Ελλάδα και την Ευρώπη των 2 ταχυτήτων, των μεγάλων ανισοτήτων!

 Άλλωστε η ορθή κρίση πηγάζει από το βίωμα, από την εμπειρία. Και οι 1,5 εκ. άνεργοι, οι 3 εκ. φτωχοί, οι χιλιάδες πτωχευμένοι επιχειρηματίες και οι εκατοντάδες νέοι που μετανάστευσαν πλήρωσαν πολύ ακριβά την λογική των μνημονίων για να πλανηθούν τώρα…

Για τον λόγο αυτό οφείλουμε με το «ΟΧΙ» στις αποσκευές μας να επαναδιαπραγματευθούμε μία συμφωνία δίκαιη και βιώσιμη σε μία ενωμένη Ευρώπη με αλληλεγγύη και αμοιβαίο σεβασμό ανάμεσα στα κράτη μέλη, τα οποία έχουν κοινούς στόχους, αλλά διαθέτουν ίσες υποχρεώσεις και ίσα δικαιώματα. 


Το «ΟΧΙ» δεν θα σηματοδοτήσει μόνο μία αλλαγή κατεύθυνσης στην χώρα μας, αλλά μία αλλαγή ρότας στην Ευρώπη, καθώς θα αποδείξει στους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς ότι, η Δημοκρατία και η Πολιτική δεν είναι έννοιες αόριστες και χαμένες στο όνομα της οικονομικής κυριαρχίας. Τώρα που η διαπλοκή παίζει το τελευταίο της χαρτί, ας δείξουμε αρετή και τόλμη… και ας πούμε άλλο ένα «ΟΧΙ», σαν εκείνα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στην ιστορία μας και καθόρισαν το μέλλον μας!

1 σχόλιο:

  1. Aσε τις βλακειες και κοιταξε να στηριξεις τα μετρα που θα φερει ο πρωθυπουργος σου, φταινε τα καναλια, φταιει ο Ντραγκι (που τον θερμοπαρακαλουμε να ανοιξει τον ELA) , για τις απληρωτες επιταγες, για τα χαλια του τουρισμου, αλλα εσεις οχι!!!! ανευθυνοι ολοι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.