Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Η ομάδα Νηρηίδες στο νησί της Αλοννήσου

Πραγματοποιήθηκε και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σεμινάριο σωματικής και θεατρικής έκφρασης από την ομάδα Νηρηίδες στο νησί της Αλοννήσου. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η εν λόγω καλλιτεχνική ομάδα πραγματοποιεί σεμινάριο στο νησί των πειρατών. Τις δύο προηγούμενες χρονιές είχαν δουλέψει πάνω στις Ικέτιδες του Αισχύλου και στο Άσμα Ασμάτων και η διδασκαλία αφορούσε αμιγώς στο θέατρο.

Αυτή την χρονιά το σεμινάριο ήταν εμπλουτισμένο με διδασκαλία γιόγκα και χορό πέντε ρυθμών και ήταν βασισμένο στον πολύ γνωστό μύθο του Έρωτα και της Ψυχής.  

Σκοπός της ομάδας είναι η εμβάθυνση στους...
συμβολισμούς των αρχαίων μύθων και η δραματοποίησή τους μέσω της βιωματικής κατανόησης των μυθικών μηνυμάτων .

Να βιώσουν οι συμμετέχοντες τον μύθο με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, να φέρουν στο φως ανεξερεύνητες πτυχές του εαυτού τους και απαλλαγμένοι από κριτική και άλλες συναισθηματικές πιέσεις, να εκφράσουν την δική τους αλήθεια.
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένες από την φετεινή συμμετοχή και το αποτέλεσμα. Το σεμινάριο ήταν πολύ απαιτητικό και από τις δύο πλευρές. Διοχετεύσαμε αλλά και πήραμε πολύ ενέργεια και διδαχθήκαμε πολλά από τον μύθο. Το αποτέλεσμα ήταν, θα έλεγα, μαγικό.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κατοίκους της Αλοννήσου για την υποστήριξή τους και ιδιαίτερα τους χορηγούς μας και εύχομαι την επόμενη χρονιά να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή ντόπιων κατοίκων αφού μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η πολιτιστική-πνευματική ανέλιξη του τόπου»,
δήλωσε η Χριστίνα Κοττώρη, μέλος των Νηρηίδων.

Οι Νηρηίδες αποτελούνται από την
Χριστίνα Κοττώρη,
Μαίρη Παππά και
Kristina Daugirdaite.

http://nirhiides.blogspot.gr/

FaceBook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.