Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Αρκετά μάτωσες, αρκετά σε εξαπάτησαν

Μαζί, με ισχυρό ΚΚΕ, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε

Άρθρο του
Β. Μεταξά

Γραμματέα της Τ.Ε. Βόλου
του ΚΚΕ

Οι επιλογές μπροστά στην κάλπη είναι πολύ συγκεκριμένες. Και όσο περνάει ο χρόνος τόσο θα ξεχωρίζει κι άλλο η ήρα από το στάρι, θα συγκλίνουν όλο και περισσότερο όλες οι πολιτικές δυνάμεις που στην προμετωπίδα τους έχουν την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων – αυτό που λένε προσπαθώντας να εγκλωβίσουν: «να περπατήσει η οικονομία». Όλα τα κόμματα – πλην του ΚΚΕ – θεωρούν δεδομένα τα αντιλαϊκά μέτρα, στήνουν καυγά για το νόμισμα, «φτιάχνουν» ξαναζεσταμένα προγράμματα (Θεσσαλονίκης…, Ζαππείου…, ή όποια άλλη ονομασία – περιτύλιγμα βρουν πάλι), τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Όλα τα κόμματα – πλην του ΚΚΕ – δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ψήφισαν το πιο βάρβαρο 3ο κατά σειρά μνημόνιο λέγοντας «ναι σε όλα» την 14η Αυγούστου και ορκίζονται στην προώθηση και υλοποίηση των αιματηρών μέτρων που περιλαμβάνει και προβλέπει. 

Υπάρχει και η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, που μπορεί να μην ψήφισε στο τέλος, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα σε αυτό το κτίσμα που λέγεται 3ο μνημόνιο έσκαψε τα θεμέλια, έβαλε μπετά, σήκωσε τους ορόφους, πέρασε τα ηλεκτρολογικά, τη σκεπή… Εκεί στο σοβάτισμα και το βάψιμο, όταν ο κόσμος άρχισε να βλέπει το τερατούργημα που φτιαχνόταν είπε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη! Είναι τουλάχιστον ξιπασιά να (ξανα)βγαίνουν με τις ίδιες βροντερές κορώνες εκείνοι που έριχναν υπνωτικό στον κόσμο τους τελευταίους μήνες με τα περίφημα «σκίζουμε μνημόνια» κτλ. Τι λένε τώρα με το ΣΥΡΙΖΑ Νο2; Να παλέψει ο λαός για ένα μνημόνιο με δραχμή. Προβάλλοντας την αλλαγή νομίσματος ως το «κλειδί» για μια φιλολαϊκή λύση. Όπως πρόβαλλαν και πριν από 8 μήνες παρόμοια «κλειδιά».

Γιατί το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε σε αυτά που έλεγε σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ; Θυμάστε τι λέγαμε σε συνθήκες που η «μέθη» της ελπίδας που πουλούσε θόλωνε αρκετούς. Όταν μας καλούσαν ανερυθρίαστα σε συνεργασίες γιατί είμαστε δήθεν κοντά στις πολιτικές μας. Λέγαμε πως όχι μόνο δεν θα σκίσει, αλλά θα εφαρμόσει τα ίδια και χειρότερα μέτρα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Από πού προέκυπτε αυτό; Μα, από το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι όποιος τάζει φιλολαϊκές λύσεις χωρίς να...
εναντιώνεται στην εξουσία των μονοπωλίων, στην έκφρασή της με τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε., στις σύγχρονες στρατηγικές για την εξασφάλισή της (που έχουν εύηχα ονόματα όπως «ανταγωνιστικότητα», «ανασυγκρότηση» κτλ.), αυτός λέει ψέματα. Ότι προσπαθεί να εγκλωβίσει και να κάνει το λαό νεροκουβαλητή με το αίμα του, τα βάσανά του και τον ιδρώτα του δυσκίνητου - πλέον – μύλου της καπιταλιστικής οικονομίας. Οι «κωλοτούμπες» λοιπόν και οι στροφές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξανά μια τρανή επιβεβαίωση ότι δεν μπορεί να υπάρχει ούτε το παραμικρό φιλολαϊκό μέτρο χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια, την Ε.Ε. Και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και φυσικά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ, αλλά και της Λαϊκής Ενότητας δεν έχουν καμία τέτοια πρόβλεψη. Το αντίθετο.

Μπροστά στις – λίγες για ευνόητους λόγους – μέρες μέχρι την κάλπη, ο καθένας ας σκεφτεί. Πως θα ήταν τώρα τα πράγματα αν είχε ακολουθήσει τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ; Το Γενάρη. Στις 20 Φλεβάρη που ομολόγησε ο ΣΥΡΙΖΑ (όλος ο τότε ΣΥΡΙΖΑ) ότι θα υπογράψει μνημόνιο. Στις διαπραγματεύσεις που καλούσαν το λαό σε ενεργή στήριξη της κυβέρνησης (όλος ο τότε ΣΥΡΙΖΑ και μαζί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι «aristeroi»). Στο δημοψήφισμα που η άσχημη αίσθηση της εξαπάτησης όταν ψήφιζε κάποιος «ΟΧΙ» και γινόταν αυτό νέο μνημόνιο, δεν υπήρχε σε εκείνους που άκουσαν και ακολούθησαν το ΚΚΕ που έγκαιρα είχε αποκαλύψει το ψευτοδίλημμα του δημοψηφίσματος και τους σκοπούς του. Ας σκεφτεί ο καθένας πως θα ήταν τώρα τα πράγματα αν ήταν πιο δυνατό το ΚΚΕ και ως επακόλουθο πιο δυνατό το λαϊκό κίνημα. Το ΚΚΕ, είπε αλήθειες και δεν εξαπάτησε για εκλογικίστικα οφέλη και έχει το δικαίωμα, κοιτώντας στα μάτια το λαό, να καλέσει όλους όσους νιώθουν εξαπατημένοι να το ακούσουν και να μην πέσουν σε νέες παγίδες. 

Για άλλη μια φορά - και αυτούς τους 8 μήνες – αποδεικνύεται ότι μόνη εγγύηση για το λαό είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ. Ο λαός με ισχυρό το ΚΚΕ μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Το πραγματικό δίλημμα σήμερα δεν μπορεί να είναι μνημόνιο – αντιμνημόνιο, ούτε ευρώ ή δραχμή, αλλά ποιος κάνει κουμάντο στην οικονομία. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα αναδείξει τη θέληση του λαού ότι δεν μπορεί να εγκλωβίζεται στη λογική διαχείρισης ενός άδικου συστήματος, ότι θέλει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και να αποκρούσει τα νέα μέτρα. Με πιο ισχυρό το ΚΚΕ την επόμενη των εκλογών, θα είναι σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει στην πράξη και να ανατρέψει αυτή την πολιτική. Η αποδέσμευση από την Ε.Ε., η μονομερής διαγραφή του χρέους, η κοινωνικοποίηση του πλούτου με κεντρικό σχεδιασμό στην οικονομία ώστε να μην «περισσεύει» κανένας εργαζόμενος, κανένας πλουτοπαραγωγικός πόρος, είναι η μόνη φιλολαϊκή λύση. Από τους φτωχούς αγρότες που βλέπουν τη γη μπροστά τους και δεν μπορούν να την οργώσουν, μέχρι τους εργάτες και τους εργαζόμενους που βλέπουν τα χέρια τους να μαραζώνουν στην ανεργία, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα φέρει την αισιοδοξία και την ελπίδα, γιατί θα σηματοδοτήσει ότι μπορεί να ισχυροποιηθεί η δύναμη της ανατροπής αυτού του συστήματος. Από τα μπλόκα των αγροτών, μέχρι τους αγώνες στα εργοστάσια και στους κλάδους, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα φέρει την πάλη που χρειάζεται την επομένη μέρα ώστε να αντιμετωπίσουμε τα αιματηρά μέτρα του μνημονίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.