Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

3ο Νηπιαγωγείο Σκιάθου / Οι έννοιες της Δημοκρατίας και της Δικτατορίας μέσα από τις σχολικές εκλογές

Πραγματοποιήθηκαν στο 3ο Νηπιαγωγείο Σκιάθου σχολικές εκλογές για την ανάδειξη του προεδρείου της τάξης.
Η διεξαγωγή εκλογών εντάχθηκε μέσα στο σχέδιο εργασίας που αφορά τις έννοιες της Δημοκρατίας και της Δικτατορίας, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Είναι σημαντικό οι μαθητές να κατανοήσουν τις δύο αυτές έννοιες και τις βασικές διαφορές τους μέσα από ένα πλούσιο παιδαγωγικό υλικό.Τι σημαίνει να έχουμε Δημοκρατία, τι μου απαγορεύεται σε καθεστώς δικτατορίας.

Ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον βίντεο που κινείται πάνω σε αυτή  τη βάση είναι το: Μη λες μυστικά..απαγορεύεται!

Ασχοληθήκαμε λοιπόν με τους λόγους για τους οποίους επιλέγουμε να ψηφίσουμε κάποιον και...
δημιουργήσαμε το προφίλ ενός ιδανικού για μας προσώπου. Είχε ενδιαφέρον τόσο η διαδικασία που ακολουθήθηκε όσο και τα ερωτήματα που τέθηκαν.
Ο στόχος της όλης αυτής διαδικασίας είναι να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να γίνουν ενεργοί και ικανοί πολίτες. Προσδιορίσαμε τα καθήκοντα του προεδρείου. Τονίσαμε ότι ένας υποψήφιος είναι σημαντικό να είναι δίκαιος, αποτελεσματικός, δυναμικός, συνεπής, ειλικρινής, με καλή συμπεριφορά προς τους άλλους, συνεργάσιμος και να ακούει τις γνώμες όλων.

Η έννοια της Δημοκρατίας λοιπόν στην πράξη! Μόνο έτσι θα συμβάλει ένα Σχολείο στο μετασχηματισμό μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Λένα Κουτούμπα
Νηπιαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.