Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Υποχρεωτικά POS στις επιχειρήσεις και ακατάσχετοι λογαριασμοί

Απάντηση του Αν. Υπουργού Οικονομικών Τ. Αλεξιάδη
στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου 
Την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με υποχρεωτική εφαρμογή των τερματικών μηχανημάτων «POS» από τις αρχές του 2016 για όλες τις επιχειρήσεις, ακόμη και για αυτές που βρίσκονται στον «Τειρεσία», προανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου, που συζητήθηκε χθες στη Βουλή στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Σύμφωνα με την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να καταστεί υποχρεωτική η χρήση των τερματικών συστημάτων «POS» από την αρχή του 2016, για όποιον ξεκινά μια νέα επιχείρηση αλλά και για τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις, ενώ με επιμέρους διατάξεις θα καθίστανται ακατάσχετοι από το Δημόσιο και τις τράπεζες οι λογαριασμοί των εσόδων των μηχανημάτων αυτών καθώς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών των επιχειρήσεων.

Επιπροσθέτως, ο Τ. Αλεξιάδης απαντώντας...
στον Χρ. Μπουκώρο ανακοίνωσε την προώθηση μέτρων για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων που δεν δύνανται να προμηθευτούν τα τερματικά λόγω των οφειλών τους.  Συγκεκριμένα δήλωσε ότι με αυτό τον τρόπο θα δοθεί  η δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση να ανοίγει λογαριασμό με χρήματα από τα «POS» και μέσω αυτού θα παρέχεται η δυνατότητα για εμπορικές συναλλαγές, όπως για παράδειγμα η αποπληρωμή των προμηθευτών.

Από τη πλευρά του ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών επικεντρώνεται στον πυρήνα του προβλήματος και της ερώτησής του, με τη προϋπόθεση βέβαια τα λόγια να γίνουν πράξη, «διότι μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διακρίνεται στα λόγια και όχι στα έργα».

Ο βουλευτής τόνισε ότι περίπου τα 4/5 των εμπόρων, επαγγελματιών και μικρομεσαίων, αδυνατούν λόγω οφειλών να προμηθευτούν τερματικές συσκευές «POS». Είναι χαρακτηριστικό, είπε ο Βουλευτής, ότι στην Ελλάδα λειτουργούν περίπου 150.000 συστήματα «POS», την ώρα που σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου), απαιτούνται άλλες 400.000 τέτοιων τερματικών συσκευών, προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά η αγορά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Μαγνησίας και της απάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών έλαβε ευρεία δημοσιότητα στα Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, εξαιτίας του πραγματικού ενδιαφέροντος εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων για το ζήτημα. Την επίκαιρη ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας κατέθεσε μετά από παρότρυνση της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.