Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ναυτικός Όμιλος Αλοννήσου: Υπερβολικές και άδικες οι προτάσεις του άρθρου 43 για την ερασιτεχνική αλιεία

Με αφορμή την κατάθεση του άρθρου 43, που αφορά την ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ στο σχέδιο νόμου «ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ, ΜΟΡΦΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Αλοννήσου εκφράζει τις απόψεις του σχετικά με το θέμα, ως εξής:

Το ερασιτεχνικό ψάρεμα αποτελεί ίσως την τελευταία αγνή πηγή ευχαρίστησης και ψυχαγωγίας της μέσης Ελληνικής οικογένειας. Επί αιώνες ο ελεύθερος χρόνος των απανταχού Ελλήνων είναι συνυφασμένος με το ψάρεμα και την θάλασσα. Απειλώντας αυτό το δικαίωμα, απειλείται η ίδια μας η ταυτότητα που πλέον βάλλεται από παντού.


Είναι άξιο απορίας και καθ’ όλα ύποπτο το γεγονός ότι κανένας φορέας/αντιπρόσωπος των ερασιτεχνών αλιέων δεν κλήθηκε να καταθέσει τις απόψεις του επί του θέματος. Τη στιγμή που τίθεται προς συζήτηση ένα άρθρο που αφορά εκατομμύρια Έλληνες ερασιτέχνες κανείς μας δεν είχε την ευκαιρία να συμμετέχει ενεργά στην διαμόρφωση των εξελίξεων. Πόσο δημοκρατικό και δίκαιο θα ήταν να αποφασιζόταν το μέλλον της επαγγελματικής αλιείας από την εκάστοτε κυβέρνηση και τους φορείς της ερασιτεχνικής αλιείας αντίστοιχα;


Θεωρούμε τις προτάσεις του άρθρου αυτού υπερβολικές και άδικες καθώς πλήττουν ανεπανόρθωτα τον ερασιτέχνη ψαρά στο όνομα της οικολογίας, την στιγμή που...
η μαζική και καταστροφική αλιεία μαστίζει τις ελληνικές θάλασσες. Όλοι μας αισθανόμαστε την υποβάθμιση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και τον αποδεκατισμό των αλιευτικών αποθεμάτων και πρέπει να συνδράμουμε για την επανάκαμψη τους. Η πορεία όμως αυτή δεν υποβοηθάται από παράλογες απαγορεύσεις, οι οποίες στοχοποιούν τις πλέον οικολογικές και βιώσιμες μεθόδους αλίευσης που εφαρμόζονται από τους ερασιτέχνες αλιείς (καλάμι-μηχανισμός, πετονιά, ψαροτούφεκο κτλ). 


Εξίσου σημαντικό θα είναι και το πλήγμα σε μείζονες οικονομικούς τομείς της χώρας αφού οι ερασιτέχνες ψαράδες με την αγάπη τους για την θάλασσα αποτελούν πνοή ζωής για χιλιάδες επαγγελματίες. Ναυπηγεία, έμποροι, εισαγωγείς και αμέτρητα τουριστικά καταλύματα θα πληγούν ανεπανόρθωτα όταν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το χόμπι τους. 


Σας καλούμε να δείτε την εσφαλμένη λογική πίσω από το συγκεκριμένο άρθρο και να το αποσύρετε άμεσα προτού η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου με την οικονομία της Ελλάδας να χειροτερεύει και την κοινωνία να διχάζεται.

Καλούμε όλους το φορείς να αντιδράσουν άμεσα και να σταματήσουμε τον παραλογισμό εδώ και τώρα!

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Αλοννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.