Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Επίκαιρη Ερώτηση για τους καρκινοπαθείς της Μαγνησίας

«Στη Μαγνησία πάνω από 500 καρκινοπαθείς, μεταξύ των οποίων 17 περιπτώσεις παιδιών την τελευταία διετία (στην πραγματικότητα είναι περισσότερα), αποτελούν τη λίστα της "μεγάλης δοκιμασίας", όχι γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν το καρκίνο, αλλά γιατί είναι αντιμέτωποι με την απάνθρωπη περικοπή των δημόσιων δαπανών για την υγεία, όπου η θεραπεία των ασθενών και των καρκινοπαθών θεωρείται δημοσιονομικό "κόστος"»
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, σχετικά με την πρόληψη, θεραπεία και στήριξη των καρκινοπαθών Μαγνησίας. 

Αναλυτικά, η ερώτηση έχει ως εξής:

Οι καρκινοπαθείς αναγκάζονται 
να μετακινούνται στο
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
Λάρισας, με αφάνταστη
ταλαιπωρία για ασθενείς, 
στο ένα και μοναδικό
ακτινοθεραπευτικό τμήμα-μηχάνημα
που λειτουργεί, ενώ 
αναγκάζονται να μετακινούνται 
σε νοσοκομεία της Αθήνας 
ή της Θεσσαλονίκης, ή σε
ιδιωτικά κέντρα πολύ συχνά,
όταν το τμήμα του Π. Νοσοκομείου
Λάρισας αντιμετωπίζει τεχνικά
προβλήματα, πληρώνοντας, 
εφόσον έχουν, μεγάλα ποσά 
για τη θεραπεία τους
«Ο αντιλαϊκός - ταξικός χαρακτήρας της πολιτικής κι αυτής της κυβέρνησης, καθώς και της ΕΕ, εκδηλώνεται και στον τομέα της δημόσιας Υγείας και ιδιαίτερα στα μέτρα πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας, φαρμακευτικής περίθαλψης και στήριξης των καρκινοπαθών. Στη Μαγνησία πάνω από 500 καρκινοπαθείς, μεταξύ των οποίων 17 περιπτώσεις παιδιών την τελευταία διετία (στην πραγματικότητα είναι περισσότερα), αποτελούν τη λίστα της "μεγάλης δοκιμασίας", όχι γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν το καρκίνο, αλλά γιατί είναι αντιμέτωποι με την απάνθρωπη περικοπή των δημόσιων δαπανών για την υγεία, όπου η θεραπεία των ασθενών και των καρκινοπαθών θεωρείται δημοσιονομικό "κόστος". Και αυτός ο τομέας παραδίδεται στο κεφάλαιο με τραγικές συνέπειες, για όσους δεν έχουν να προμηθευτούν τις πανάκριβες υπηρεσίες.

Στο Νοσοκομείο του Βόλου υπάρχει μόνο ένας γιατρός παθολόγος - ογκολόγος και ένας επικουρικός γιατρός που η σύμβασή του τελειώνει τον Απρίλη του 2016. Από τον κανονισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου προβλέπεται μόνο μια θέση ογκολόγου, τη στιγμή που χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις (4) μόνιμοι γιατροί και ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού με δύο τουλάχιστον νοσηλευτές-τριες. Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη ακτινοθεραπειών στο Νοσοκομείο του Βόλου. Οι καρκινοπαθείς αναγκάζονται να μετακινούνται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με αφάνταστη ταλαιπωρία για ασθενείς, στο ένα και μοναδικό ακτινοθεραπευτικό τμήμα-μηχάνημα που λειτουργεί, ενώ αναγκάζονται να μετακινούνται σε νοσοκομεία της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, ή σε ιδιωτικά κέντρα πολύ συχνά, όταν το τμήμα του Π. Νοσοκομείου Λάρισας αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα, πληρώνοντας, εφόσον έχουν, μεγάλα ποσά για τη θεραπεία τους.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας "Υποστηρίζω", επισημαίνει, εκτός από τα παραπάνω προβλήματα, ότι...
για να ξεκινήσουν πρόγραμμα χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Βόλου, οι καρκινοπαθείς στη Μαγνησία χρειάζονται περίπου δύο μήνες, ενώ η πρόληψη με τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις, ουσιαστικά δε λειτουργεί (τεστ ΠΑΠ, μαστογραφίες, υπερηχογραφήματα, κ.ά.), λόγω της πολύμηνης αναμονής, που αναγκάζει τους ασθενείς να στρέφονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο. Επίσης οι καρκινοπαθείς έχουν ανάγκη με στήριξη και αποκατάσταση, που θα έπρεπε να καλύπτονται από το κράτος, αλλά που δυστυχώς μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονται με δωρεές, με τη σημαντική δράση και συμβολή που έχει ο Σύλλογος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:

Για να στελεχωθεί το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου άμεσα με 4 μόνιμους γιατρούς και 2 επιπλέον νοσηλευτές για την κάλυψη των αναγκών περίθαλψης και χημειοθεραπείας των καρκινοπαθών;

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει για την ίδρυση, χρηματοδότηση και λειτουργία μονάδας ογκοθεραπείας, με τμήματα χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας ασθενών με καρκίνο, πλήρως εξοπλισμένης και στελεχωμένης με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.