Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Η "Ανατολή" του Γιώργου Ξηντάρη ξανά μαζί μας από την Παρασκευή 3 Ιουνίου

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου ανοίγει η “Ανατολή”, ένα από τα πιο παλιά μαγαζιά της Σκοπέλου, το οποίο βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του οικισμού, στο Κάστρο.

Απολαύστε κάθε βράδυ τον μοναδικό Γιώργο Ξηντάρη και τους υπέροχους Αντώνη και Θοδωρή Ξηντάρη σε μια καταπληκτική τοποθεσία, βγαλμένη από ζωγραφιά.

Διαβάστε πως περιγράφει την “Ανατολή” ο αρχιτέκτονας από την Ιεράπετρα Μιχάλης Δερμιτζάκης:

«Η "Ανατολή" το μαγαζί του Γιώργου Ξηντάρη, ψηλά στο Κάστρο, στην κορυφή της Σκοπέλου, αποτυπώνει ως θέση τις πιο μαγευτικές και συναρπαστικές εικόνες της ελληνικής νησιωτικής τοπιογραφείας.
Αυτές που σε αποσπούν, σε ταξιδεύουν σε οπτικές φαντασιώσεις, σε τραβούν από την μονότονη καθημερινότητα. Αυτες που σε θέλουν να ονειρεύεσαι…

Εκεί στη θέση αυτή άφησα και τα δικά μου κομμάτια πριν από αρκετά χρόνια, όταν πρωτοεπισκέφθηκα τη Σκόπελο. Και σε κάθε μου ταξίδι αφήνω πάντα κάτι για να γυρνώ να το ξαναπαίρνω.

Στην “Ανατολή” η νύχτα μετρά διπλή!

Είναι απίστευτο για όποιον δε το έζησε. Η διάθεση και η χαρά διπλή. Ο κόσμος στις κλιμακωτές αυλές απολαμβάνει μεζέδες με ελεγειακές ή εύθυμες μουσικές, χωρίς ντεσιμπέλ, με ζωντανά όργανα από όλο το φυτώριο του Σκοπελίτη καλλιτέχνη, ποιοτικά δουλεμένες και δοσμένες με ένα τρόπο τόσο μαγευτικό, που εμπλέκει τους πάντες σε ένα κλίμα ευθυμίας και ψυχικής διάθεσης.

Ο Γιώργος Ξηντάρης, φίλος μονάκριβος και ανυποχώρητος εκφραστής μιας διαρκούς και ειλικρινούς σχέσης με τις αξίες του ρεμπέτικου τραγουδιού, καταφέρνει να μεταμορφώνει το γκρίζο του καιρού μας σε κουράγιο, χαρά, διάθεση καλή και αισιοδοξία. Μέσα από το απροσμέτρητο βάθος της έκφρασής του αποτελεί σήμερα ένα σοβαρό πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας.

Και επειδή ένα χάρισμα δεν πάει ποτέ μόνο του σε έναν αληθινό δημιουργό, δευτερευόντως, αλλά άριστος και εξίσου παθιασμένος ο Γιώργος, είναι ένας καταπληκτικός μάγειρας!

Ποιοί το ξέρουν;

Κάθε πρωί στις 8 ζει μια δεύτερη ζωή στον πάγκο προετοιμασ'ιας του μαγαζιού, δημιουργώντας λαχταριστούς μεζέδες.

Γράφω στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» με αφορμή κάποια σχόλια για το «ουζερί ΑΝΑΤΟΛΗ» που μου ξύπνησαν εντυπώσεις και αναμνήσεις από την όμορφη Σκόπελο.»

ΑΝΑΤΟΛΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ και ΜΕΖΕΔΕΣ
Τηλ. 24240 22851 / 24240 23266

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.