Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Στοχευμένη παρουσίαση της Αλοννήσου σε δημοσιογράφους και επαγγελματίες του Τουρισμού στην Ιταλία

Σημαντικές προοπτικές για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Ιταλία προς την Αλόννησο προδιαγράφονται μετά την απόλυτα επιτυχημένη παρουσίαση του προορισμού την περασμένη εβδομάδα σε Ρώμη και Νάπολη που οργανώθηκε από το Δήμο, το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας, την αεροπορική εταιρία VOLOTEA και την MTC GROUP.

Η συγκεκριμένη συνέργεια έλαβε χώρα την Πέμπτη 5 Μαΐου στη Ρώμη όπου εννέα Ιταλοί Δημοσιογράφοι από έγκριτα Μέσα Ενημέρωσης μεταξύ των οποίων από το Travel Quotidiano, Turismo e Attualità, Emotions, TTG Italia κλπ είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον προορισμό και να παρακαθήσουν σε δείπνο στο ελληνικό εστιατόριο IPPOCRATES  που ενσωμάτωσε στο μενού τοπικές συνταγές από την Αλόννησο.

Ακολούθησε την επόμενη μέρα στη Νάπολη αντίστοιχη παρουσίαση σε επαγγελματίες  με 64 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι από 27 έγκριτα Ιταλικά ταξιδιωτικά πρακτορεία.  

Στο πλαίσιο της γενικότερης προβολής του προορισμού ο δημοφιλής Ελληνο-Ιταλός σεφ κ. Σπύρος Θεοδωρίδης, νικητής του master chef, μαγείρεψε τοπική συνταγή που μεταδόθηκε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, στο οποίο έδωσε συνέντευξη και ο Δήμαρχος Αλοννήσου.


Ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχία της οργάνωσης είχε η Διευθύντρια του ΕΟΤ Ιταλίας κυρία Κική Μπουλασίδου, ενώ από πλευράς Αλοννήσου, εκτός του Δημάρχου, συμμετείχαν η κυρία Ζωή Βαφίνη ως Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων  και ο κ. Κωσταντίνος  Σαντίκος, ξενοδόχος που έκανε και την ολοκληρωμένη παρουσίαση στα Iταλικά.  


Η παρουσίαση του προορισμού είχε στόχο την ανάδειξη του πολύπλευρου τουριστικού προιόντος, με κυρίαρχα το  φυσικό κάλλος, τις ειδικές μορφές τουρισμού, τη  γαστρονομία κλπ. 

Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό και συσκευασίες  με τον αυθεντικό τόνο Αλοννήσου που είχε την τιμητική του τόσο στο μενού του δείπνου στη Ρώμη όσο και στο πλαίσιο της ετοιμασίας τοπικής συνταγής από το δημοφιλή σεφ στην τηλεοπτική παρουσίαση. 

Σε συνέχεια των παραπάνω ενεργειών, θα διερευνηθεί στο επόμενο διάστημα η υλοποίηση νέων δράσεων για την αποτελεσματική διείσδυση του προορισμού στην Ιταλική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.