Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

«Η Νοσταλγός» / Θεατρική παράσταση στη Σκιάθο

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΤΖΙ
Μετά από ένα άκρως επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα και σε μεγάλες πόλεις της χώρας, η παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως «διαμάντι» από τους κριτικούς θεάτρου, ανεβαίνει στην πατρίδα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τη δια βίου πηγή έμπνευσης του έργου του, τη Σκιάθο.
«Η Νοσταλγός», που κέδρισε κοινό και κριτικούς, με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, να αφιέρώνει ένα ολόκληρο φύλλο στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», για να πλέξει το εγκώμιο του Παπαδιαμάντη και της παράστασης, ‘επιστρέφει’ εκεί που ξεκίνησαν όλα, εκεί που «Αἴφνης, ἀπὸ καιροῦ εἰς καιρόν, ἐξύπνα ἐκ τοῦ μακροῦ ὀνείρου της, κ ̓ ἐφαίνετο ἀνακτῶσα τὴν αἴσθησιν τοῦ πραγματικοῦ κόσμου, ἀλλ ̓ ὀλίγαι παρήρχοντο στιγμαί, καὶ πάλιν ἔπιπτεν εἰς τὴν νάρκην τοῦ ὕπνου της»

Ο Θίασος Λώτινος Ήλιος και η σκηνοθέτις Άννα Παπαμάρκου παρουσιάζουν τη θεατρική μεταφορά του αριστουργήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τίτλο "Η Νοσταλγός". Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της παράστασης, βρίσκεται η καταξιωμένη ηθοποιός Αριέττα Μουτούση, που πλαισιώνεται από δυο νέους και ταλαντούχους ηθοποιούς, τη Μαρία Λογοθέτη και τον Δημήτρη Λιόλιο, ενώ κινηματογραφικά εμφανίζεται ο επίσης καταξιωμένος ηθοποιός Θοδωρής Κατσαφάδος, ερμηνεύοντας το ρόλο του Μπάρμπα Μοναχάκη. Η παράσταση ανεβαίνει στη Σκιάθο την Τετάρτη 1 Ιουνίου, 9:30μμ, στο ανοιχτό θέατρο "Μπούρτζι".

Η σκηνοθέτις Άννα Παπαμάρκου σημειώνει για την παράσταση:


«Η Νοσταλγός» του Παπαγιαμάντη είναι ένα θέμα πάντα επίκαιρο, καθώς ζητούμενο της εποχής παραμένει η ελευθερία και η αυθεντικότητα. Η Λιαλιώ, για μένα, είναι η κάθε ψυχή που ασφυκτιά μέσα στην αδιέξοδη πραγματικότητα και νοσταλγεί την επιστροφή στην αθωότητα και την ακεραιότητα. Είναι η ψυχή, που δεν παραμένει εγκλωβισμένη στη νοσταλγία, αλλά κάνει την ηρωική έξοδο, αποφασισμένη να αλλάξει τη μοίρα της.
Γνωρίζοντας τί θέλει, τολμά με ωριμότητα και σεβασμό στον εαυτό της. Είναι η ψυχή που έχει τόση θέρμη και αφοσίωση στην αλήθεια της, ώστε προσελκύει στον κατάλληλο χρόνο και τη βάρκα και το πανί και τον ευνοϊκό άνεμο, που την οδηγούν πίσω στη δική της «Ιθάκη»...
 -Σὲ λίγο θὰ μᾶς ἔφταναν, ἂν εἴχαμε κάμει δρόμο πρὸς τὰ ἐκεῖ. 
-Ὥστε καλὰ κάμαμε νὰ ̓ρθοῦμε πρὸς τὰ ἐδῶ;
-Δὲν ἤρθαμε θεληματικῶς· μᾶς ἔφεραν τὰ ρέματα.
-Ξέρουν τί κάνουν τὰ ρέματα!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου
Σκηνικά: Λένα Λέκκου
Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Μουσική Σύνθεση: Δημήτρης Λαμπριανός
Επιμέλεια κίνησης: Εριφύλη Στεφανίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Χρονοπούλου
Video (Μπαρμπα Μοναχάκη): Δημήτρης Γκότσης
Φωτογραφίες: Αντώνης Λέκκος
Αφίσα:Λένα Λέκκου

Παίζουν: Αριέττα Μουτούση Μαρία Λογοθέτη Δημήτρης Λιόλιος
Στο ρόλο του μπάρμπα-Μοναχάκη εμφανίζεται ο Θοδωρής Κατσαφάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.