Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Το Φως Παντού! / Μία υπέροχη εκδήλωση από την Β' Λυκείου Σκοπέλου με ποίηση, επιστήμη, διάστημα και χορό

Ήταν μια εκδήλωση έξω από τα πλαίσια μιας συνηθισμένης σχολικής γιορτής. Ο ανακαινισμένος και φιλόξενος χώρος του «Ορφέα» κατακλύστηκε από το κοινό που αναρωτιόταν αν αυτό που έβλεπαν ήταν αποτέλεσμα δουλειάς μαθητών Λυκείου ή επαγγελματιών του θεάματος.
Μαθήτριες της Β' Λυκείου στον "Ορφέα"
Μια εκδήλωση που απευθυνόταν σε μαθητές, αλλά και στο ευρύ κοινό. Είχε επιστήμη αλλά και ποίηση, διάστημα αλλά και χορό. Ήταν μια εκδήλωση που είχε πολιτισμό. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στο φως!

Όπως μας εξήγησαν τα παιδιά «η αφορμή ήρθε από το μάθημα της Φυσικής, όπου το τελευταίο κεφάλαιο ήταν σχετικό με το φως» και συνεχίζουν «όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, οι πολύπλοκες εξισώσεις από τη μια μεριά και η απροσδιόριστη φύση του φωτός από την άλλη μας έδωσαν την έμπνευση να πάμε λίγο πιο πέρα».

Η έναρξη έγινε με τους μαθητές να εξηγούν με απλά λόγια, δυνατές εικόνες και παραστατικό τρόπο, τις βασικές έννοιες του φωτός: τι είναι; πως μεταδίδεται; ποιες ιδιότητες έχει;   

Στη συνέχεια, ανέδειξαν τη μαγεία του φωτός μέσα από τον ποιητικό λόγο των Νεοελλήνων ποιητών όπου οι μαθητές απήγγειλαν με υπέροχο τρόπο Ελύτη, Βρεττάκο, Σεφέρη.

Προσκεκλημένος από τα παιδιά τη...
βραδιά αυτή ήταν ο κ. Γεώργιος Μιχαήλ, μέλος της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, με σκοπό να μυήσει το κοινό στα μυστικά του ήλιου με την ομιλία του να έχει θέμα: «Ήλιος, Πηγή Ζωής».

Το φινάλε της βραδιάς εξαιρετικό! Ξαφνικά, τα φώτα σβήνουν και ο «Ορφέας» σείστηκε από το νταούλι όπου ρυθμικά καλούσε τους χορευτές να το ακολουθήσουν μέσα στην απόλυτη σιωπή του κοινού. Οι μαθήτριες, ντυμένες με αρχαιοελληνικές φορεσιές, κινούμενες αρχικά με αργό και στη συνέχεια με πολύ γρήγορο βηματισμό ερμήνευσαν τον «αρχαίο χορό» που συμβολίζει το φως του αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.

Τέλος τα παιδιά της Β’ τάξης Λυκείου Σκοπέλου, αφού ευχαρίστησαν το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το χώρο, αλλά και τον υπεύθυνο καθηγητή τους φυσικό κ. Χρήστο Παλαιολόγο, μίλησαν για τον σημαντικό ρόλο που παίζει η συνεργασία μεταξύ τους και αναφέρουν: «η τάξη μας είναι πάνω απ’ όλα μια παρέα, μια δυνατή ομάδα, που περνάει καλά στο σχολείο, που δημιουργεί όμορφες γιορτές μέσα σ’ αυτό και σημαντικές εκδηλώσεις έξω απ’ αυτό!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.